• Antal

• Landsdel

Fyn

Om skolen

VI HAR ØJE FOR DEN DU ER! Langelands Efterskole emmer af kreativitet og nysgerrighed. Vi tilbyder linjefagene: TEATER, MUSIK, FILM og KUNST. I en tryg og anerkendende atmosfære kan du udforske et eller flere af fagene, som er nøje udvalgt fordi de spiller rigtigt godt sammen og er til gensidig inspiration for hinanden.

Der er en særlig ånd på Langelands Efterskole. Alt emmer af kreativitet og liv, og vi har masser af plads til originalitet. Vi er hyper-ambitiøse på dine vegne, for du skal have et år, du aldrig glemmer. Et år der gør dig klar til ungdomsuddannelserne og slår tonen an til et godt liv.

Om linjefagene
Vi stiller høje krav til alle vores elever i alle de faglige sammenhænge, men vi har også forståelse for, at vi skal give noget igen. Derfor kan vi tilbyde både en passioneret og kompetent undervisningsstab og nogle ordentlige faciliteter til vores linjefag. Film har filmstudie og en biograf, teater bor i vores store ottekantede teatersal, musik har to øvelokaler og et veludstyret studie og kunst har et stort, inspirerende atalier. Du kan vælge nyt linjefag 3-4 gange i løbet af året, så er du kreativ på flere felter, får du mulighed for at prøve det af. Du må også gerne blive på et linjefag og fordybe dig i det. Én gang om året laver vi sammen en stor forestilling, som er et samarbejde mellem alle de forskellige linjefag.

Valgfag
Hos os har du mulighed for at vælge imellem rigtigt mange forskellige valgfag. Du har 2 valgfag om ugen og blandt disse kan nævnes psykologi, keramik, musikhistorie, friluftsliv, fitness, amerikansk fodbold og rollespil.

Vi bruger vore egne og andres kræfter
Kreativitet skal ikke blot holdes samlet, men I vil lære at bruge jeres kreative sider, så det styrker jeres fælles indsats. Og samtidig er det en del af det, der skaber det helt unikke fællesskab, som alle vores elever siger, er en af de vigtigste og bedste ting, ved at gå her på skolen. Uanset hvorfra i landet du kommer, så bliver du en del af Langeland Efterskoles elever, og det er en helt særlig familie, der både hjælper, støtter og bakker op om hinanden.

Det kreative går hånd i hånd med bogligheden
Samtidig med at vi sætter fokus på det kreative, sørger vi for, at holde et højt niveau i de boglige fag. Viden og færdigheder du skal brug i dine videre studier, når din efterskoletid slutter. For os handler det nemlig også om, at  dine karakterer og dit boglige arbejde bliver holdt ved lige, så du kan bestå dine afgangsprøver i 9. og 10. klasse. Det er vores filosofi, at kreativitet er med til at skabe en god basis for al slags læring.

Du bliver en del af skolen
Vi tager den personlige udvikling meget seriøst, og vi mener, at efterskoleopholdet skal være med til at forberede dig på den verden, du skal ud og studere videre i. Da udtrykket, almindelig dannelse, er en del af efterskoleloven, vil du opleve, at vi på Langeland Efterskole tager eleverne med i beslutningsprocessen. Det er med til at sikre, at dit skoleår bliver DIT og ingen andens. På den måde vil de kommende årgange kunne indånde den samme kreative atmosfære, som tænder dig.

Vi er en lille skole
Og det mener vi er en stor fordel. Alle kender alle, ingen bliver overset, og du får et nært forholdt til hele dit hold og alle de voksne. Din tilstedeværelse gør en forskel, og det du gør bliver set og værdsat.

Om stedet
Vi ligger i de smukkeste omgivelse og meget tæt på Rudkøbing, som er en hyggelig lille by med alt indenfor rækkevidde: Biograf, Badestrand, Butikker, Banker, læger, caféer osv. Her kommer du ikke til at mangle noget.

Transport til og fra
Vi har aftale med et busselskab som sørger for transporten til både Jylland, Fyn og Sjælland og ellers kører Flixbus fra Rudkøbing til København bl.a. med stop i Svendborg og Odense.

Besøg os
Du er altid velkommen til at ringe til os og aftale et besøg. Kom og se vores faciliteter, mød vores elever og mærk den helt særlige stemning på vores unikke efterskole :-)

Vi gør vores for at gøre et år på Langeland Efterskole til det vigtigste år i dit liv – vil du være med?

Se videoer
Undervisningstilbud
Beregn pris

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
Omkring 3 timer om ugen