• Antal

• Landsdel

Jylland

Om skolen

VGE er en boglig kreativ efterskole, hvor vi med succes blander den boglige og kreative verden, og gør dig helt skarp til at starte på ungdomsuddannelserne.<br><br>LINJER:<br>MAKERSPACE - IT & Teknologi - MUSIK - KUNST - FORFATTER - MUSICAL- & TEATER </br><br>Vælg op til 3 linjefag og imellem 32 valgfag - Kom med på 2 rejser <br>

Kort om efterskolen
Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole (VGE) har en stærk boglig profil. Det betyder, at vi tager den boglige undervisning alvorligt og gør vores yderste for at levere undervisning af høj kvalitet og udfordre dig fagligt. Der er ingen krav om, at du skal have høje karakterer med fra din tid før efterskolen. Vores eneste krav er, at du har lyst til at lære. Så garanterer vi, at du bliver dygtigere, uanset hvad dit udgangspunkt er. Ved at blande de boglige og kreative fag, så har vi skabt en skole, hvor elever udvikler sig både faglig og socialt, får et solidt udgangspunkt for at begynde på en ungdomsuddannelse.

Skolen har linjerne:

• MakerSpace - IT & Teknologi (NY)
  • Musiklinje
  • Kunstlinje
  • Forfatterlinje
  • Musical-  & teaterlinje.

MakerSpace - IT & Teknologi
På VGE er vi blevet så vilde med robotprogrammering, at det fra 2018/2019 bliver et linjefag. I MakerSpace lærer du at designe, 3D-printe, bygge og programmere robotter. Vi arbejder med 3D-design, 3D-print, Lego Mindstorm, Arduino og droner. Der er masser af "hands-on", og rig lejlighed til at "nørde" igennem.

Musiklinje
Musiklinjen er kendt for et højt niveau. Du får undervisning i sang eller på et soloinstrument hver uge af en dygtig faglærer foruden undervisning i rytmisk eller klassisk sammenspil og musikteori. Du kan også vælge en række andre fag som udvidet sammenspil, teatermusik og studieteknik. Skolen har tre gode musiklokaler og et professionelt lydstudie, som eleverne bruger flittigt i fritiden. På VGE får d alle muligheder for et år fyldt med musik.

Kunstlinjen
Kunstlinjen har sit eget kunsthus, her kan du afprøve dit kunstneriske talent. Du lærer at eksperimentere med mange forskellige materialer og teknikker, og udfordres på dine forestillinger om hvad kunst er. På kunstlinjen tager vi det at arbejde med kunst alvorligt, derfor er de vigtigste forudsætninger for at deltage på kunstlinjen lyst til at lade sig inspirere og udtrykke sig i kunst.

Musical- og teaterlinjen
Musical- og teaterlinjens store projekt er den årlige musical, hvor alle sejl sættes til med flotte kostumer, specialfremstillede kulisser, professionelt lys og lyd samt skolens helt eget teaterorkester. Linjen laver også en revy, hvor eleverne selv skriver en del af teksterne. Før tæppet kan gå, lærer du en masse om skuespil, dans, sang og i det hele taget det at stå på en scene.

Forfatterlinjen
På forfatterlinjen lærer du at skrive mange forskellige genrer ogteksttyper. Ofte er det din fantasi, der er udgangspunktet og mange elever vælger at skrive noveller, romaner og måske lyrik. Du vil komme til at møde etablerede forfattere, arbejde tæt sammen med Varde Bibliotek. En eller to gange i løbet af året udgiver forfatterlinjen eleverne værker i bogform.

Vælg mellem 31 valgfag
Foruden de fire linjer kan du vælge mellem en hel række valgfag som fx fodbold, styrketræning, motionsløb, forskellige idrætsfag, showdance, keramik, kostumedesign, kor, spansk, filosofi m.m.

Sprogfag: Vi tilbyder undervisning i Cambridge English (IGCSE). Latin, spansk, fransk og kinesisk kan du vælge i 4 lektioner pr. uge..

Vi har også Robotprogrammering, Medie & webudvikling, Bioteknologi, Projektledelse og International Kulturudveksling.

Efterskolen
Skolen ligger tre kilometer uden for Varde i en skovplantage, som eleverne bruger til daglige løbe- og gåture. Stort set hele skolen ligger under samme tag, og her er en fin blanding af lyse og moderne områder og hjemlig hygge i fx elevernes opholdsstue, og med masser af faciliteter eleverne kan benytte sig uden for undervisningstiden.

Et spændende skoleår
Skoleåret byder på to rejser til udlandet, projektuge eller brobygning, temadage, musical, koncerter, revy, venne- og søskendeweekends og en masse andre små og store begivenheder i hverdagen.

Alt det kan du opleve sammen med os og alle dine nye venner på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole.

Er du interesseret, så tjek www.vge.dk for besøgsdage, eller ring på 75 22 11 93, så arrangerer vi gerne en rundvisning.
Følg os på Facebook

Se videoer
Undervisningstilbud
Beregn pris

Undervisningstilbud

Herunder kan skolerne vise et udpluk af de fag, som skolen tilbyder ud over de prøveforberedende fag (dansk, matematik, engelsk, m.fl.).
Fagene er sorteret i tre niveauer for at vise, hvor meget det enkelte fag i gennemsnit fylder på skemaet om ugen.

Kontakt skolen for nærmere oplysninger om skolens fag.

Mere end 3 timer om ugen
Omkring 3 timer om ugen