Efterskoler integreret vejledning og brobygning

20. januar 2022

Efterskoler kan klæde unge bedre på til valg af ungdomsuddannelse

Mange unge træffer valget om ungdomsuddannelse allerede i 8. klasse, men for en del er valget præget af tvivl og frygt for at vælge forkert, viser ny rapport fra EVA. Efterskoler og 10. klasse kan hjælpe dem til at træffe et mere kvalificeret og oplyst valg, mener Efterskolernes formand.

Efterskolernes-bestyrelse-2021

20. januar 2022

Nu kan du stille op til Efterskoleforeningens bestyrelse

På Efterskoleforeningens årsmøde 4.-6. marts skal der vælges to bestyrelsesmedlemmer, mens formanden også er på valg. Alle foreningens medlemmer kan melde deres kandidatur til bestyrelsen inden 3. februar 2022.

Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne. Foto: Trine Bukh

12. januar 2022

I 2022 skal efterskolernes frihed tilbage

Torben Vind Rasmussen ønsker i sit formandsbrev godt nytår til alle medlemmer.

Me&We trivsel på efterskoler

07. januar 2022

Sæt fokus på trivsel med kursus i Me&We

Fem ambassadører fra hver efterskole har nu mulighed for at komme på kursus i Efterskolernes trivselsprojekt Me&We med konkrete aktiviteter, samtalemodeller og værktøjer til at styrke elevgruppens trivsel.

Efterskolernes-køkkentjans

12. januar 2022

Forstander: ”Køkkentjansen har flyttet dannelsen med ud i køkkenet”

Bråskovgård Efterskole er en af de skoler, der skal på kursus i ’Køkkentjansens klimakøkken’ og har fået bevilget penge til bæredygtige faciliteter. Der er stadig åbent for ansøgninger med deadline 1. april 2022.

Navneportræt Magda Høgsbjerg. Foto: Michael Drost-Hansen

20. januar 2022

Magda er hele efterskolens mormor

Magda Høgsbjerg har fået Den Kongelige Belønningsmedalje for at have arbejdet 40 år som lærer på Vesterlund Efterskole. Selv mener hun, at hun bare har passet sit job.

Illustration: e-Types

19. januar 2022

15 genstande pr. elev til en forældrestyret efterskolefest?

Efterskoleforældre opfordrer til at tale om unges drukkultur og efterlyser holdninger og initiativer fra landets efterskoler.

Genåbning januar 2022

12. januar 2022

Genåbning af efterskoler: Glade efterskoleelever fyldte mediebilledet

Det fik stor opmærksom i medierne, da efterskoleeleverne i weekenden kunne vende tilbage til skolerne efter en lang juleferie og hjemmeundervisning. Se et udvalg af indslag og artikler her.

Avisernes efterskoletillæg januar 2022

11. januar 2022

Se avisernes efterskoletillæg her

Flere af de store dagblade har i forbindelse med Efterskolernes Aften, som i år er blevet til besøgsdage pga. corona, udgivet særtillæg om efterskoler. Find dem her.

Integration på efterskoler. Foto: Tor Birk Trads

10. januar 2022

”Det betyder noget, at der er andre, man kan spejle sig i”

Wissal Essaghir kom til Danmark som etårig, og i folkeskolen følte hun sig aldrig anderledes. På efterskolen følte hun sig for første gang på udebane som en af de eneste mørke elever på skolen.

Integration på efterskoler. Foto: Trine Bukh

10. januar 2022

Efterskole reserverer pladser til elever med anden etnisk baggrund

Midtsjællands Efterskole tilbyder særlige besøgsdage, afsætter lærertimer til at følge op på eleverne og sikrer, at skolen altid har plads til elever med anden etnisk baggrund. Det er ressourcekrævende, men det gør også skolen rigere, mener lærer Suzette Munksgaard.

Integration på efterskoler. Foto: Trine Bukh

10. januar 2022

7 veje til at få flere elever med anden etnisk baggrund

Julie Høj Thomsen er integrationskoordinator i Efterskolernes Sjællandske region. Få hendes bedste råd til at gøre efterskolen mere tilgængelig for unge med anden etnisk baggrund.