Unge mennesker foran efterskole. Foto: Trine Bukh

18. oktober 2022

Forældre: Efterskolen er en god investering

En ny undersøgelse blandt 10.045 forældre viser, at de oplever, at deres børn har taget både faglige, personlige og sociale kvantespring på efterskolen.

Blaakilde_kunst. Foto: Tor Birk Trads

10. januar 2023

Blåkilde investerer stort i hånd og ånd

Med hjælp fra lokale pensionerede håndværkere sætter Blåkilde Efterskole en uge om året fokus på håndværk og håndarbejde. Formålet er at give håndens arbejde en større plads i elevernes liv og at øge deres trivsel.

Craft_Vojens. Foto: Tor Birk Trads

10. januar 2023

Craft-linje giver elever mere respekt for håndværk

Craft-linjen På Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole er blevet populær. Her prøver eleverne forskellige former for håndværk af, kommer i praktik og får større indblik i mulighederne med en erhvervsuddannelse.

Silas. Foto: Trine Bukh

18. oktober 2022

Silas er landet mere i sig selv

Rikke Zeuners søn Silas har lært at stå på egne ben på efterskolen. Samtidig har hans forældre lært at give ham mere plads til stå selv, fortæller hun.

Mathias Gidsel sidder. Foto: Trine Bukh

08. august 2022

Efterskolen lærte mig at kæmpe, når det er svært

Mathias Gidsels første tid på efterskolen var præget af hjemve og et nederlag på håndboldbanen. Efterskolen endte alligevel med at blive den bedste tid i hans liv.

Torben. Foto: Trine Bukh

17. januar 2023

Velkommen til et aktivt 2023

Da Torben Vind Rasmussen blev ringet op af journalister 2. januar tidligt om morgenen for at forholde sig til forsiden på Berlingske, stod det klart for ham, at der vil være opmærksomhed på efterskoler den kommende tid. Læs årets første formandsbrev her.

Therese Zillmer debat om en tænker på efterskoler

16. januar 2023

Debat: Burde ’en tænker’ ikke erstattes af ’efterskoletjeneste’?

Når efterskoler sender elever hjem på ’en tænker’, har de opgivet pædagogikken, mener en mor til en efterskoleelev. Hun opfordrer efterskolerne til at lade de unge lære af deres fejl på skolen.

Webinarer,-efterskoler,-ditte-valente,-undervisning

16. januar 2023

Giver elever indblik i udlandskorrespondenters arbejde

En række gratis webinarer giver elever mulighed for at stille spørgsmål til DR’s udlandskorrespondenter med afsæt i et program fra DR Horisont. Webinarerne er et samarbejde mellem DR Horisont og Efterskolerne, og alle efterskoler kan tilmelde sig.

Efterskoletillæg. Efterskolernes Aften 2023

Se avisernes efterskoletillæg her

Op til Efterskolernes Aften 2023 har flere store dagblade udgivet særtillæg om efterskolelivet. Få overblikket her.

Årsmøde-vil-du-stille-op-til-bestyrelsen-for-efterskolerne

16. januar 2023

Vil du være med i Efterskoleforeningens bestyrelse?

På generalforsamlingen 4. marts skal der vælges nye medlemmer til Efterskoleforeningens bestyrelse. Tre pladser skal besættes, hvor to ud af tre nuværende bestyrelsesmedlemmer genopstiller. Meld dit kandidatur senest 1. februar 2023.

Praksisfaglighed. Foto: Tor Birk Trads

11. januar 2023

Elever skal lære mere med hænderne

Efterskolerne får flere og flere praktiske fag på skemaet, hvor eleverne både skal bruge deres hænder og hoved. Det glæder Efterskolernes formand, som dog mener, at skolerne kan blive endnu mere ambitiøse på området.

Efterskolesangbogen

20. december 2022

KFUM og KFUK overdrager Efterskolesangbogen til Efterskoleforeningen

Fra 1. januar 2023 overtager Efterskoleforeningen Efterskolesangbogen, som KFUM og KFUK tog initiativet til og har udgivet siden 2016.

Efterskolernes-bestyrelse-2022-web

20. december 2022

Lær Efterskolernes bestyrelse at kende

Hvem sidder i Efterskolernes bestyrelse, hvad brænder de for, og hvordan sætter de hver især et aftryk på arbejdet i bestyrelsen? Læs et interview med hvert bestyrelsesmedlem her.

Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne. Foto: Trine Bukh

15. december 2022

Velkommen til en ny regering!

Efterskolerne er en del af løsningen på unges trivsel, skriver Torben Vind Rasmussen i formandsbrevet. Han forventer, at Efterskolerne bliver inddraget i kommende reformer på uddannelsesområdet og i kommissionen for det gode børne- og ungdomsliv.

Torben-Vind-Rasmussen-formand-for-efterskolerne

15. december 2022

"Jeg er meget mere interesseret i at sætte ting i gang end i magten"

Torben Vind Rasmussen er rundet af foreningslivet og drevet af at udvikle og sætte aftryk. Det vigtigste aftryk, han vil sætte i bestyrelsen, er at skabe den sammenhængskraft, som gør efterskolerne til en folkelig bevægelse med gensidig respekt og plads til uenigheder.