• Antal

Sjælland og Bornholm

Tilføj til Mine skoler

Om skolen

Odsherreds Efterskole er en af danmarks mest internationale efterskoler. Med 14 søsterskoler fordelt på 4 kontinenter. Oplev at bo og gå i skole på eliteskoler i Asien. Oplev at håndtere nogle af verdens store udfordringer i brændpunkter i Afrika. Og skab internationale vækstvirksomheder på OE Business.

Vi har en drøm for vores elever: At de bliver modige, dygtige og stærke – så de kan opfylde de bedste af deres drømme, og gøre brug af alle den globaliserede verdens enorme muligheder og kreativt takle dens udfordringer.

Og vi har en drøm for Odsherreds Efterskole: Vi vil gøre det til det bedste sted i verden, hvor vi i et unikt fællesskab former, inspirerer og udruster den nye generation af unge, som kommer til at forme fremtiden.

Odsherreds Efterskole
Vi bor i en smuk gammel hovedbygning, med kollegier, aktivitetshuse, idrætshal med café og musikstudie, fitnessstudie, dansestudie, klatrevæg og meget mere, og med de bedste faciliteter for læring, oplevelser og fællesskab

På udvekslingsophold ved eliteskoler over hele verden
Odsherreds Efterskoler har søsterskoler i hele verden: Shanghai, Beijing, Singapore, Zimbabwe, Vermont, Kentucky, Frankrig, Hong Kong, Taiwan, Indien og Sydkorea. Gennem skoleåret vil du opleve at skulle arbejde sammen med elever fra hele verden og du vil komme på udvekslingsbesøg på vores søsterskoler hvor du bor hos en familie og følger deres hverdag og skolegang. Vi kan garantere dig at der venter nogle helt utrolige oplevelser, for vores mål er at gøre hele verden til dit hjem og mangedoble dine fremtidsmuligheder. For verden er stor. Og verden er din!

På udviklingsrejser til verdens brændpunkter
Men vi vil også gøre dig fortrolig med de store udfordringer verden står overfor. For Danmark har brug for en ny generation af visionære og globale unge der kan se helt andre muligheder, end deres forældre. Og du har brug for at vide, hvordan der ser ud på bagsiden af verden. Derfor tager vi dig med ud til verdens brændpunkter i Uganda, Zambia, Kenya, Cambodia og Malawi, hvor vi involvere os direkte i arbejdet med at skabe gode levevilkår. Fantastiske store og smukke og gribende oplvelser venter, der sandsynligvis også vil give dig et helt nyt syn på verden.

Skolens undervisning og fag
Odsherreds Efterskole har store forventninger til dig. Vi forventer at du vil lære, opleve, erfare, mærke, føle og udvikle dig og give det bedste du har i dig.

Der er niveaudelt undervisning i op til 7 niveauer i alle fag så du altid udfordres maksimalt og får en undervisning der præcist er tilpasset dig.

Vi har et stort udbud af fag knyttet til Cambridge International Examination, hvor undervisningen foregår på engelsk og fører frem til det meget eftertragtede ISCGE eksamenspapir som giver adgang til skoler over hele verden, og giver dig et stort forspring når du begynder på gymnasiet.

Masser af interessefag
Dans, musik, Fitness, kadet, dykning, sejlads, klatring, paintball, design og filmskabelse, fodbold og teater og meget mere.

Udvikling af stærke faglige og personlige kompetencer
Odsherreds Efterskole arbejder i dybden med at udvikle sine elevers kompetencer, så de vill kunne virkeliggøre de bedste af deres drømme.

Derfor har vi i samarbejde med Lektor Bente Jensen fra DPU udviklet et omfattende evalueringssystem, der følger den enkelte elevs udvikling gennem hele skoleåret, så vi når alle de faglige og personlige udviklingsmål som elever og forældre har opstillet forud for skoleårets begyndelse. Og gennem udviklingsprogrammet Stifinder gør vi dig bevidst om dine styrker og lærer dig at bruge dem.

Skolens holdning
"Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb"  Sådan står der i de gamle skrifter, som vi stadig bygger vores samfund på i dag og det er er, hvad vi hver dag stræber efter at virkeliggøre. For verden har brug for en ny generation af unge, der kan tage vare på sig selv og på verden, og som har den indsigt, de idéer og det mod som skal til, for at gøre mulighed og håb til virkelighed.

Og alt det tør vi og kan vi, fordi en OE-elev indgår i et helt fantastisk fællesskab af andre OE-elever: og sammen kan vi alt!

Se videoer

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
  • Surf
  • Teater
  • Teaterlinje