Fælles Forandring kulminerer hvert forår i regionale verdensmålsfestivaler i farverige verdensmålstelte, der sætter rammen for at eleverne kan dele viden og engagement. Fællesskabet står øverst når eleverne igennem workshops, taler, debatter, musik, teater mv. inspirerer og motiverer hinanden til at skabe en bedre verden.

Fælles Forandrings principper er

1. Faglighed med mening (praksisnær)
2. Ung til ung læring om Verdensmålene
3. Festivalerne som genkendeligt brand
4. Ejerskab, bæredygtig dannelse og handling

Tre festivaler i 2020
I foråret 2020 vil der blive afholdt tre festivaler. På Askov Efterskole d. 19. maj, på Flakkebjerg Efterskole, d. 26. Maj og på Halvorsminde Efterskole 3. juni). Festivalerne vil blive et samlingspunkt for ideer, initiativer og ung-til-ung formidling, som alt sammen fremmer engagement, viden og handlekraft for en bedre verden.

Projektet bygger videre på Fælles Forandring – efterskolernes verdensmålsfestival, som satte FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling på skoleskemaet første gang d. 28. maj 2019, hvor 550 efterskoleelever fra sjællandske efterskoler var samlet på Flakkebjerg Efterskole.

Find flere informationer, ideer og materialer på Fælles Forandrings hjemmeside eller følg med løbende på facebook og Instagram. Se desuden introfilmen fra festivalen d. 28. maj 2019.

Se mere om Fælles Forandring og den mere bæredygtige efterskole
Start allerede din bæredygtige indsats nu ved at læse “7 gode råd til en mere bæredygtig efterskole”, fra projektleder Charlotte Hedevang Nielsen eller mere om projektets opstart i denne artikel.

20 elever dækkede festivalen d. 28. maj som “forandringsjournalister” i samarbejde med mediet etik.dk. Se deres flotte formidling af verdensmålene og workshops ved at klikke på de 17 mål på sitet.

Hvis du har spørgsmål eller ideer så kontakt gerne Charlotte Hedevang Nielsen på (chn@efterskolerne.dk , 54 55 43 90)