Ansøgningsfrist: 31. januar 2023

Bodil Borg Høj, 2984 9372
Torben Holm, 6083 7442

PROFIL

• Vi søger en forstander, der med stærke personlige egenskaber formår, på autentisk vis, at implementere værdigrundlaget i skolens hverdag.
  • Du har indgående kendskab til efterskoleverdenen, relevant uddannelse samt ledelseserfaring, og du formår at have overblikket både på det pædagogiske, administrative og økonomiske plan.
  • Du er et humoristisk menneske med et positivt livssyn. Du er et karismatisk - men samtidig et lyttende og empatisk - menneske, der formår at få en gruppe medarbejdere til at trives og trække i samme retning.

FAKTA OM SILKEBORG EFTERSKOLE

• Skolen har fra skoleåret 2023/24 138 elever fordelt på én 9. klasse og fem 10. klasser. Skolen er en idræts- og sundhedsefterskole med et stærkt fokus på det faglige. Skolen har 5 linjer, som er fodbold, håndbold, kano- og kajak, sport- og adventure samt fitness og velvære (kun for piger). Skolen har et stærkt grundtvigiansk værdigrundlag med fokus på dannelse og livsduelighed.
  • Silkeborg Efterskole er en skole med en stærk trivselspolitik og meget lav frafaldsprocent.
  • Skolen har 37 medarbejdere, heraf 19 lærere. Der er stor grad af kontinuitet blandt medarbejderne, som er kompetente, fagligt dygtige og engagerede. Der arbejdes seriøst med evaluering, indsatsområder m.v.
  • Skolens ledelse består for nuværende af en forstander samt to afdelingsledere, som hver især varetager ledelse udgørende halvdelen af stillingen samt har undervisning i den anden halvdel. Afdelingsledernes funktioner er delt op på hhv. det pædagogiske område samt det administrative/økonomiske område.
  • Skolen har en årlig omsætning på 25 millioner og en overskudsgrad på ca. 4%. Skolen er så godt som fyldt op med elever til og med skoleåret 2025/26.
  • Skolens har en unik beliggenhed tæt ved Gudenåen, skov og bycentrum. De fysiske faciliteter er gennem de seneste år blevet renoveret og udbygget med bl.a. idrætshal, fitnesscenter og naturfagslokale. I 2023 indvies multihus indeholdende fælles værested samt ekstra klasseværelser. Dertil findes der to nyopførte boliger på efterskolens grund, hvoraf den ene vil være disponibel for en forstander, hvis dette ønskes. Alternativt forventes det, at forstanderen har/tager bopæl i Silkeborg Kommune.

ANSÆTTELSESPROCES MV.
For nærmere information kan dette dels findes ved at besøge Silkeborg Efterskoles hjemmeside www.silkeborgefterskole.dk eller ved at kontakte bestyrelsesmedlemmerne, Erik Sørensen - 23839664, Jesper Stüker – 40296686, Bodil Borg Høj – 29849372 eller Torben Holm - 60837442. Der vil ikke være mulighed for rundvisning på skolen, før der indkaldes til samtaler.

Ansættelse sker efter fællesoverenskomst mellem Skatteministeriet, LC og CO10, samt organisationsaftalen for ledere ved Frie Grundskoler mv. af 16. april 2019

Ansøgning med relevante bilag sendes samlet i én pdf-fil navngivet med ’ansøgers navn’ og med ansøgning på første side til bestyrelsen@silkeborgefterskole.dk senest den 31. januar 2023.

Samtaler afholdes d. 20. februar kl. 10 til 20. Anden samtalerunde afholdes 23. februar kl. 13 til 18. For ansøgere, der indkaldes til anden samtale udarbejdes profiltest, som vil danne grundlag for denne samtale og senere vil blive anvendt til onboardingforløb.