I de senere år er efterskolerne i højere grad blevet udfordret af elevers mistrivsel. Dette kursus fokuserer på at adressere udfordringerne hos elever, der ikke kun kæmper med faglige vanskeligheder, men også står over for personlige og følelsesmæssige udfordringer samt sociale relationer til både kammerater og voksne. Gennem to internater og et opsamlingsmodul, sigter kurset mod at udvikle en praksis, der ikke blot løser problemer, men også styrker samspillet mellem dig og dine elever både i en-til-en relationer og grupperelationer.
Kurset har været udbudt siden 2016, og er i år opdateret med aktuelle temaer og ny viden.
 
Kurset består af to gange internat hhv. den 11. -12. november og 4. - 5. december 2024 samt en opsamlingsdag 5. marts 2025.
 
Formål
Du bliver i stand til at reflektere over elevers mistrivsel. 
Du vil få indblik i forskellige (special)pædagogiske tilgange.
Du lærer at planlægge og udføre indsatser, der reducerer mistrivsel.  
 
Målgruppe
Lærere, ledere, trivselsansvarlige samt TAP-personale med meget elevkontakt
 
Indhold
Du bliver introduceret til forskellige (special)pædagogiske tænkninger om, hvordan man kan skabe trivsel og motivation. Vi skal derudover dykke ned i hvad brugen af skærm betyder for vores elever, samt det vigtige samarbejde med kolleger og forældre.
Undervisningsformen veksler mellem lytteundervisning, plenumsamtaler, egenrefleksioner og gruppeøvelser.
 
 
obs Ved fakturabetaling er det MEGET vigtigt, at I bruger det kontonummer, der står på fakturaen og ikke Efterskoleforeningens sædvanlige kontonummer.
Praktiske informationer
  • 11. november 2024 - 12. november 2024
  • 11.500kr.
  • Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500, Middelfart
  • Tilmeldingsfrist: 06. oktober 2024