Kontaktinformation

Om kurset

Dato: 13. - 14. september 2019

Arrangør: Grundtvigs Forum

Frist: 15. juni 2019

Sted

Askov Højskole, Maltvej 1, 6600 Vejen,

Pris

Enkeltværelse: 1600 kr.

Dobbeltværelse: 1800 kr.

På todages-seminaret I skole med Grundtvig dykker vi dybere ned i Grundtvigs tanker om menneske, skole og liv og forholder os til tankerne med vores nutidige briller. Vi vil ikke kun få et greb om, hvad Grundtvigs egne skoletanker gik ud på og hvad ’den grundtvigske skoletradition’ er for noget. Vi vil også sætte ’det grundtvigske’ til diskussion i forhold til skolen anno 2019: Hvordan skal det formuleres i dag? Hvor er der gods at hente, hvad må kasseres eller formuleres på ny? Ideen er altså ikke at lade Grundtvig give svaret på, hvordan vi skal drive skole i dag, men at lade de grundtvigske skoletanker åbne sig for en aktuel diskussion af skolen.

”Ingen enkeltperson har mere end Grundtvig præget den danske skoletradition,” skrev professor Peter Dahler-Larsen i 2007, og tilføjede ”Grundtvig var med til at skabe den holdningsdannelse, der gjorde fornuftbaserede løsninger umulige.”

Tag med på et grundtvigsk højskoleophold for lærere og skolefolk og bliv klogere på, om umulige løsninger nogle gange kan være de mest fornuftige. Seminaret er velegnet både for Grundtvig-kendere og for dig, der gerne vil have en grundig introduktion til det grundtvig-koldske.

Målgruppe: Friskolelærere, efterskolelærere og folkeskolelærere.

Læs mere og TILMELD DIG HER senest 10. juni