Efterskoleophold-mindsker-risiko-for-frafald

18. april 2023

Efterskoleophold mindsker frafald på ungdomsuddannelser

Unge, der har gået i 10. klasse på efterskole, har mindre risiko for at afbryde deres ungdomsuddannelse, viser undersøgelse. På Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier oplever de bl.a., at 10. klasse gør eleverne mere modne.

Unge mennesker foran efterskole. Foto: Trine Bukh

18. oktober 2022

Forældre: Efterskolen er en god investering

En ny undersøgelse blandt 10.045 forældre viser, at de oplever, at deres børn har taget både faglige, personlige og sociale kvantespring på efterskolen.

Mathias Gidsel sidder. Foto: Trine Bukh

08. august 2022

Efterskolen lærte mig at kæmpe, når det er svært

Mathias Gidsels første tid på efterskolen var præget af hjemve og et nederlag på håndboldbanen. Efterskolen endte alligevel med at blive den bedste tid i hans liv.

Fransine Ris Østergaard. Foto: Trine Bukh

19. maj 2022

Efterskolen ruster unge bedre til ungdomsuddannelse

Unge, der har gået i 10. klasse på efterskole, har lettere ved at komme i gang med og gennemføre en ungdomsuddannelse, viser ny undersøgelse.

Fjordlyst. Foto: Mikael Biehl Hansen

28. april 2023

Efterskole vil øge unges interesse for håndværksfag

Fjordvang Efterskole sender allerede fire ud af ti elever videre på erhvervsskoler. Med byggeriet af et nyt stort metal- og teknologihus skruer efterskolen endnu mere op for indsatsen for at sikre høj kvalitet i undervisningen i praktiske fag.

Caroline Zoffmann Jensen. Foto: Tor Birk Trads

22. maj 2023

Caroline er ordblind: Efterskolen gav hende mod på en ungdomsuddannelse

På efterskolen fik ordblinde Caroline Riisborg Jørgensen for første gang den hjælp og støtte, hun har brug for i timerne. Det gav hende tro på, at hun kunne klare en ungdomsuddannelse.

Sjørringvold. Foto: Tor Birk Trads

22. maj 2023

På Sjørringvold er ordblindhed ingen hindring

Små klasser, fokus på didaktik og ikke mindst trivselsarbejde sikrer, at alle elever fra ordblindeefterskolen Sjørringvold Efterskole bliver godt rustet til ungdomsuddannelse.

Ordblind. Illustration: e-Types/Freepik

22. maj 2023

Efterskoler gør en forskel for ordblinde unge

Ordblindeefterskoler sikrer bedre skolegang og trivsel for mange ordblinde unge, mener både formanden for Ordblindeforeningen og en forsker i ordblindedidaktik. Ifølge dem er der brug for, at endnu flere almene skoler styrker ordblindeindsatsen.

Jesper Østergaard Pedersen. Foto: Tor Birk Trads

22. maj 2023

Særligt hold løfter læsesvage elever

På den almene efterskole Tirstrup Idrætsefterskole opdagede personalet for nogle år siden, at flere af deres elever har svært ved at læse og skrive. Skolen har nu succes med et særligt læsehold.

Maria Uhd er 18 år og går på HHX. Hun gik på Tirstrup Idrætsefterskoles læsehold TIE+ i skoleåret 2021/22. Foto: Tor Birk Trads

22. maj 2023

Hold for læsesvage elever gav Maria stort fagligt løft

Maria Uhd fik mere selvtillid og et stort fagligt løft af at gå på et særligt hold for læsesvage elever på efterskolen. Det har gjort det lettere for hende at klare handelsskolen.

Efterskolernes formand, Torben Vind Rasmussen. Foto: Trine Bukh

16. maj 2023

Efterskoler er og bliver vigtige for unge og for samfundet

Torben Vind Rasmussen ser tilbage på nogle travle og udfordrende uger, efter Reformkommissionen offentliggjorde deres anbefalinger, bl.a. om at afskaffe 10. klasse. Han takker alle ude på efterskolerne, som stod frem og fortalte, hvilke konsekvenser det vil få for vores unge.

simon-grimstrup-bæredygtighed-efterskoler

16. maj 2023

Debat: Her er 2 lavthængende ’klimafrugter’, efterskoler bør plukke

Efterskoler kan og bør gøre en forskel for klimaet. Det mener efterskolelærer Simon Grimstrup. Han hilser medlemsforslaget, der blev vedtaget på årsmødet, velkommen og kommer med idéer til, hvor efterskoler kan sætte ind.

Elever-demonstration-for-10.-klasse

16. maj 2023

Kæmper for at bevare 10. klasse: "Hvis vi skal høres, skal vi stå sammen"

En gruppe elever fra Flakkebjerg Efterskole har taget initiativ til en demonstration for at bevare 10. klasse onsdag 17. maj foran Christiansborg. Vi har spurgt to af dem, hvorfor de mener, 10. klasse er vigtig at kæmpe for.

Mattias Tesfaye. Foto: Lars Krabbe

15. maj 2023

Efterskoler skal åbne unges øjne for erhvervsuddannelser

Efterskoler skal være bedre til at vejlede unge om, at der er andre veje end gymnasiet, mener børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S). Han ser også gerne flere kombinerede frie fagskoler og efterskoler.

Elever på efterskole

03. maj 2023

Nej til afskaffelse af 10. klasse

Reformkommissionens forslag om at afskaffe 10. klasse og erstatte 10. klasse på efterskole med muligheden for et såkaldt ungdomsår vil frarøve mange unge deres efterskoleophold og lukke efterskoler over hele landet, mener Efterskoleforeningen.