Om kurset

Dato: 1. - 3. november 2021

Arrangør: Efterskoleforeningen

Frist: 17. september

Sted

Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart,

Pris

Kursuspris: 9900 kr.

Detaljer

Deltagere:

Min 20 max 30

 obs Kurset er overtegnet, men hvis du ønsker at komme på venteliste så kontakt Kirsten på kba@efterskolerne.dk

Vi stiller skarpt på såvel de stille piger som de vilde drenge, på den unge, som bøvler med kæresten, dødsfald i familien, alkoholmisbrug hos forældre, forældre, som er ved at blive skilt, eller en diagnose som Aspergers Syndrom eller ADHD. Det kan også være en ung, der er kommet på efterskole for at få ”en frisk start”.

På dette kursus får du viden og redskaber til at håndtere disse unge ud fra fem pædagogiske/psykologiske inklusionsperspektiver: Neuropsykologi, konsekvens- og adfærdsmodificerende pædagogik, miljøpædagogik, narrativ pædagogik og mentaliserende pædagogik. Samlet kaldet special-pædagogik.

Ud fra disse arbejder vi hen imod en praksis, som gør dig i stand til at håndtere problemer, så de ikke bare bliver løst, men også udvikler samspillet dig og eleverne imellem. Der arbejdes både med 'én til én'-relationer og grupperelationer.

Du får også viden om, hvordan man kan lave et sammenhængende miljø, som eleverne kan udvikle sig i, og hvordan hele organisationen kan arbejde sammen mod et fælles mål. Kan vi for eksempel forvente af køkkenpersonalet, at de udviser samme tålmodighed som læreren? Og hvad med sekretæren?

Derudover kommer vi ind på disse områder: Forældresamarbejde, pædagogiske planer og andet skriftligt arbejde, både inden og efter start på efterskole. Dagene vil være en vekselvirkning mellem teori, praksisøvelser og kursisternes egne erfaringer – og selvfølgelig pauser, hvor der kan udveksles endnu flere erfaringer.

Kurset består af to gange internat 1. - 3. november og 1. - 3. december 2021 samt opsamlingsdag 14. marts 2022.

Program