01. januar 0001

Vi er stærkere sammen

Specielt i denne tid er der et stort behov for at mærke, vi er en forening med mange selvstændige aktører, men med samme vilkår og samme udfordringer. Derfor glæder mig til at mærke fællesskabet på foreningens generalforsamling lørdag den 6. marts, skriver Torben Vind Rasmussen.

30. november 2020

Efterskolelærer vinder pris

Lærer på Frijsenborg Efterskole Helle Videbæk har sammen med en anden lærer vundet prisen for årets bedste bachelorprojekt i 2020.

30. november 2020

Skal I være med til den nye digitale version af Fælles Forandring?

18. maj 2021 løber efterskolernes verdensmålsfestival Fælles Forandring af stablen. Konceptet er blevet gentænkt, så skolerne kan være sammen hver for sig.

30. november 2020

3 elever: Sådan var det at blive på skolen, da Nordjylland lukkede ned

Træls, men også hyggeligt. Sådan beskriver tre elever fra Hørby Efterskole den periode, hvor de skulle blive på efterskolen, fordi Nordjylland lukkede ned.

01. december 2020

11 skoler deltog i det første efterskolemesterskab i poetry slam

28. november blev der for første gang nogensinde afholdt efterskolemesterskaber i poetry slam. 11 skoler deltog i begivenheden, som fandt sted på DOKK1 i Aarhus. Se billeder fra dagen her.

30. november 2020

Køkkenchefen Frederik går under navnet ’Pædakokken’

28-årige Frederik Kløve Thostrup er køkkenchef på Thorsgaard Efterskole. Han er udlært kok og har siden taget en pædagoguddannelse. Som nyt medlem af Efterskolernes køkkenudvalg vil han arbejde for at gøre efterskolekøkkener mere bæredygtige.

18. november 2020

Formandsbrev: Lad sangene tale

"I disse dage bruger mange tid på at debattere den nye højskolesangbog. Jeg håber inderligt også, at de giver sig tid til at synge. Sange bliver til klassikere ved at synge dem – ikke ved at debattere dem," skriver Torben Vind Rasmussen.

18. november 2020

Køkkenet har revolutioneret madkulturen på Oure

I løbet af syv år har Skolerne i Oure gennemgået en rivende madudvikling, hvor sund ernæring og bæredygtig kost er kommet på menukortet. Men der har været sværdslag med både personale, elever og forældre undervejs.

18. november 2020

Efterskoler skal skære ned på bøffer og kødsovs

Der er stor variation i, hvordan køkkenerne på landets efterskoler arbejder med bæredygtighed. Nogle er slet ikke i gang. Men efterskoler har en særlig stor forpligtelse til at lære de unge om sund mad og CO2-udledning, mener fagfolk.

17. november 2020

5 dage med nordjysk forstander: ”Der er noget ravruskende galt”

Hvad gør man som forstander, når myndigheder udstikker retningslinjer, som man både mener er i strid med Grundloven, efterskolernes hovedsigte og ens egne værdier? Svend Hagelskjær, som er forstander på Skyum Idrætsefterskole i Thy, ser tilbage på en uge i sin forstanderkarriere, som han sent vil glemme.

Mette

13. november 2020

Mette Sanggaard: Den nye højskolesangbog er i den grad en efterskolesangbog

Den 19. udgave af Højskolesangbogen udkom 12. november og har allerede skabt identitetspolitisk debat. Men hvad kan efterskolerne bruge den nye sangbog til? Det har vi spurgt Mette Sanggaard, som har været efterskolerepræsentant i sangbogsudvalget, om.

12. november 2020

Ny bog skal inspirere til bedre offentlig debat

I en ny bog ’Blev du klogere’ undersøger journalist Cathrine Gyldensted potentialet i den anderledes samtaleform – Frirumsdebatten – som bl.a. tvinger debattørerne til at sætte sig i modpartens sted.