• Antal

Jylland

Tilføj til Mine skoler

Om skolen

Staby Efterskole er efterskolen for dig som prioriterer de boglige fag, er vild med gymnastik, rytme og spring, har lyst til masser af fodbold, pjattet med musik og sang. Vi tilbyder dig muligheden for at være en del af fællesskabet på en af landets flotteste efterskoler, hvor faciliteterne er helt i top og valgmulighederne mange.

Der har siden 1853 været skole af forskellig type. Først højskole, senere vinterlærerseminarium og sidst efterskole fra 1923. Skolen fremstår i dag som en flot og fuldt udbygget skole med plads til ca. 178 elever. Eleverne bor på dejlige nyere eller nyrenoverede værelser - næsten alle 2-mandsværelser. Toilet og bad findes på en del værelser og ellers på gangene.

Staby Efterskole er en meget sammenhængende skole med nogle rigtig flotte faciliteter. I stueplan findes klasselokaler, værksteder, hal, multisal, springcenter, biotek, foredragssal og spisesal. Vi har inden for de sidste år fået nye naturfagslokaler, hjemkundskabslokale og musikscene i multisalen.

Sidste skud på stammen er en større investering i udendørs faciliteter. Der anlægges en udendørs fodboldbane i kunstgræs efter international standard, ny græsfodboldbane, anlæg m. beachvolley, strandfodbold, -håndbold, en multi kunststofbane til tennis, basket, småspil m.v. Derudover vil der der blive anlagt sø med rekreative faciliteter, ny mountainbikebane og andre outdooranlæg. De fleste af planerne vil blive realiseret i efteråret 2016.

Vi sætter en ære i at få vores skole til at fremstå med atmosfære og hjemlig hygge, og at du vil blive mødt af lærere og medarbejdere med interesse, hjertevarme og forventninger.

ALTING FREMSTÅR TIP TOP

Vi værdsætter og prioriterer

• at du får faglige udfordringer
  • at du sætter dig mål
  • at du flytter dig uanset udgangspunkt
  • at du oplever styrken ved fællesskabet
  • at du bliver mere moden
  • at du tør tage ansvar
  • at du udviser respekt
  • at du er en god kammerat
  • at du får sund mad tilpasset aktive unge
  • at du kommer i god form
  • at du oplever boostet ved de mange gymnastikopvisninger

Skolen tilbyder undervisning på 9. og 10. klassetrin med mulighed for afsluttende prøver. Der findes ingen specialundervisning, men der kan sættes inklusionsforløb i gang i form af 2-lærerordning i enkelte timer eller individuel støtte.

Tilbuds- og fokusfag:

I fokusfag udbydes ca. 10 forskellige fag, som strækker sig over 2*2 lektioner pr. uge. Her kan man fordybe sig i og udvikle sig inden for sit interesseområde. Fodbold, gymnastik, spring, musik, værkstedsfag er repræsenteret her.

I tilbudsfag udbydes op til 20 forskellige fag med 2 lektioner pr. uge. Her kan man selvfølgelige også forfølge sine hovedinteresser, men der er også mulighed for at afprøve helt nye interesseområder.

Skolen udbyder 4 linjer i 10. klasse

• Gymnastiklinje
  • Musiklinje
  • Fodboldlinje
  • Outdoorlinje
For alle linjerne gælder det, at man udover at dygtiggøre sig selv også bliver i stand til at videreformidle noget af det, man har lært til andre.

Se videoer

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
Omkring 3 timer om ugen