08. september 2020

Her er kandidaterne til Efterskoleforeningens bestyrelse

Fire kandidater stiller op til Efterskoleforeningens bestyrelse, men kun tre pladser skal besættes. Beslutningen er op til medlemmerne, som stemmer på en digital generalforsamling 3. oktober.

16. september 2020

3 skoler: Me&We har gjort opstarten nemmere

Tre efterskoler, der er med i Me&We, oplever, at trivselsprojektet har styrket sammenholdet i opstartsfasen. Skolerne har også i forskellig grad oplevet mindre frafald den første måned i år end tidligere år. Det mener de til dels kan tilskrives projektet.

17. september 2020

Se avisernes efterskoletillæg her

Flere store dagblade har udgivet efterskoletillæg. Se dem her.

16. september 2020

Fra 1978-2015: Det har efterskolen betydet for mig

Seks personer, som har gået på efterskole fra 1970’erne og frem til i dag, fortæller, hvordan deres efterskoleophold har været med til at præge dem og deres liv.

01. september 2020

Integrationskoordinator skaffede 10 stipendier til elever med ikke-vestlig baggrund

Det er blevet sværere at få økonomisk støtte som elev med flygtninge- og indvandrerbaggrund. Derfor har efterskolelærer og integrationskoordinator Julie Høj Thomsen taget sagen i egen hånd og skrevet til en række fonde. Det er der kommet 10 nye stipendier ud af.

21. september 2020

Efterskolernes Dag på søndag 27.9. aflyses fysisk

Efterskolernes bestyrelse har valgt at aflyse Efterskolernes Dag på søndag som et fælles, landsdækkende, fysisk arrangement.

17. september 2020

"Jeg respekterer hver enkelt skoles beslutning om Efterskolernes Dag"

"Nogle skoler har udsat Efterskolernes Dag, nogle kører den digitalt, andre skoler supplerer dagen med åbent hus henover efteråret. Jeg har dyb respekt for hver enkelt skoles beslutning. Og jeg vil også meget gerne opfordre til, at vi alle har respekt for hinandens valg," skriver Torben Vind Rasmussen i dette formandsbrev.

09. september 2020

Et kig ind i teenagehjernen …

… vil afsløre, at store dele er under ombygning. Så hvis du i løbet af det næste år ind i mellem ikke kan kende dit barn, handler det ikke kun om efterskoleopholdet.

03. september 2020

Formandsbrev: De mange beslutningers tid

Hvordan tolker vi afstandskrav? Hvordan tolker vi ondt i halsen og hoste? Hvordan forholder vi os til besøg? Det er hårdt hele tiden at skulle træffe nye beslutninger pga. corona, skriver Torben Vind Rasmussen i et formandsbrev, hvor han anerkender det store arbejde, alle på skolerne gør for at få enderne til at nå sammen.

02. september 2020

Klumme: Efterskolelærere bliver en slags forældre

"Selvom jeg var glad for mit efterskoleophold, var der også mange problemer og situationer, som var svære for mig at håndtere. Her var mine efterskolelærere en stor hjælp. Jeg ville ikke kunne være kommet igennem året uden dem," skriver tidligere efterskoleelev Nora Rongsted.

Landsstævnet udskydes til 2022

DGI Landsstævne flyttes fra sommeren 2021 til sommeren 2022. Det har Landsstævnets bestyrelse onsdag besluttet. Beslutningen træffes med baggrund i den nuværende corona-situation.

02. september 2020

Undervisningsministeren: ”Jeg har ikke tænkt mig at lave fikumdik med 10. klasse”

Det ekspertudvalg, som skal se på, hvordan man kan erhvervsrette 10. klasse, har været lagt på is, siden den nuværende regering tiltrådte. ”Slagretningen i det arbejde, der er sat i gang, er efter min mening forkert,” lyder det fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).