• Antal

• Landsdel

Jylland

Om skolen

ET RUMMELIGT FÆLLESSKAB! Vil du have det fedeste år med masser af læring og tid til dit linjefag? Det får du på Design- & Idrætsefterskolen Skamling! Vi har 8 fede linjefag, som vi vil udfordre dig i: Design, E-sport/Fitness, Adventure X, Fitness (piger), Game Design, Ridesport, Fodbold (drenge) og Håndbold.

ET RUMMELIGT FÆLLESSKAB
Design- & Idrætsefterskolen Skamling er en ambitiøs efterskole med fokus på boglighed og personlig udvikling -og selvfølgelig på vores fede linjefag inden for sport og design!

Uanset hvem man er, skal man altid kunne føle sig hjemme her.  Det er helt afgørende for os at skabe en ramme med plads til forskellighed og originalitet.  Vi sætter en ære i, at den enkelte elev føler sig tryg og værdsat i vores fællesskab. En gang imellem skal den enkelte elev tage hensyn til det store fællesskab. Og andre gange er det fællesskabet, der skal give plads til eneren.

8 FEDE LINJEFAG
På efterskolen bruger vi mange af ugens timer på vores 8 spændende linjefag:

E-sport/Fitness:
På linjefaget E-sport/Fitness kan du spille med musklerne - både på skærmen og i vores spritnye fitnesscenter! E-sport er en krævende disciplin, der udøves bedst, hvis man har en god grundform og arbejder med både hjerne og krop.

Design:
Beklædningssyning, re-design, modeshow, keramik, skulptur, glas, m.m. Åbn op for din kreativitet!

Adventure:
Havkajak, o-løb, løb, træklatring, vægklatring, forhindringsbane, mountainbike, dykning, faldskærmsudspring (dog fra 16 år), fysisk træning. Adrenalin, fællesskab og udfordringer!

Game Design
Game Design er en seriøs tilgang til at arbejde struktureret og målrettet med de ting, der ligger bagved en app og et spil. Du kommer til at arbejde med computergrafik, egne apps, egne spil m.m.

Håndbold
Undervisere på topniveau og masser af fede timer i håndboldhallen! Der er kampe mod andre skoler som en del af linjefaget.

Fodbold
Teknisk,  taktisk, fysisk træning af tidligere superligaspiller og -træner! Træning 4x2 timer om ugen - om vinteren mindst 2 gange på kunstgræs ugentligt.

Ridesport
Rideundervisning fire gange om ugen. Individuel vejledning afhængig af niveau i dressur og spring. Medbring din egen hest.

Fitness for piger
Er du vild med at bevæge din krop, arbejde på din fysiske form og bruge en masse timer i fitnesscenteret? Så er Fitness for piger helt sikkert noget for dig. Vores spritnye fitnesscenter står klar til at udfordre dig!

UNDERVISNING
Vi har høje boglige ambitioner for alle, og derfor arbejder vi med niveaudeling på tværs af 8. og 9. klasse. Alle skal have en god undervisning og den rigtige undervisning – på det niveau, de er.

Vores 10. klasse, ENVIS10N, er projektorienteret og har fokus på din fremtidige ungdomsuddannelse.

Vi har interaktive tavler i alle undervisningslokaler, og IT er en naturlig del af undervisningen. Som elev skal du have dansk, matematik, engelsk, fællestimer, idræt, uddannelsesvejledning og linjefag. 8. og 9. klasse skal desuden have geografi, biologi, fysik, kristendom, historie og samfundsfag. Herudover tilbyder vi tysk og fysik. Der tilbydes de samme prøver som i folkeskolen (FSA og FS10).

DIN FRITID
Her er gode muligheder for at dyrke forskellige fritidsinteresser. Efterskolens værksteder, idrætshal og musiklokaler er til rådighed i fritiden, og vi har en fælles opholdsstue med poolbord, airhockey og forskellige spil. Her er fællesskabet altid i centrum.

DIN HVERDAG
Du bor på et tomandsværelse i et hus med 9-11 andre. Alle huse har opholdsstue med tekøkken. I løbet af skoleåret bryder vi tit hverdagen med arrangementer på skolen og ture ud af huset. Vi tager én gang om året på den fedeste lejrskoletur til Østrig for at stå på slalomski. Glæd dig!

HAR DU HØRETAB?
Vi rummer elever med høretab. Har du høretab, tilbyder vi det nødvendige tekniske udstyr, og undervisningen vil være tilrettelagt på en måde, der gør, at du indgår på helt lige vilkår med resten af elevholdet. Det betyder, at elever med høretab følger et normalt skema og integreres i efterskolelivet som alle andre.

HUSK vi afholder efterskole-camp for unge med høretab den 15.-17. april 2019.

HER BOR VI
Design- & Idrætsefterskolen Skamling ligger i Jylland for foden af Skamlingsbanken ved landsbyen Sjølund ca. 12 km. syd for Kolding.

BESØG OS
I løbet af året holder vi nogle mindre besøgsdage - udover de to store; Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften. Næste datoer er:

• 28. maj 2019 kl. 19.30

Du er velkommen til at komme forbi en anden dag, hvis disse datoer ikke passer dig. Ring i forvejen på 75 57 40 26 eller send en mail til kontor@skamling.dk og aftal en tid.

Se videoer
Undervisningstilbud
Beregn pris

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
  • Styrketræning
  • Tegning
  • Tekstil