Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne. Foto: Trine Bukh

14. oktober 2021

Formanden på besøg i Grønland: Samarbejdet skal prioriteres

Samarbejdet med det grønlandske Selvstyre skal prioriteres og udvikles til gavn for både grønlandske og danske unge, skriver Torben Vind Rasmussen i formandsbrevet denne gang.

Henrik nyby forstander på Salling Efterskole

13. oktober 2021

Hvordan sikrer vi, at alle har råd til et efterskoleophold?

’Øget tilgængelighed’ er temaet for efterårets regionsmøder, hvor Efterskolernes bestyrelse præsenterer deres strategi. Tre deltagere deler deres meninger, og hvad de selv gør for at sikre økonomisk tilgængelighed på skolen.

Unge, sex, grænser og samtykke. Foto: Pernille Ane Egebæk

12. oktober 2021

Samtykke og grænser skal på skemaet

Unge har stort behov for at lære om samtykke og grænser, lyder det fra både eksperter og de unge. En ny undervisningsvejledning skal klæde lærerne bedre fagligt på.

13. oktober 2021

3 deltagere fra international konference: Sådan arbejder vi med global dannelse

200 skolefolk fra 20 forskellige lande var samlet til international konference 6. oktober om demokratisk dannelse i et globalt perspektiv. Tre deltagere fortæller, hvordan de arbejder med emnet på skolerne.

Goedvad_Tor_Birk_Trads

12. oktober 2021

”Det er meget nemmere at lære matematik, mens man passer dyrene”

Hvordan lærer man matematik, når tabeller er det rene volapyk? Eleverne på specialefterskolen Gødvad Efterskole lærer det bl.a. i skolens landbrug og gartneri, hvor de producerer mad til skolens køkken.

Klummeskribent Jens Lykke. Privatfoto.

12. oktober 2021

Klumme: Er rødderne stærke nok?

Det kan være svært at vedligeholde en aktiv skolekreds over tid, mener Jens Lykke, bestyrelsesformand på Skals Efterskole.

Bæredygtige rejser

9 tip til at gøre rejser bæredygtige og globalt dannende

To eksperter kommer med deres bud på, hvordan man kan have øje for bæredygtighed og global dannelse i planlægningen af rejser.

Global-dannelse

12. oktober 2021

Skab verdensborgere hjemme på skolen

Mange efterskoler kan blive bedre til at udnytte de muligheder for global dannelse, som er lige for næsen af dem på skolen, mener forsker.

Global-dannelse

12. oktober 2021

Klimakrisen udfordrer efterskolers arbejde med global dannelse

Efterskoler tager en vigtig rolle på sig, når de uddanner elever til en global fremtid og viser dem andre kulturer og værdier end de danske. Klimakrisen stiller dog nye krav til, at skolerne gentænker måden, de arbejder med global dannelse på, lyder det flere steder fra.

Fælles-Forandring-bæredygtighed-efterskoler

05. oktober 2021

Skal jeres elever med på bæredygtig bootcamp?

Et udvalg på 3-8 elever fra hver efterskole har mulighed for at komme på bæredygtig bootcamp 13.-14. november 2021. Eleverne får bl.a. redskaber til at skabe bæredygtige aktiviteter hjemme på skolen.

Efterskolernes Dag 2021 Karise Efterskole

30. september 2021

Forstandere: Det væltede ind på Efterskolernes Dag

Flere besøgende har været en gennemgående tendens på tre skoler til Efterskolernes Dag i år. Forstanderne fortæller, hvad de gjorde for at skabe ro og nærvær trods de mange gæster.

Efterskolernes vejlederkonference 2021

29. september 2021

3 vejledere: Det tager vi med hjem fra vejlederkonferencen

Næsten 400 vejledere var samlet til Efterskolernes vejlederkonference 20. og 21. september. Det gav ny viden og inspiration, som man kan bruge i sin egen praksis, fortæller tre vejledere.