2. udgave udkom midt i juni 2019.

 

55 nye sange
På baggrund af tilbagemeldinger fra efterskolerne, statistik fra onlineudgaven og en stor mængde forslag til nye sange fra elever, lærere og sangskrivere har redaktionen valgt de 175 sange, som 2. udgave af Efterskolesangbogen indeholder.

Der er 120 gengangere fra 1. udgave + 55 nye sange.

Se hele sanglisten her.

For redaktionen har det først og fremmest været afgørende at vælge sange, der på en troværdig måde taler ind i efterskoleelevernes tid og samtidig er gode til fællessang.

Efterskolesangbogen har fortsat en meget stor spændvidde. Den rummer den del af sangskatten, som eleverne bør kende og i løbet af et efterskoleår meget sandsynligt kommer til at holde af. Den rummer de sange, som eleverne er vokset op med, og den rummer helt nye sange, som har været soundtracket til deres liv lige op til starten på efterskolen. Den rummer sange skrevet af efterskolelærere og andre, der ved, hvad der rører sig blandt efterskoleelever.

Der er en god blanding af nyt og gammelt, kendt og ukendt. Det har været ambitionen også at tilføje sange, man overraskes over – sange man ikke lige forventede i en sangbog, men som man opdager faktisk er rigtig gode at synge! Derfor er der fx en sang som “Danse i måneskin” med. Den er catchy, sjov og øm – og elskes af eleverne på flere efterskoler. Redaktionen har valgt en håndfuld af den type sange, der har potentiale til at blive store hits på en årgang.

Tilpasset fællessang og unge stemmer
Sangene er noteret i tonearter, der vil fungere godt ved fællessang på efterskolerne. Sangeksperter og mange forskellige efterskole-musiklærere har været inddraget. Redaktionen har forsøgt at finde balancen mellem de mest optimale tonearter til fællessang og tonearter, der fungerer godt for både pianister og guitarister.

Det vigtigste er, at eleverne kan synge med! At de får lov at opleve fællesskabet og glæden ved at synge sammen. Således er flere af de sange, der fortsætter fra 1. udgave, nu noteret i en lidt lavere toneart.

Enkelte tostemmige sange
I den nye udgave af Efterskolesangbogen er en håndfuld af sangene noteret, så én del af teksten synges af drengene, og én anden del synges af pigerne – ind i mellem oven i hinanden. Det er sket på baggrund af konkrete anbefalinger fra efterskoler, hvor det allerede fungerer og er et stort hit.

Nyt seriøst og sjovt ekstra-indhold
Efterskolesangbogen er i 2. udgave krydret med endnu flere sjove lister, spørgsmål, gode råd, guides, citater, hilsner osv. Det gør sangbogen helt personlig og til et minde for livet.

Vi har modtaget meget positiv feedback på det ekstra-indhold, man finder i sangbogen. Meget af det nuværende indhold fortsætter, noget er ændret lidt og der er tilføjet en række nyt indhold.

Som noget nyt finder man bagerst i sangbogen også akkorddiagrammer til guitar, ukulele og klaver. Det er en hjælp til de elever, der gerne vil i gang med at spille til sangene.

Større spiral-udgave
Det har nu været muligt at imødekomme ønsket om en større spiral-udgave.

2. udgave af Efterskolesangbogen udkommer såldes i den sædvanlige størrelse med fast ryg – og derudover i en spiral-udgave, der er dobbelt så stor og dermed lettere at bruge for pianister og guitarister, der skal spille til sangene.

Sanglisten

De mest brugte sange

Se bogen

Om_sangbogen

100% målrettet sangbog

Efterskolesangbogen indeholder nye og gamle sange, ligesom der er plads til, at den enkelte elev kan gøre sangbogen personlig med minder og hilsener fra efterskoleåret. Se de 175 sange.

Sangene er noteret i tonearter, der vil fungere godt ved fællessang på efterskolerne. Målet er, at alle elever får oplever fællesskabet og glæden ved at synge sammen. Forskellige visuelle effekter er også tilføjet i teksterne for at understøtte dette.

Sangbogen er udgivet i paperback med alm. ryg samt i en større udgave med spiralryg. 

Se eksempler på sider fra sangbogen