Kristian Jensen efterskole

14. april 2021

Kristian Jensen: ”Efterskolen må ikke være en lejrskole”

Prisen på et efterskoleophold må ikke blive afskrækkende høj, og dannelse og uddannelse skal gå hånd i hånd, mener tidligere folketingsmedlem for Venstre Kristian Jensen. Han er en af paneldeltagerne til Efterskoleforeningens generalforsamling 29. maj 2021.

14. april 2021

Sæt kryds ved lørdag den 29. maj

Efterskoleforeningen holder generalforsamling på Nyborg Strand, hvor der er planlagt en dobbeltløsning med fysisk fremmøde for så mange som muligt og livestreaming.

Efterskoleforeningens bestyrelse

14. april 2021

Vil du være med i Efterskoleforeningens bestyrelse?

Bestyrelsesarbejdet er givende både på det personlige og professionelle plan, mener lærer og bestyrelsesmedlem Anne-Mette Pinderup. Der er frist for at melde sit kandidatur til en af de tre ledige bestyrelsesposter mandag 26. april.

Tom Hagedorn-portraet

14. april 2021

“Jeg ville lave en skole for de dygtigste to procent af de danske unge”

Tom Hagedorn forlader posten som forstander på Odsherreds Efterskole efter 19 år i et hæsblæsende tempo, der har været inspirerende for nogle og trættende for andre. Han er en nyskabende leder, der sætter en ære i at dele vandene.

6 gode råd til at styrke din undervisning

14. april 2021

6 gode råd til at styrke din undervisning

Når du har fokus på tryghed, fællesskab og dannelse i klassen, er det vigtigt, at du tager rollen som klasseleder på dig, tænker i undervisningsdifferentiering og tør lade eleverne evaluere undervisningen.

Perspektiv - faellesskab i efterskoleundervisningen

14. april 2021

I har et særligt potentiale for at udvikle undervisningen

Hvis efterskoler sætter større fokus på fælles didaktisk refleksion, har de en unik mulighed for at udvikle undervisningen til gavn for både elever og lærere, mener to erfarne undervisere fra Den frie Lærerskole.

Sådan kickstarter I fælles didaktiske refleksioner

14. april 2021

Sådan kickstarter I fælles didaktiske refleksioner

Tid og strukturerede kollegasamtaler er afgørende, hvis I vil lykkes med at udvikle undervisningen. Marieke Brinck fra Den frie Lærerskole giver gode råd til at komme godt i gang.

25. marts 2021

Forstander: ”Det er en enorm befrielse, at vi selv står for at teste”

På Osted Efterskole er de vant til, at personalet står for at teste eleverne. Det giver frihed og fleksibilitet, så testene fylder mindst muligt i dagligdagen, mener forstander Per Krøis Kjærsgaard.

24. marts 2021

Formandsbrev

Torben Vind Rasmussen sætter ord på elevernes tilbagevenden til fællesskabet og den kommende teststrategi.

Efterskolekaerlighed

23. marts 2021

Marianne og Ivan var kærester på efterskolen – nu er de sammen igen

Marianne Forsberg og Ivan Larsen var kærester to gange, da de for 43 år siden gik på efterskole sammen. For syv år siden blev de kærester igen. Og selvom de var i 50’erne, da de mødte hinanden på ny, blev de lige så forelskede denne gang.

18. marts 2021

To forstandere: Elevernes trivsel er vores førsteprioritet

Overraskende mange elever har haft svært ved at genfinde deres plads i fællesskabet, oplever to efterskoler. Forstanderne mener, at trivselssamtaler og -aktiviteter kan være med til at sikre, at eleverne får en god start igen.

17. marts 2021

Victorias dagbog fra genåbningen: ”Det handler om at værdsætte det, man har”

Hvis eleverne er positivt indstillede og hjælper hinanden, kan det stadig blive et fantastisk efterskoleophold, mener efterskoleelev Victoria Jordan Kahr. Hun har skrevet dagbog fra genåbningen, som vi har fået lov til at bringe.