• Antal

Jylland

Tilføj til Mine skoler

Om skolen

Er du vild med idræt og elsker udfordringer og er du klar til at arbejde seriøst med skolens boglige fag, så er Himmerlandscentrets Idrætsefterskole en god mulighed for dig. Vi vil bidrage til elevernes selvstændighed bl.a. ved at øge deres kompetencer. Samvær i forpligtende fællesskab, i ligeværdighed og med ret til forskellighed.

Himmerlandscentrets Idrætsefterskole er en almendannende Idrætsefterskole, der tilbyder en lang række af forskellige idrætsvalg. Vi er altså ikke en linjefagsefterskole, og du sammensætter selv dit skema præcis, som du kan tænke dig. Det betyder f.eks, at du kan have fodbold 1, 2, 3 eller 4 gange om ugen - det er dig, der bestemmer.

Bogligt arbejder vi i 10 klasse med SPOR. Du kan vælge mellem 10 Ø - det økonomisk handelsrettede, 10 N - det naturvidenskabelige og 10 S - det samfundssproglige. Vi forsøger at lave en 10 klasse, så overgangen fra grundskolen til ungdomsuddannelserne bliver så smidig som mulig. I 9 klasse er der ikke række obligatoriske fag, som vi selvfølgelig skal dække. 9 klasse er derfor ikke en del af SPOR modellen.

Vi har 137 elever på skolen - 1 i 9-klasse og 6 i 10-klasser. HCI har attraktive faciliteter, 2 haller med springgrave og trampoliner, 2 tennisbaner, beachvolleybane, fodboldbane. Vores bygningsmasse er blevet opgraderet med stor ny spisesal, og du vil opleve store lyse værelser rundt om på skolen.

HCI er en værdistyret efterskole, hvor værdier som tillid, ærlighed og ordentlighed er grundlæggende for vores møde med hinanden.

Vi har situationsbestemt konsekvens, hvilket skal forstås sådan, at vi tager udgangspunkt i den enkelte situation og det enkelte menneske. Det er helt essensielt, at samtalen er vores vigtigste redskab til at få efterskolelivet til at fungere.

For at være sikker på en plads, er det en god idé at melde sig ind mindst 2 år før skolestart.

Se videoer

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
  • Fodbold