• Antal

• Landsdel

Jylland

Om skolen

Dyrk din glæde ved klassisk musik og folkemusik. Få et år fyldt med stor musik, musikglade venner, store oplevelser, rejser og koncerter.

OrkesterEfterskolen er en helt unik mulighed for dig, der elsker folkemusik og klassisk musik. Vi er Danmarks eneste efterskole med symfoniorkester, soloundervisning, hørelære og meget mere. Sammen med en masse andre musikglade venner får du et år fyldt med sjov og fællesskab, stor musik, rejser og store oplevelser.

Musik, fællesskab, læring
OrkesterEfterskolen er for alle unge i 9. og 10. klasse, der brænder for klassisk musik og folkemusik.

Vi tilbyder seks linjer: Orkesterlinjen, klaverlinjen, sanglinjen, orgellinjen, guitar- og blokfløjtelinjen og folkemusiklinjen, hvor du kan fordybe dig i dit instrument - eller måske prøve et nyt af.

På OrkesterEfterskolen får du soloundervisning af en konservatorieuddannet lærer. Her er øvetime hver morgen, hørelære og teori på niveauinddelte hold og værklytning og folkedans hver aften. Sammen med timerne i ensemble og orkester giver det et solidt skub til din musikalske udvikling. Du kan nå virkelig langt på bare et enkelt år.

Også plads til dig
Det er for det meste en god idé, hvis du kan spille i forvejen, men det er interessen for musik og nysgerrigheden, der er det absolut vigtigste. Vi møder dig, hvor du er – og har ingen fine fornemmelser for, hvad vores elever “bør” kunne fra starten.

OrkesterEfterskolen styrker din passion for musik, uanset om du er passioneret begynder eller erfaren musiker.

Vi har elever på mange forskellige niveauer. Måske har du ambitioner om at leve af musik engang - men de fleste af vores elever vil "bare" gerne have musikken med sig som en dejlig og givende hobby.

Vælg 9. klasse, 10. klasse eller 10. Classic

På OrkesterEfterskolen kan du gå i almindelig 9. og 10. klasse. Du kan også vælge den prøvefri og gymnasieforberedende 10. Classic, som er for dig, der har en fin 9. klasses eksamen, og som ønsker at fordybe sig i fag, som ligger udenfor almindeligt pensum - såsom filosofi, journalistik, matematik i et samfundsperspektiv og meget andet.

Store oplevelser med stor musik
Hvert år byder OrkesterEfterskolen på en udveksling med et ungdomsorkester eller lignende fra udlandet. Vi besøger dem, og de besøger os. Hvert år er der mange koncerter - både dem, vi selv spiller, og dem, vi hører. Vi tager til København hvert år, og vi har spillet i DRs Koncerthus mange gange.

Sådan bor vi
Vi bor i ottemandshuse på tomandsværelser, og hvert hus har sin egen huslærer tilknyttet. Det er trygt og hyggeligt.

Det lærer du
Vi vil næsten garantere, at du udvikler dig rigtig meget musikalsk og menneskeligt.

Fagligheden er høj på OrkesterEfterskolen – hvert år har vi et karaktergennemsnit, som ligger i toppen af danske efterskoler. Vores klasser er små, og det er både OK at være dygtig og at spørge om hjælp.

Se videoer
Undervisningstilbud
Beregn pris

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
  • Symfoniorkester
  • Teater
  • Teaterlinje