• Antal

• Landsdel

Jylland

Om skolen

Max 15 elever pr. lærer - så lærer alle noget og du får plads til at udtrykke dig, uanset din interesse. Du vil også møde andre, der ikke ser verden, præcist som du gør. Det giver inspiration og udvikling. Dyrk dit speciale eller prøv noget nyt med vores 6 linjer: Science, Forfatter, Kunst og design, Sound, Get Moving og Adventure.

Tillid, åbenhed og ansvar
På Bjerget Efterskole vil du blive mødt med tillid og åbenhed. Det er nemlig vores erfaring, at det giver ansvar og omsorg for hinanden.

Vi er en lille efterskole med max 70 elever, og vi skal ikke være større. Hos os vil du opleve, at vi har fokus på din udvikling. På, at du skal lære mere om, hvem du selv er, udtrykke dig og bidrage til et større fællesskab, hvori du vil møde andre unge, der ikke er som dig selv. Det mener vi nemlig, at der er meget mere udvikling i.

Vi udfordrer hinanden på vores interesser – her er det helt okay at brænde for noget, for så0 kan du nemlig være med til at inspirere andre og selv være åben for at få nye ideer.

På Bjerget er alle vigtige medspillere. Derfor har du som elev stor indflydelse og er med til at bestemme og lægge planer om stort og småt.

Vi går naturligvis i skole, men vi laver også meget andet: Vi synger og spiller, vi laver mad og gør rent, vi maler, spiller teater, leger, tager på ture og alt muligt andet. Du vil komme til at bo på et tomandsværelse med en anden elev, som vil blive din værelseskammerat i et elevhus, hvor der også er køkken, fællesrum og bad. Her kan I indrette jer og hjælpe og støtte hinanden som en stor familie.

Bjerget Efterskole er en efterskole med rødderne solidt plantet midt i folkekirken. I vores repræsentantskab sidder der bl.a. repræsentanter fra de kirkelige børne- og ungdomsorganisationer.

Max 15 elever pr. klasse
På Bjerget har vi små klasser med max 15 elever i hver. Det giver lærerne tid til hver enkelt elev, så du vil lære noget, uanset dit nuværende faglige niveau. Små klasser giver også mere ro og bedre mulighed for at samarbejde og lave spændende undervisning. Bjerget Efterskole vægter boglig undervisning højt og integrerer IT som en naturlig del af undervisningen.

Vi har 6 linjer: Adventure, Forfatter, Kunst og design, Science, Get moving og Sound. Du kan vælge op til to hovedfag, mehn du kan også vælge Teater eller et andet af vores lange valgfag, hvis du har mere lyst til det.

Efterskolens rytmiske koncertkor indtager en særlig plads blandt valgfagene og mere end halvdelen af skolens elever vælger hvert år at lade sig gribe af god pop og rock tilsat flere stemmer. Prøv selv!

Hvert år har vi to uger, hvor hele skolen laver en stor musicalopsætning. Endvidere har vi projektuge, emneuge og forårslejrskole. En af de andre store fællesoplevelser er vinterlejrskolen – en skitur til Norge.

Optagelse finder sted efter et besøg på skolen.

Vi glæder os til at se dig på Bjerget!

Se videoer
Undervisningstilbud
Beregn pris

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
  • Teaterteknik
  • Tegning
  • Tekstil