Af Louise Wethke Buch 

Efterskolerne og DR Horisont udbyder i samarbejde en række webinarer, hvor elever kan stille spørgsmål til DR’s udlandskorrespondenter. Eleverne skal på forhånd have set programmet fra DR Horisont, som webinaret omhandler, og have forberedt spørgsmål til journalisten. Tilmeld en klasse eller hele skolen et eller flere webinarer nedenfor.

Projektet er støttet af Dansk Folkeoplysnings Samråds Udviklingspulje til Folkeoplysning 2022.

Tilmeld jer et eller flere webinarer her:

USA: Scarlett vil vælte USA's konspirationskonge

Dato: Onsdag 18. januar kl. 13.30-14.30

Ved Lasse Engelbrecht, reporter på Horisont og har dækket USA i mere end et årti

Om udsendelsen:
Alex Jones står i spidsen for det mest magtfulde medie på den yderste amerikanske højrefløj, hvor han spreder konspirationsteorier om alt fra terrorangrebet 11. september til fatale skoleskyderier. Men nu har forældrene fra et af USA's værste skoleskyderier hevet Jones i retten. De vil lukke munden på ham.

Tilmeld webinaret her

Rwanda bortførte min far

Dato: Tirsdag 24. januar kl. 10.00-11.00

Ved Søren Bendixen, DR´s Afrika-korrespondent

Om udsendelsen:
Carine kæmper mod præsident Paul Kagame i håb om at få sin far løsladt fra et fængsel i Rwanda. Samtidig kommer det frem, at op til 3.500 telefonnumre tilhørende Rwanda-kritikere har været systematisk overvåget over hele kloden, og nogle udsættes for trusler, vold, mordforsøg og drab. Horisont afdækker historien om det land, som Danmark håber at samarbejde med om et modtagecenter for asylansøgere.

Tilmeld webinaret her 

Sverige: Einar og den svenske gangsterkrig

Dato: Tirsdag 7. februar kl. 13.00-14.00

Ved Anna Gaarslev, DR´s Europa-korrespondent

Om udsendelsen:
Den svenske rapper Einar forudsagde i en sang til moderen sin egen undergang. I oktober sidste år blev han skudt. Sverige er nu det land i Europa med flest skuddræbte pr. indbygger, og i de svenske betonforstæder er skudepisoder blevet dagligdag.

Tilmeld webinaret her 

Afghanistan: Skolepigernes helt i Talibans højborg

Dato: Tirsdag 21. februar kl. 13.30-14.30

Ved Puk Damsgård, DR´s mellemøstkorrespondent

Om udsendelsen:
I Afghanistan indfører Taliban regler, der begrænser pigers liv og minder om deres rædselsregime i 90'erne. Men i Talibans højborg Kandahar ofrer én mand sig for pigernes stemme.

Tilmeld webinaret her 

Tyskland: Sebastian så til, mens svigermor druknede

Dato: Tirsdag 28. februar kl. 13.00-14.00

Ved Michael Reiter, DR´s Tyskland-korrespondent

Om udsendelsen:
Den største naturkatastrofe i nyere tysk historie koster 184 mennesker livet. I vandmasserne kæmper Sebastian forgæves for at redde sin svigermor. Han har i dag stadig traumer efter den fatale oversvømmelse.

Tilmeld webinaret her 

Syrien: Gidsel

Dato: Tirsdag 14. marts kl. 14.00-15.00

Ved Puk Damsgård, DR´s mellemøstkorrespondent og forfatter til bogen ’Ser du månen, Daniel?’

Om udsendelsen:
Da fotograf Daniel Rye i 2013 bliver kidnappet af Islamisk Stat, kommer en af verdens mest erfarne gidselforhandlere på sit livs opgave. For første gang træder Jens Serup frem på tv og fortæller om de dramatiske forhandlinger med IS-gruppen ’The Beatles’, der holdt 24 udenlandske gidsler tilfangetaget. Otte år senere skal Jens Serup og Daniel Rye vidne i et historisk retsopgør i USA, hvor to af Daniels fangevogtere er anklaget for tortur og medvirken til drab. Her kommer et opsigtsvækkende interview med de to overlevende medlemmer af ’The Beatles’ til at spille en central rolle.

Tilmeld webinaret her 

Find udsendelserne fra DR Horisont her