Kontaktinformation

Om kurset

Dato: 15. september 2021

Pris

Kursuspris: Gratis

Vi ser på, hvordan covid har påvirket samfundslivet i Spanien og hvordan landets politikere har reageret. Vi kommer også ind på den kulturelle og historiske baggrund for Spanien i dag.

Der er aldrig mangel på emner i Spanien, dette store, smukke og mangeartede land. På denne rejse vil hovedåren være, hvordan covid har berørt landet:

  • Hvordan har covid påvirket familierne og dagliglivet i Spanien, hvor kindkys og kram, store familieselskaber og sammenkomster mellem mange venner har været normen?
  • Hvordan har covid ramt vigtige sektorer som turisme, service, landbrug og gartneri?
  • Hvordan har det sædvanligvis meget politisk splittede Spanien reageret på covid, både set fra et højre-venstre-perspektiv, men også fra de autonome regioner overfor centralregeringen?
  • Hvordan har regeringen arbejdet i EU for at påvirke genopretningspakkerne, og hvad er regeringens planer, nu hvor pengene rent faktisk er bevilliget?

Et emne, som vi også vil berøre undervejs, er uligheden mellem rige og fattige, mellem korttidsansatte og funktionærer og mellem de tyndt befolkede landområder og de rige og dynamiske zoner. Og så kan vi slet ikke undgå at tage et kig på geografien i EU’s andet største land efter Frankrig målt på areal, ligesom vi lover at komme omkring historien og den muslimske arv, sigøjnerne og jøderne overfor den katolsk-konservative kongetro tradition, de unge og de gamle, madkulturen og musikkulturen.

Onlinerejsen afvikles af Oplysningsforbundet Demokrati i Europa.

Rejsen er gratis for alle skoler der tilmelder sig via Efterskoleforeningen og Friskoleforeningen. Rejserne afvikles med støtte fra Europa-Nævnet.

Online rejsen afholdes d. 15/9 kl. 14.00-17.00 og er for alle interesserede.

Tilmelding

FRISKOLERNE og efterskolerne udbyder i efteråret en række gratis webinarer og online rejser. Webinarerne er økonomisk støttet af Europa-Nævnet.

Link til webinaret, som afholdes via Zoom, vil blive tilsendt senest dagen før.

Yderligere information kontakt Jakob Clausager Jensen jcj@efterskolerne.dk