Med undervisningsforløbet får elever i 8.-10. klasse mulighed for at arbejde med klimaforandringer og mental sundhed på en måde, der inspirerer til refleksion, kreativitet og konkret handling på globale udfordringer.
Forløbet er udviklet i tæt samarbejde mellem unge fra Kenya, danske efterskoleelever, SOS Børnebyerne og Efterskoleforeningen – og bygger på idéen om, at unge på tværs af landegrænser kan lære af hinanden og skabe forandring sammen.
“Det er ekstremt inspirerende at se de her unge mennesker – og det minder mig om, at jeg også gerne selv vil gøre noget godt for verden og prøve at forbedre den,” siger Marie fra Askov Efterskole om forløbets film, der viser unges handlekraft i Kenya.
Ingen er for ung til at gøre en forskel
Gennem to korte film ser dine elever, hvordan unge i Kenya oplever og reagerer på udfordringer relateret til mental sundhed og klimaforandringer. Herefter ledes eleverne gennem en sprint, hvor de gennem kreativ ideudvikling selv sætter fokus på globale udfordringer.
“Jeg har lært, at man aldrig er for lille til at gøre en forskel. Det kan godt være, at vi ikke er politikere og tager de store afgørende beslutninger, men vi kan alle gøre lidt,” siger Selma fra Askov Efterskole efter at have arbejdet med forløbet.
Det hele er bygget op omkring samskabelse og handlekraft – og giver lærere et redskab til at bringe globale temaer ind i undervisningen på en praktisk og meningsfuld måde.
Forløbet er gratis, online og fleksibelt.
Tilgå forløbet her
Mød de unge fra Kenya på Ungdommens Folkemøde
Mød de unge fra Kenya på Ungdommens Folkemøde den 3.-4. september, når SOS Børnebyerne inviterer til kreative aktiviteter, som sætter fokus på unges globale engagement og handlekraft.
Kontakt:
Charlotte Henriques, Senior Child and Youth Engagement Manager hos SOS Børnebyerne. ch@sosbornebyerne.dk / 33 73 02 43
Se mere her