• Antal

• Landsdel

Fyn

Om skolen

Dans, spring og parkour? Fodbold, badminton og landevejscykling? På Broby Sportsefterskole kan du prøve det hele. Mindst tre dage om ugen dyrker du dine valgfag, og tre gange om året kan du skifte dem ud og starte forfra på nye discipliner. Vi udklækker hele mennesker - formet af den Grundtvig-Koldske tankegang.

Du finder Broby Sportsefterskole i smørhullet Nørre Broby, der ligger mellem Faaborg, Assens og Odense. Den fynske muld former fundamentet for vores fremragende faciliteter, der lægger op til maksimal udfoldelse på både det kropslige og kreative plan. Vores lokaler er lyse og rummelige, vi har et fitness- og spinningrum plus en stor og en mindre hal. Vi har springgrav og trampoliner indenfor. Udenfor finder du vores flotte multibaner, hvor eleverne spiller fodbold, basket og beachvolley.

Vi har også et velisoleret musiklokale og et stort køkken, hvor eleverne kan forbedre deres evner bag kødgryderne.

Skolens historie trækker tråde tilbage til 1910, mens Grundtvig og Kold binder knude på fortællingen. Vi tror på, at den Grundtvig-Koldske livsoplysning giver glade og deltagende samfundsborgere. Vi tror på, at ansvar for fællesskabet giver strålende og selvstændige unge mennesker.

Vi optager 135 elever hvert år. De starter i 8., 9. eller 10. klasse og skal selvfølgelig afslutte opholdet med folkeskolens afgangsprøver.

Undervisning
Vores elever bruger tre eftermiddage om ugen på at blive gode til deres valgfag. De sejler, springer og spiller fodbold. De danser og kører på mountainbike. Surfer og tager på skilejrskole.

Men vi har også plads til dem, der hellere vil kaste sig over de kreative fag. Hos os kan du lave mad, spille musik og designe din nye yndlingsjakke.

Hvis du gerne vil prøve det hele, er der mulighed for at vælge nye valgfag hver fjerde måned.

Vi underviser selvfølgelig også i folkeskolens almindelige fag og vores elever har ekstra timer i udvalgte fag - blandt andet dansk og matematik for 10. klasse.

Alle kan følge med. Vi niveaudeler eleverne i fagene dansk, engelsk og matematik.

Herudover lægger vi fagdage ind i løbet af året, hvor eleverne får mulighed for at fordybe sig i bestemte fag og emner.

Aktiviteter
Et efterskoleophold er en helt særlig oplevelse, som mange elever tænker tilbage på resten af deres voksne liv. Det er for de fleste elever første gang, de får lov til at leve, lære og træffe valg uafhængigt af deres forældre. Første gang, de får uanede mængder tid til at prøve kræfter med lige præcis deres drømmefag.

Udover at tilbyde en bred vifte af valgfag, tilrettelægger vi en lang række unikke årlige arrangementer. Alle står sammen, når vi sammen suser afsted på skilejrskole, sætter et storslået teaterstykke op eller finder rytmen til skolens gymnastikopvisning. De fastlagte arrangementer er med til at skabe varige venskaber og minder, der funkler langt ud i fremtiden.

Da et efterskoleophold er langt mere end undervisning og karakterer, er det vores ypperste opgave at inddrage den enkelte elev i de sociale gøremål og aktiviteter, der danner rammen om opholdet på Broby Sportsefterskole. Eleverne er med til at arrangere gallafest, fastelavn, drama- og projektuger.

Hver enkelt elev lærer selvfølgelig også at gøre rent, lave mad og vaske op. På den måde kommer eleverne til at føle ansvar for fællesskabet.

Optagelse
Besøg vores hjemmeside: www.brobysportsefterskole.dk. Her kan du læse mere om os, bestille yderligere materiale og tilmelde dig et forløb på skolen. Det er vigtigt for os at få en snak med alle kommende elever. Derfor kan du også tilmelde dig en rundvisning og en samtale på hjemmesiden.

Se videoer
Undervisningstilbud
Beregn pris

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
  • Niveaudelt matematik