Tusindvis af brugere fra undervisningssektoren lægger hver måned vejen forbi emu.dk – Danmarks Læringsportal – på udkig efter viden og inspiration. Tilbagemeldinger fra brugerne viser dog, at de ofte har svært ved at finde rundt på portalen. Derfor relancerer Undervisningsministeriet nu et mere brugervenligt emu.dk.

I første omgang relanceres sitet med et nyt design, større brugervenlighed og centralt grundmateriale for de enkelte fag og uddannelser. Næste skridt er at gøre emu.dk til det sted, hvor praktikere og andre interesserede kan finde forskningsbaseret materiale om uddannelserne. For at emu.dk kan udvikle sig i takt med brugernes ønsker, inviterer Undervisningsministeriet brugere fra sektoren til at spille ind med gode ideer. Derfor kan undervisere og ledere fra i dag tilmelde sig et nyt brugerpanel, som vil få en vigtig rolle i det videre arbejde.

”Emu.dk skal servicere undervisere, ledere og andre, som arbejder med uddannelse. Derfor skal sitet også indeholde det, som brugerne efterspørger. Med det tiltrængte ansigtsløft og mere brugervenlighed vil det nye site forhåbentlig bedre kunne inspirere praktikerne i deres arbejde. Jeg håber, at mange har lyst til at blive en del af brugerpanelet, så ministeriet kan få input til den løbende proces, det er, at skabe en fantastisk emu,” siger undervisningsminister Merete Riisager.

Den nye emu gør det nemt for undervisningssektoren at få adgang til vidensbaserede materialer, der kan omsættes til en stærkere praksis. Det er håbet, at en tæt dialog med brugerne kan øge anvendeligheden af viden i praksis og udviklingen af undervisningen, for eksempel ved at supplere ny forskningsviden med erfaringer fra praksis. Det er samtidig håbet, at forskningsmiljøerne løbende vil bidrage med artikler og materiale.

Hvad tilbyder den nye emu?
Alle uddannelsesområder lanceres med artikler, redskaber og forskning til følgende fem faste temaer – Uddannelsens formål og historie, Ledelse, Undervisningsmiljø, Særlige elevgrupper og Overgange. Fagene lanceres med lovgivning (for eksempel Fælles Mål, fagbilag) og vejledninger på alle uddannelsesområder. Det er også muligt at finde artikler, redskaber, forløb og aktiviteter – til en start kun under en række udvalgte fag. Efter lancering udbygges alle fag løbende.

Frem til sommerferien er det stadig muligt at bruge den gamle emu via arkiv.emu.dk, hvis man har brug for at hente materialer, der ikke er ført over på den nye portal. Tilmeld dig emus nyhedsbrev og følg den videre udvikling.

Tilmeld dig emus brugerpanel
Undervisningsministeriet nedsætter et nyt brugerpanel. Brugerpanelet skal understøtte og kvalificere det videre arbejde med både form og indhold på den nye emu.dk. Panelet vil komme til at bestå af undervisere og ledere på alle uddannelsesområder på tværs af Danmark. Tilmeld dig emus brugerpanel.