Er efterskolelivet noget for mig? Hvilken efterskole skal jeg vælge? Og skal jeg gå i 8., 9. eller 10. klasse på efterskole?

Det kan du og dine forældre få svar på søndag 24. september 2023, hvor landets efterskoler holder åbent hus og inviterer indenfor til Efterskolernes Dag. Her kan du få en rundvisning, hvor du ser skolens faciliteter, værelser og fællesarealer og mærker stemningen på efterskolen. Du vil møde efterskolens lærere og de nuværende elever, som fortæller om efterskolelivet og svarer på alle dine spørgsmål.

Vigtigst af alt kan du mærke efter, om efterskolen føles rigtig for dig.

Det er en god idé at tage til Efterskolernes Dag, selvom et efterskoleophold kan føles som noget, der ligger langt ude i fremtiden. Dels giver det dig god tid til at finde den helt rigtige efterskole for dig, og dels har mange efterskoler ventelister. Efterskolernes Dag kan også gøre dig klogere på, om du skal på efterskole i 8., 9. eller 10. klasse.

Husk, at der er særlige muligheder for økonomisk støtte til et efterskoleophold. Læs mere her.

Find en efterskole for dig

Via vores søgefunktion kan du søge på efterskoler ud fra bl.a. årgang, interesser, fag og beliggenhed, så du inden Efterskolernes Dag ved, hvilke efterskoler du vil besøge.

Find en efterskole her

Husk at tjekke efterskolernes egne hjemmesider for information om klassetrin, fag, ledige pladser og praktiske informationer om Efterskolernes Dag på den enkelte efterskole.

Indhold kan ikke vises...

Indholdet kræver accept af cookies for at kunne vises

Er du i tvivl om, hvordan du vælger rigtigt?

Du er bestemt ikke den eneste. Herunder kan du bl.a. læse tidligere elevers tips til, hvordan du finder den rigtige efterskole til Efterskolernes Dag. Du kan også gå på opdagelse i efterskolelivet på Efterskolernes instagramprofil. Her bliver der delt en masse fra skolerne, og efterskoleelever fra hele landet har takeovers og viser deres efterskoler og værelser frem.