Efterskolernes Dag 2022

14. september 2022

3 elever giver gode råd: Sådan finder du den rigtige efterskole

Hvordan finder man den efterskole, man vil gå på? Og hvad skal man lægge mærke til, når man er på besøg? Tre elever guider kommende efterskoleelever, som skal til Efterskolernes Dag 25. september.

Mathias Gidsel sidder. Foto: Trine Bukh

08. august 2022

Efterskolen lærte mig at kæmpe, når det er svært

Mathias Gidsels første tid på efterskolen var præget af hjemve og et nederlag på håndboldbanen. Efterskolen endte alligevel med at blive den bedste tid i hans liv.

Efterskoleelever i køjeseng. Foto: Trine Bukh

22. august 2022

Flere end nogensinde er startet på efterskole

32.447 unge er startet på efterskole i dette skoleår. Det er 702 flere end sidste år og ny rekord.

Mathilde. Foto: Tor Birk Trads

02. september 2022

Efterskolen har givet mig …

Fire tidligere efterskoleelever fortæller, hvad de tager med sig fra efterskolen, og hvordan deres efterskoleår har præget dem senere hen.

Fransine Ris Østergaard. Foto: Trine Bukh

19. maj 2022

Efterskolen ruster unge bedre til ungdomsuddannelse

Unge, der har gået i 10. klasse på efterskole, har lettere ved at komme i gang med og gennemføre en ungdomsuddannelse, viser ny undersøgelse.

Tillæg forsider

23. september 2022

Find avisernes efterskoletillæg her

Op til Efterskolernes Dag 2022 har flere store dagblade udgivet særtillæg om efterskolelivet.

Drengegruppe. Foto: Tor Birk Trads

19. september 2022

Et efterskoleår skaber bånd for livet

Efterskolen kan trække tråde langt ud i fremtiden. Tidligere elever, der har gået på efterskole fra 1978 til 2019, fortæller om de bånd, der blev skabt dengang.

Forøya efterskole. Foto: Bardur Eklund

19. september 2022

Færøerne har fået sine første to efterskoler

Hvert år tager mange unge færinger på efterskole i Danmark, men nu har de også fået mulighed for det på Færøerne. Bliv klogere på landets første to efterskoler, og hvorfor folkene bag mener, der er brug for færøske efterskoler.

Stafetten. Foto: Privat

15. september 2022

For os er kønsneutrale værelser en selvfølge i 2022

På Øse Efterskole er det vigtigste, at eleverne trives. Det gør de, hvis de bliver favnet som dem, de er, mener skolens ledelse.

Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne. Foto: Trine Bukh

15. september 2022

Inflationen rammer også efterskolerne

Foreningen maner til forsigtighed med prisstigninger og indkalder til digitalt ledermøde onsdag d. 21. september.

Esben-Jensen efterskolernes bestyrelse

14. september 2022

”Det er vigtigt, at baglandet er repræsenteret i bestyrelsen”

Esben Jensen har kæmpet for, at der skal være mindst to repræsentanter fra efterskolernes bestyrelser i foreningens bestyrelse. Det giver foreningen et stærkt politisk mandat, mener han.

Torben Refsgaard. Foto: Tor Birk Trads

13. september 2022

Torben er vild med at være efterskolelærer igen

Efter en årrække i helt andre typer job er Torben Refsgaard tilbage som efterskolelærer. Han vender tilbage med erfaringer, som har sat efterskolejobbet i perspektiv.