Pernille

27. juni 2019

Overblik: Det kan den nye regering betyde for efterskolerne

Omprioriteringsbidraget, uddannelsesloftet og uddannelsesparathedsvurderingen skal afskaffes. Det er nogle af de ting, som den nye S-regering og dens støttepartier er enige om i deres aftalepapir - og som kan få betydning for efterskolerne.

EleverE2E

27. juni 2019

Millionbevilling skal få flere til at vælge en erhvervsuddannelse

Efterskolerne har modtaget en millionbevilling fra Nordea-fonden til et projekt, som både skal åbne efterskoleelevernes blik for erhvervsuddannelserne og gøre dem mere bevidste om FN's verdensmål.

Torben

27. juni 2019

God sommer!

Med en ny undervisningsminister skal vi være helt skarpe i budskabet om, at efterskolerne ikke er en statslig opfindelse, skriver Torben Vind Rasmussen i sin sommerhilsen.

Torben Elsig

27. juni 2019

Farvel til Torben Elsig!

Det er en institution, vi siger farvel til, når Magasinhuset og Efterskoleforeningen stopper samarbejdet her til sommer.

Asbjørn

25. juni 2019

Asbjørn Nielsen skal stå for DGI Landsstævne for Efterskolerne

Asbjørn Nielsen er blevet ansat til at planlægge og afvikle Efterskolernes deltagelse i DGI´s næste landsstævne, som finder sted i Svendborg i 2021.

24. juni 2019

Nyt hæfte: Sådan får man øko-mad på efterskolen uden merpris

Et nyt gratis hæfte giver konkret inspiration til, hvordan efterskolerne kan omlægge til økologi - vel at mærke uden at der er en merpris.

Skib

24. juni 2019

Tilmelding til vejlederkonferencen er åben

Nu er der åbent for tilmelding til årets vejlederkonference, som i 2019 byder på et væld af oplæg, faglige input og inspiration til din vejledningspraksis.

Charlotte

19. juni 2019

Ny projektleder skal udbrede festival om verdensmål

Efterskolerne har ansat projektleder, som skal udbrede festivalen Fælles Forandring, som tager udgangspunkt i FN's verdensmål, til hele landet.

Folkemøde

14. juni 2019

8 ud af 10 unge vil redde klimaet

Et stort flertal af unge mellem 15 og 17 år vil have politikerne til at tage klimakrisen alvorligt, viser ny undersøgelse.

FOTO

12. juni 2019

Ny festival: Demokrati på unges præmisser

Demokratifestivallen i Ollerup har fået en søsterfestival. Ungedagen er arrangeret af og for unge, og blev afholdt for første gang i slutningen af maj.

Folkemøde

12. juni 2019

Skal du på folkemøde? Her er alle efterskole-debatterne

Efterskolerne og ungdomsliv er på dagsordenen til flere debatter på dette års folkemøde. Få det fulde overblik her.

FOTO

12. juni 2019

Konference for idrætsefterskoler

Forskning- og Innovationscenteret for Idræt og Bevægelse inviterer landets efterskoler til en dag, hvor idrætsefterskolernes rolle i udviklingen af unges læring, trivsel og dannelse vil blive sat under lup.