FØROYA EFTIRSKÚLI

En færøsk efterskole med fokus på fællesskab, friluftsliv og færøsk kultur. Efterskolen er til dig, der er kreativ og idérig, og den er også til dig, der brænder for e - sport, film & teater, medieproduktion og iværksætteri og meget mere

På vores efterskole mærker man tydeligt, at fællesskabet er i centrum. Vi ønsker trivsel i fællesskabet og for den individuelle elev. Vi har et bredt udvalg af linjer, som eleverne kan vælge imellem, så der er stor diversitet mellem linjerne, så de passer til enhver elevs behov.

Her er et overblik over de linjer, man kan vælge: 

Færøerne adventure linje

Dette er en anderledes udforsknings- og adventure linje, hvor eleverne lærer om Færøernes kultur, historie, samtid, biologi og geografi. På denne linje kommer eleverne til at besøge og opleve alle Færøernes 18 øer, se seværdigheder og snakke med lokale.  

Film og teater linje

Film og teaterlinjen er todelt. På teaterdelen lærer eleverne blandt andet at skrive manuskript til teaterforestilling, lave skuespil og at designe og konstruere en scene og lyd. På film-delen lærer eleverne om opsætning, planlægning og optagelser. Samtidig lærer eleverne at klippe og redigere film.

E-sport linje

På e-sportlinjen lærer eleverne om, hvordan de skal klare sig i et anderledes konkurrencemiljø. Selv om esport ikke er en godkendt sportsgren, kræves der meget træning, viljestyrke og udholdenhed, hvis man vil være den bedste. Eleverne lærer sammenspil, dynamik og kommunikation. Eleverne vil også blive undervist i at fremstille mods.

Køkkenlinje

På køkkenlinjen lærer eleverne om mad, madlavning, hygiejne, traditioner og kvalitet, som er tilknyttet til den færøske kultur. Eleverne lærer desuden om livskvalitet, madkultur, miljø og planlægning.

Søfartslinje

På søfartslinjen lærer eleverne om søfart og at tage de rigtige beslutninger, når man er ombord på en båd eller et skib. Eleverne lærer at aflæse vejr og søfartskort, de lærer om navigation, arbejde med net og trawl og sikkerhed på havet. Eleverne afslutter maritim linje med at tage et certifikeret søsikkerhedskursusbevis.

Iværksætter og medielinje

Iværksætter og medielinjen er todelt. På iværksætterdelen lærer eleverne om at ideskabe og om iværksætning af ideer, så de bliver til virkelighed. Eleverne lærer også om markedsføring, kommunikation og projektarbejde med udgangspunkt i det færøske erhvervsliv. Mediedelen lærer eleverne om diverse medier, blandt andet lærer eleverne om fotografering, at redigere billeder, skrive artikler, opdatere hjemmesider og informationsteknologi.  

Læs mere på skolens hjemmeside


Brúgvin - Eftirskúlin i Skálavík

 

Brunsvin

Læs mere på skolens hjemmeside

Efterskole Villads Villadsen Efterskole

Villads Villadsen er verdens nordligste efterskole og er beliggende i den lille by Qasigiannguit i det inderste af Diskobugten. Efterskolen har plads til 80 elever og modtager primært grønlandske unge fra hele Grønland, der har afsluttet folkeskolens afslutningsprøver.

Nunarsuarmi Efterskole Villads Villadsen avannarpasinnerpaami inissisimavoq illoqarfeerannguami Qasigainnguani, taannalu Diskobugtimi inissiismalluni . Efterskole Villads Villadsen atuartunut 80-inut inissaateqarpoq meeqqallu ataurfianni inaarutaasumik misilitsissimanissaq piumasaqaataavoq.  

VilladsVilladsen

Lidt om skolen

Pædagogik
På efterskolen er den personlige udvikling i centrum, hvor vi fokuserer på at eleverne lærer at træffe egne valg og tage ansvar for deres handlinger. Ydermere lærer eleverne at træffe personlige, faglige og uddannelsesmæssige valg. De forbedres til livet efter skolen, så de forlader skolen som demokratiske, engagerede og ansvarlige medborgere. Eleverne bliver en del af et stort fællesskab, hvor det sociale samvær og positive oplevelser spiller en afgørende rolle.

Efterskolemi inuttut inerikkiartornissaq pingartitamut ilaavoq, tassani atuartup nammineerluni iliuusissani akisussaaffigalugu tigunissaa ilinniartitsisuutigineqassaaq  atuagarsornermi siunisamut ilinniagaqalernissaminut aaliangernissaanut ilaalluinnarpoq. Atuarfimmiit naammassinerani piginnaasaqarfigilersimassavai inooqataanermini akisusaaqataaneq, sapiissuseqalerneq. Inuttut ataatsimoorsinnanermik peqateqarsinnaanermik minnerunngitsumillu nuannersunik misigisaqarnissamik pingaarutilimmik imaqartinneqassaaq

Undervisningen
Eleverne oplever glæden ved at færdes ude på alle årstider, og naturen spiller en betydningsfuld rolle på efterskolen. Dette ses blandt andet ved den årlige forårstur med hundeslæde til det oprindelige fiskested for områdets beboer og eksklusioner i løbet af året. Efterskolen har 3 linjefag; outdoor, medie/kommunikation og kunst/design, ligesom eleverne kan forbedre deres kompetencer indenfor grønlandsk, engelsk, dansk eller matematik.

Ukiup nikerarnerani  atuarfimmut isumalerujummik atuartunut  pinngortitaq atuartitsinermi atorluarneqartarpoq.  Ukiukkullu qimussimik qanga aalisarfigineqartartumut qimusserluni unnuiartornerit ingerlanneqartarlutik. Taannaannaanngilaq allatigut aamma unnuiartornerit ingerlanneqartarput. Efterskolemi pingaarnertut atuartitsissutigineqartartut pingasuupput, tassaallutik; silamiinneq, asiliineq/ attaveqaqatigiineq kiislu titartaaneq/ilisserusiorneq-mersorneq. Atuartut atuartitsissutini sisamaasuni; kalaallisut, qallunaatut, tuluttut aammalu matematikkimi pitsanngorsaasinnaanissaminut  periarfissaqarput aamma   

Rammerne
På efterskolen bor alle eleverne under samme tag, men på hver deres gang. Eleverne bor på 2-4 mandsværelser med eget toilet og bad. 

Efterskolemi atuartut tamarliullutik najugaqatigiittuupput, taamaattoq immikkut aningaalimmiillutik. Atuartut ineeqqani perusuersartarfilimmi, uffarfittalimmi marluuttarissami sisamaattasissamilu ineeraqarput.  

Læs mere på skolens hjemmeside

Nittartagarput alakkaruk