Vi starter den helt nye tradition i år, fordi vi har noget særligt at fejre. I 2019 har der nemlig været 1.000.000 unge på efterskole, siden den første efterskole i 1851 slog dørene op for det allerførste elevhold. Derfor har hver mønt et unikt elevnummer, som starter ved 1.000.000. På den måde ønsker vi at symbolisere det stærke fællesskab, efterskoleeleverne er en del af. Efterskolemønten er inspireret af ”Challenge Coins”, som  for eksempel bruges af sportsklubber i USA.

Inspiration til anvendelse af mønten
Mønten leveres med en snor og kan overrækkes som halskæde, men den kan også bruges som armbånd eller nøglering eller noget helt tredje. Se elev-video med eksempler på anvendelse.

Del #mitefterskolenummer på Instagram
For at styrke fortællingen om efterskolemønten opfordrer vi til, at eleverne deler et billede af deres mønt med deres unikke efterskolenummer og tilføjer hashtag #mitefterskolenummer

Specialister i forpligtende fællesskaber
Vi håber, I vil være med til at starte denne nye efterskoletradition for at skabe synlighed om, at eleverne sidste skoledag er ”færdiguddannede efterskoleelever” og ”specialister i forpligtende fællesskaber” og nu kan gå videre ud i livet med den modenhed, lærelyst og livsglæde, som efterskolen har bidraget til. I har modtaget et antal mønter svarende til det elevtal, vi har fået oplyst ved skoleårets start. Hvis I mangler mønter, så kontakt Hanne Skøtt på hs@efterskolerne.dk.