Nye efterskoleforældre-Trine Bukh

10 gode råd til nye efterskoleforældre

Et år på efterskole er mere end et skoleophold. Ord som roomies og natterend bliver en del af jeres ordforråd, og du skal vænne dig til at være forælder på en ny måde. Pædagogisk leder og lærer guider dig til, hvordan du tackler alt det nye det næste år.

Efterskolekærlighed_Lars Krabbe

12. juli 2021

Tre generationer af Natalies familie har fundet kærligheden på Tommerup Efterskole

På efterskolen drømte mange om at blive kærester med Karsten Dideriksen, men det var Natalie Sønderskov Bjerrum, han faldt for. I dag er de gift og holder dermed en kærlig familietradition i hævd.

12 trin til et godt skole-hjem-samarbejde

Du kan ikke følge med i dit barns skoleliv på helt samme måde, som før dit barn kom på efterskole. Du er dog stadig en vigtig medspiller, når det gælder om at skabe gode betingelser for det næste år. Her er 12 trin til et godt skole-hjem-samarbejde med efterskolen.

09. juli 2021

Syng sammen med hele Danmark i uge 35

Har I også savnet at mærke fællesskabet ved fællessang? ALSANG inviterer til fællessang i uge 35 og opfordrer efterskoler til selv at arrangere fællessangsbegivenheder for lokalbefolkningen.

God sommer. Og TAK!

Jeg er stolt over at repræsentere en skoleform, der har været så omstillingsparat, som I har været i et vanvittigt coronaår, skriver Torben Vind Rasmussen i sit sidste formandsbrev inden sommerferien.

Empty Nest - e-Types

21. juli 2021

Var det svært at aflevere dit barn på efterskole?

Du er ikke skør, hvis du føler dig mere trist end ventet, når du har vinket farvel til dit barn. Det kan rive og flå i hjertet at se sit barn folde vingerne ud, lyder det fra Heidi Agerkvist, der er familiepsykolog med speciale i ’empty nest’ syndromet.

Lars Daneskov, klumme

12. juli 2021

Klumme: En fars kærlighedserklæring til efterskole

Efterskolen er et frirum, inden fælden klapper for alvor. En kile af luft for de unge, mener Lars Daneskov, som er journalist og far til fire, heraf to tidligere efterskoleelever.

Liva Læsøe - digt

01. juli 2021

Tidligere efterskoleelev: ”Vi holdt sammen, vi gik ikke itu”

16-årige Liva Læsøe har skrevet et digt om sit efterskoleår, hvor hun kommer omkring fem forskellige faser: Tanker om opstarten, hverdagslivet, den lange coronahjemsendelse, elevernes tilbagevenden og til sidst afskeden med efterskolen og det eventyr, hun oplever, det har været.

23. juni 2021

Syv nye efterskoler med i ’Syng, spis og snak’

Fællessangsprojektet mellem Efterskolerne, Højskolerne og Friskolerne har optaget nye skoler for det kommende skoleår. Der er 100 arrangementer på programmet.

23. juni 2021

Tidligere efterskoleelev: ”På efterskolen skal vi ikke nå andet end hinanden”

Emilia Voldsgaard Kviesgaards efterskoleophold var præget af restriktioner, men også nærvær og fællesskab. I et debatindlæg opfordrer hun andre unge til at lade lysten frem for bekymringerne styre – og unde sig selv et efterskoleophold.

23. juni 2021

Hvordan ser fremtidens 10. klasse ud?

Sæt kryds i kalenderen 17. september, hvor foreningen inviterer til seminar om 10. klasse. Her præsenteres bl.a. tankerne bag det nye udviklingsprojekt ’Videre med 10’, hvor en række efterskoler har meldt sig til at få konsulentbistand til at udvikle deres 10. klasse.

Nøvlingskov Efterskole - lejrtur

23. juni 2021

Forstander, lærer og køkkenleder: Det vil vi tage med fra dette skoleår

Overskrifterne for skoleåret 2020/21 har været fællesskab, afsavn, glæde, frustration – og selvfølgelig corona. Men hvad har skolerne lært af dette meget særlige år? Tre efterskoleansatte fortæller, hvad de vil tage med videre.