• Antal

• Landsdel

Sjælland og Bornholm

Om skolen

- Et år for livet! Er du klar til at flytte, og blive flyttet? Er du klar til at forandre og blive forandret? Det vil du med sikkerhed blive, uanset om du vælger medie eller outdoor.

På Gribskov Efterskole er der både plads til eventyren og den fotolystne elev.
Vores to fantastiske linjer giver dig de bedste muligheder for at udvikle dig på netop det område du finder interessant, hvad enten det er Outdoorlivet eller foto/filmverdenen.

Rammerne er sat, en splinterny hovedbygning, med to nyrenoverede sidefløje. To splinternye undervisningshuse, bl.a. med et helt nyt fysiklokale og multimedie-studie. Alt sammen taget i brug mellem 2010 og 2012.

Skolen ligger i det smukke Nordsjælland tæt ved skov og strand mellem Tisvildeleje og Rågeleje. Vejby Station kun 2 km. herfra er nærmeste forbindelse til Hillerød.

Outdoor eller Medie? Vi tilbyder to spændende linjer – Outdoor og Medie, samt en række valgfag, som du kan vælge mellem.

På Outdoorlinjen gælder det om at være godt klædt på, for her har du bl.a. mulighed for at prøve:

• At sidde i toppen af et 25 meter højt træ, du selv lige er klatret op
  • At mærke suset mens du drøner af sted i skoven på mountainbike
  • At lave en grønlændervending i kajak
  • At nyde synet af en spejlblank sø fra en kajak
  • At bade i en varm kilde på Island
  • At mærke varmen fra et lejrbål på en lun sommeraften
  • At spise bålsuppe i øsende regnvejr med en hjemmelavet ske
  • At falde i søvn under en klar stjernehimmel
  • At udfordre dig selv og dine grænser
  • Vi tager på studietur til Island

På Medielinjen har du mulighed for at beskæftige dig med forskellige medie-genrer.

Du har måske en drøm om enten at stå foran kameraet som journalist eller bag kameraet som fotograf. Eller måske er det lys og lyd, der interesserer dig.

Du får chancen for at fordybe dig i præcis det, du synes er mest spændende.

Når du har haft et år med medie ved du meget mere om:

• Filmproduktion fra idé til færdig film – f.eks. reportage, dokumentar eller filmgenre efter eget valg mm.
  • Fotografering med digital spejlreflekskamera – f.eks. reportage, portræt, natur, arkitektur, reklame og sport
  • Journalistikkens mange genrer – f.eks. reportage, feature, anmeldelse, kronik eller leder
  • Digital billed- og lydredigering
  • Vi tager på studietur til New York City

Vælger du medielinjen, skaber du sammen med holdet skaber produkter af høj kvalitet, fordyber dig i detaljer og lærer en masse.

Efterskolelivet
Vi lægger vægt på, at du aktivt indgår i de sammenhænge, du bliver sat i. Du lærer at tage ansvar for dig selv i samvær med jævnaldrende og voksne. Dialog og ansvar er vejen du må gå igennem for at udvikle dig optimalt - det vil vi gerne hjælpe dig med.

Undervisningen er digitaliseret, og alle elever får en Ipad.
I både 9. og 10. klasse tager vi udgangspunkt i elevens faglige niveau og fører eleven til 9. eller 10. kl. afgangsprøve.På 9. klassetrin kan man vælge tysk eller fransk, og på 10. klassetrin kan man vælge tysk, fransk og/eller fysik-kemi. Undervisningen tilrettelægges som en variation mellem kursusperioder, temauger og projektuger.
Gribskov Efterskole er en skole, hvor vores faglige fag, liniefag og valgfagene vægtes lige højt.
Der tilbydes niveaudelte kurser i de forskellige fag.

Nysgerrighed, åbenhed og lysten til at lære, er hvad vi forventer af dig, når du starter på skolen.

Se videoer
Undervisningstilbud
Beregn pris

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
Omkring 3 timer om ugen