• Antal

• Landsdel

Jylland

Om skolen

Risskov Efterskole er fyldt med KULTUR, SPORT og KREATIVITET. Her skal du forberede dig på, at kedsomhed er i akut fare. Her er der nemlig liv fra morgen til aften, og du får masser af muligheder for at udvikle og dygtiggøre dig, både på en af vores mange linjer og socialt i store og små fællesskaber. Vi glæder os til at lære dig at kende.

Linjerne på Risskov Efterskole
Grafisk Design & Kunst
Design & Fasion
Mad & Gastronomi
SportXplore
Surf - Ski - Freesport
International Linje

KULTUR, SPORT OG KREATIVITET

KULTUR
Som en gennemgående værdi på Risskov Efterskole lærer du at være nysgerrig og at stille spørgsmål. Vi undersøger, oplever og udfordrer den verden vi er en del af, og arbejder med at forstå forskellige kulturer og tendenser i vores samfund. Vi skaber kultur sammen, vi giver dine idéer vinger og lærer dig at få dem i luften.

Vi ligger midt i Aarhus, en international kulturperle der giver os mulighed for at rykke undervisningen ud i byen og at invitere byen indenfor på skolen. Vi samarbejder, deltager i events og sætter vores præg på kulturlivet i byen.

I løbet af efterskoleåret vil du også få unikke rejseoplevelser. Vi tilbyder fantastiske linjerejser til forskellige steder i verden og en årlig skirejse fælles for hele skolen.

SPORT
På vores sportslinjer kan du udfordre og forbedre dig i mere specifikke retninger. Her vil du opleve en intensiveret og målrettet træning i et fællesskab der er noget helt specielt. Her har du også mulighed for at indgå i samarbejde om talentudvikling. Skolen har et tæt samarbejde med ESAA , Elite Sports Akademi Aarhus der sammen med byens uddannelsesinstitutioner og eliteklubber giver unge talenter mulighed for at kombinere uddannelse og elitesport i Aarhus.

Sport og bevægelse er en vigtig del af skolens hverdag. Igennem sport og idræt får alle elever mulighed for at udvikle sig fysisk, personligt og at indgå i et sundt socialt fællesskab. Vi samarbejder med sports og idrætsmiljøer i Aarhus og gør brug af vores placering tæt på havet og skoven.

KREATIVITET
Kreativitet og æstetik er for os en væsentlig del af vores værdigrundlag. Vi er tilstede i vores oplevelser, vi er skabende og vi arbejder med formidling og udtryk på mange forskellige måder. Vi søger kreative åbninger, trækker de gode idéer op af skuffen og lader dem skabe værdi. Du lærer at se nye sammenhænge, sætte ting sammen på anderledes og nye måder - og opdage at dine idéer kan bruges til noget.

Vi ønsker at give næring til vækstlaget af innovative unge, der kan kombinere kreativitet, æstetik og tekniske færdigheder. Du vil opleve høj kvalitet i undervisningen og et tæt samarbejde med virksomheder, kultur- og uddannelsesinstitutioner i Aarhus.

Høj faglighed på Risskov Efterskole

Det skal være sjovt og oplevelsesrigt at gå på efterskole, men den faglige undervisning skal også være i top. Det er Risskov Efterskoles mål at tilbyde eleverne en spændende og udfordrende undervisning, der giver den enkelte elev netop det faglige skub, der er vigtigt for at komme videre.
Obligatoriske fag:
Dansk, matematik, engelsk, linjefag, morgen- og aftensamlinger.
9. kl.: Samfundsfag, historie, kristendomskundskab, fysik/kemi, biologi, geografi.
Evt. tilvalg:
Tysk og fransk.

Fællesskabet
Fællesskabet med de andre elever er en meget vigtig del af et skoleår på Risskov Efterskole. Eleverne styrker deres fællesskab gennem en masse fælles arrangementer i årets løb: bla. tur til New York, skitur til Idre Fjäll, dramauge, sundhedsuge, deltagelse i events, arrangementer mm.

Tæt på storbyen – og tæt på naturen
Risskov Efterskole ligger tæt på naturen, med skov og strand lige om hjørnet.
Århus centrum ligger kun 10 minutter fra skolen. Man kan tage cyklen derind ad den flotteste cykelsti langs vandet og nyde byens hyggelige caféer, lækre butikker og et sprudlende kulturliv.

Mad og sundhed
På Risskov Efterskole går vi meget op i maden. Den skal være sund, tilberedt fra bunden, anrettet lækkert og frem for alt smage supergodt. Skolen har gennem mange generationer været kendt for at gøre noget helt særligt ud af maden og bevidstgøre eleverne om de mange varierede sanseoplevelser, der ligger lige for, når man lærer at værdsætte sund og veltilberedt mad.
Men sundhed er mere end mad. Motion og masser af aktivitet hører også i høj grad med.

Se videoer
Undervisningstilbud
Beregn pris

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
Omkring 3 timer om ugen