Kontaktinformation

Om kurset

Dato: 17. september 2021

Arrangør: Efterskoleforeningen

Frist: 10. september 2021

Sted

Vartov, Farvergade 27 H, 1463 København K,

Efterskolernes 10. klassetrin er populær som aldrig før, og lovkravene er friere, end de har været i mange år. 10. klasseprøven er ikke længere et krav, hvis eleverne har en adgangsgivende eksamen fra 9. klasse. 
Mange efterskoler er derfor i gang med at genbesøge deres 10. klassetrin med fokus på de nye muligheder. 
 
På seminaret præsenteres ambitionerne for Efterskolernes nye udviklingsprojekt ’Videre med 10.’  og et nyt reflektionsværktøj - en guide til efterskoler, der ønsker at udvikle 10. klasse med spørgsmål inden for kategorierne: Efterskolernes hovedsigte, faglig pædagogisk nytænkning, unges interesser og behov, krav til undervisning og prøver (stå mål med og undervisning af bred almen karakter) og samfundets forventninger.
 
På seminaret vil eksperter desuden byde ind med viden, perspektiv og dialog med deltagerne omkring den historiske, kulturelle og uddannelsespolitiske del af udviklingen af 10. klasse, og hvad det giver af muligheder og opmærksomhedspunkter fremover. 
 
Vi håber at se både lærere, forstandere og bestyrelsesmedlemmer – og gerne flere fra samme skole.

Arrangementet er gratis og afholdes fra kl. 10 - 15. 

Program

Tilmelding til fysisk deltagelse på Vartov er slut, men du kan følge seminariet online, da der bliver livestreamet fra dagen via dette link