• Antal

• Landsdel

Jylland

Om skolen

LINJER: Ridning, dans og rytme, multisport, håndværk, esport og kok. Vi er en lille, hyggelig efterskole med plads til 70 elever og 24 heste. Vi holder til på en gammel herregård med masser af skøn natur lige uden for døren. Tæt og trykt fællesskab er vores vigtigste nøgleord, og vi gør en dyd ud af at her skal være plads til alle.

• Er du til faglige udfordringer, lektier og engagement?
  • Er du til skøre tiltag, skævheder og fantasi?
  • Er du til fællesskab hvor der skal være plads til alle?
  • Er tænksomhed og store spørgsmål?
  • Er du til en hverdag, med hygge, hjemlig varme og fede oplevelser?
  • Er du til håndværk, ridning, design, esport, kok og multisport?

Faglighed
Vi lægger vægt på et højt fagligt niveau. I og udenfor timerne arbejder vi målrettet, og det forventes, at man forbereder sig. IT indgår i al undervisning. Du kan afslutte med afgangsprøve eller FS10. Vi tilbyder desuden ekstra undervisning og særlige hensyn til unge med læse- skrive- og indlæringsvanskeligheder.

Skøre tiltag
Fantasien er ofte i højsædet, med sjove og anderledes oplevelser og ekstreme aktiviteter. Vi holder eksempelvis høstfest med udklædning, serverer pølser midt om natten, overnatter på hølofter, kører markræs og meget, meget andet

Fællesskab
Vi har et tæt fællesskab i trygge rammer, hvor alle kender alle, og hvor hver enkelt tager ansvar og viser respekt for hinanden. Her skal være plads til alle, uanset hvem man er og hvad man går op i. Mobning accepteres ikke.

Tænksomhed
Vi er en åben og fri skole med et kristent livs- og menneskesyn. Vi holder dagligt morgensang, hvor vi taler om tro, tvivl, håb og tilgivelse og forsøger i dagligdagen at skabe plads til samtalen og store og små spørgsmål i livet.

Hverdagen
Skolen er lige så meget DIT hjem, som det er vores, derfor forventer vi også, at tingene behandles ordentligt og at fællesskabet såvel som privatlivet respekteres. Alle skal tage ansvar for madlavning, rengøring, arbejde i parken og generel vedligehold af skolen.

Linjefag og valgfag
På Blidstrup har du næsten uanede muligheder for at udnytte dine kreative, praktiske og faglige evner. Ud over de obligatoriske 9. og 10. klasses boglige fag, samt vores 6 linjer har vi en lang række spændende valgfag, herunder bl.a. knivsmedning, fitness, motorlære, medier, welness, springgymnastik, jagt og svæveflyvning.

Skolens faciliteter
Vi ligger lige midt i naturen, hvilket betyder at vi har skov, strand og marker lige uden for døren, og som vi ofte benytter i fritiden. Vi har bl.a.:

• Metalværksted
  • Sløjdværksted
  • Sportshal
  • Fitnesslokale
  • Fodboldbaner
  • Beachvolley
  • Inden- og udendørs ridefaciliteter
  • Store grønne områder
  • Park
  • Skov
  • Surf og kajak udstyr
  • Musiklokale
  • Fællesrum
  • Esportslokale med 10 toptunede stationer

Opstaldning af egen hest
Hos os kan du tage din egen hest med. Det er som hestedreng- eller pige en helt unik mulighed for at kombinere din passion for hest med et år på efterskole. Vi tilbyder alt fra forplejning og lækre faciliteter som f.eks. vaskested, sadelrum og gode bokse, og der er masser af aktivitets- og træningsmuligheder på den indendørs og udendørs ridebane samt i naturen omkring skolen. Offroad-ture ved strand og i skov eller på mark, er bare få af de ting du kan boltre dig med.

Sådan bor du
Alle bor på tomandsværelser på forskellige gangområder rundt på skolen. Pigerne og drenge bor særskilt. Alle områder har navne som eks. vestfløjen, svalgangen, parhuset og kavalergangen, og har tilhørende badefaciliteter og fællesdagligstuer.

Kom og besøg os
Du er altid velkommen hos os. Det giver det allerbedste indblik i hvem vi er og hvordan vi lever, at komme på et uforpligtende besøg. Ring eller mail til os og aftal en tid på:

kontor@blidstrup.dk

Du har selvfølgelig også mulighed for at besøge os på vores åbent hus dage som er:

• Efterskolernes dag (sidste søndag i sep. fra kl. 13-17)
  • Efterskolernes aften (2. onsdag i januar fra kl. 18-21)
  • Åbent hus i februar (sidste søndag i feb. fra kl. 13-16)

Se videoer
Undervisningstilbud
Beregn pris

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
Omkring 3 timer om ugen