• Antal

Fyn

Tilføj til Mine skoler

Om skolen

Vi er en lille fynsk efterskole med højt til loftet og samtale, nærvær og ligeværd i centrum. Vi vil møde dig i øjenhøjde, ganske som du er. Sammen med både dig og din familie vil vi gennem niveaudelt boglig undervisning, linjefag og valgfag sætte fokus på din faglige, sociale og personlige udvikling i vores fællesskab på MFE.

Midtfyns Efterskole skal opleves
Kontakt vores efterskoleleder Mark Elkjær pr. mail og få lavet aftale om en afklarende snak og en lille rundvisning - og så vil vi glæde os til at møde dig.

Mail: Me@1858.dk

Fællesskabet
På Midtfyns Efterskole tror vi på, at en god og sund udvikling oftest finder sted i mødet med det, der handler om noget andet og mere end blot dig selv. Vi vil gerne udfordre dig og arbejde målrettet med, hvad du kan være for de andre elever - og dernæst hvad de kan være for dig.

Vi prioriterer det sociale samvær og ser mangfoldighed som en stor styrke. Derfor vil du også møde mange nye kammerater med vidt forskellig baggrund - og som sammen med de voksne vil hjælpe dig til at blive klogere på dig selv, hvem du er og hvem du gerne vil være.

Undervisningen
Vi prioriterer den boglige undervisning og finder det vigtigt, at du udfordres lige tilpas. Derfor har vi niveaudelt undervisningen i de fleste boglige fag. Vi afvikler terminsprøver og afsluttende prøver - og derfor er det en selvfølge at deltage i undervisningen samt at afslutte skoleåret med prøver i fagene. Vores uddannelsesvejledning er integreret i vores dagligdag og derfor vil du løbende møde vores vejledere, som vil guide, støtte og hjælpe dig med dine fremtidige uddannelsesønsker og drømme.

Linjerne
Vores seks linjefag har fokus på fordybelse og dygtiggørelse.

• Brand & Politi er for dig, der gerne vil hjælpe andre og være med til at redde liv. Et ambitiøst tilbud med brandslukning, øvelser med politihund, førstehjælp, røgdykning, selvforsvar og fysiske test til politi- og brandmandsuddannelsen.
  • Adventure giver pulsen og adrenalinen et kick. Adventure har fokus på fysik, teknik og holdånd. Undervisningen indeholder klatring, kajakture, mountainbike, løb og meget mere.
  • Parkour bevæger sig gennem omgivelserne i et højt flow. Parkour dyrker livstilen og streetkulturen og har fokus på udvikling og udfordring af fysiske og personlige grænser.
  • Fodbold er for alle og skaber resultater gennem kammeratskab og respekt. Fodbold har fokus på teknik, taktik, fysik, mentaltræning og teori. Såvel drenge- som pigehold deltager i turneringer, spiller træningskampe og deltager i streetfodbold. Linjen samarbejder med FBU, DBU og DGI samt Årslev Boldklub.

• Dans er for dem, der vil have teknisk og fysisk udfordring. Stilarterne er primært hip-hop og dernæst house og street. Samarbejde og teamwork er i fokus.
    En del af koreografierne vil være bygget op omkring formation/performance og det er derfor vigtigt at man er engageret, da hver danser / plads er uundværlig.
  • Kok Amok udforsker det gastronomiske univers. Gennem en række spændende temaer udvikles evnen til at planlægge og tilberede et måltid eller en hel menu. Køkkenhygiejne og energisammensætning er en naturlig del af undervisningen og den færdige mad nydes naturligvis i fællesskab.

Valgfagene
Vi tilbyder også forskellige valgfag. Udbuddet varierer, vi tilbyder f.eks.:

Drama, Yoga, Musik, Spring, Nørdernes Verden, Begynderguitar, KREA og meget andet.

God fysisk form og en sund dagligdag
Da vi tilbyder et efterskoleår med højt tempo og mange fysiske udfordringer på særligt linjerne, er det en stor fordel at være i en passende fysisk form. Du skal derfor forvente en dagligdag, hvor du ofte skal være fysisk aktiv. Er du ikke i god form, hjælper vi dig med at komme det. Det er dog et krav, at ja-hatten er på fra start. Motion alene gør det ikke, så vi er glade for vores køkkenpersonale, som sørger for en god og varieret kost, ligesom vi dagligt har frisk frugt stående fremme.

Rygning
Skolen er røgfri.

Hvor bor vi ?
Skolen ligger i Årslev lige syd for Odense. Det er hjertet på Midtfyn med naturområdet Tarup-Davinde i "baghaven". Skolen ligger tæt på motorvej og togstation, hvilket giver rigtig gode trafikale forbindelser til Odense, Nyborg og Svendborg.

Se billeder

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
Omkring 3 timer om ugen