02. marts 2021

Styrk elevernes trivsel

Trivsel bør være overskriften, når I skal prioritere aktiviteterne for eleverne frem til sommerferien, skriver Torben Vind Rasmussen.

03. marts 2021

3 skoler deler billeder: Genåbning og gensynsglæde

Der blev viftet med flag, negative coronatests og hilst på savnede venner i ét væk på tre af de efterskoler, der måtte genåbne 1. marts.

Forstander Ladelund Efterskole

02. marts 2021

Forstander på nedlukket skole: ”Jeg er bange for, eleverne ikke kan mere”

Ladelund Efterskole er en af de skoler, der ikke fik lov til at få eleverne tilbage 1. marts. Forstander Klaus Wiinberg Andersen frygter, at eleverne mister gejsten og kalder det ’ubærligt’, hvis resten af landets efterskoler ikke kan åbne 15. marts.

Efterskoleelev Ingstrup Efterskole

23. februar 2021

Camillas coronadagbog: "Det er vores tid, som er taget fra os"

Camilla Lyngsø Bach savner at vågne op på efterskolen til sin roomies alarm og opdage, at de har glemt at slukke lyskæderne, fordi de har snakket til sent ud på aftenen. Hun har skrevet sine tanker ned i en dagbog, som vi har fået lov til at bringe.

26. februar 2021

Magnus’ coronadagbog: “Vi kan ikke tåle at blive skuffede igen”

Magnus Attrup-Rasmussen var en af de elever, der ikke fik lov til at komme tilbage på skolen 1. marts, selvom han håbede til det sidste. Han har skrevet om hjemmeskolen og skuffelsen efter pressemødet i en dagbog, som vi har fået lov til at bringe.

01. marts 2021

Det er ikke nok ’bare’ at sætte strøm til undervisningen

Rebekka Kjær Fibiger fulgte som en del af sit speciale fra Aalborg Universitet i foråret 2020 undervisningen på en nordjysk efterskole tæt. Hun mener, at onlineundervisning har brug for sin helt egen didaktik og for, at lærerne tør mere end ’bare’ at sætte strøm til deres undervisning.

Efterskoleelev

24. februar 2021

Mathildes coronadagbog: ”Det er megafrustrerende at føle sig overset”

Savnet, håbet og til sidst skuffelsen over ikke at kunne komme tilbage på efterskolen har præget den seneste tid for Mathilde Thomasen. Vi har fået lov til at bringe hendes dagbog om livet som hjemsendt efterskoleelev.

23. februar 2021

Alle landets efterskoler bør åbne

Efterskoler har elever fra hele landet, og derfor giver det ikke mening at gøre genåbningen af efterskolerne regional.

Fotoprojektet ’Isolation’ visualiserer elevers følelser

Kedsomhed. Frustration. Savn. Håb. En gruppe elever fra Kastanievej Efterskole har hver især fortolket begrebet isolation i ét fotografi, som viser deres følelser under hjemsendelsen.

10. februar 2021

Færre prøver skal gavne eleverne

Den nye aftale er godt nyt, skriver Torben Vind Rasmussen.

7 virtuelle aktiviteter, der samler hele skolen

Fællesskabet er både det vigtigste og det sværeste at holde ved lige, mens eleverne er sendt hjem. Syv efterskoler giver her deres bedste bud på onlineaktiviteter, der samler alle elever.

09. februar 2021

3 elever: Det bedste og det værste ved hjemmeskolen

Det kan føles hårdt og ensomt at gå i hjemmeskole. Men heldigvis er lærerne også gode til at give eleverne en følelse af, at de stadig går på efterskole, fortæller tre elever.