Lyrikere og komponister kan godt begynde at sætte gang i de kreative tankestorme, for nu udskrives en sangskriverkonkurrence med to usædvanligt lukrative præmier.
Det er ALSANG 2020 der efterlyser en fantastisk fællessang. Den skal synges overalt i Danmark ved store sangarrangementer i og omkring 4. maj 2020. I de dage fejres 75-året for Danmarks befrielse, og det er derfor oplagt at udbrede en helt ny sang, som alle kan mødes omkring.

ALSANG 2020 er Danmarks største fællessangsprojekt, som vil samle alle borgere i en musikalsk fejring af friheden, fremtiden og demokratiet.

Det frie ord – sådan deltager du
Ordet og refrænet er også frit for deltagerne i konkurrencen. Først skal der findes en tekst til den nye sang, og den poetiske vinder belønnes med 45.000 kr. Når teksten er udpeget, følger anden etape af konkurrencen: komponister kan derefter byde ind med en melodi til vinderteksten. Komponisten, der begejstrer juryen mest, vil ligeledes modtage 45.000 kr. for sin indsats.
I praksis kan man indsende bud på lyrik fra 4. april 2019, når siden www.alsang.dk lanceres. Teksten skal afleveres via hjemmesiden senest den 4. maj, 2019. Vinderteksten offentliggøres 11. juni.
En uge senere udskrives melodikonkurrencen, og ophavsmanden til den bedste komposition afsløres i forbindelse med Spil Dansk Ugen 2019, som finder sted 28. oktober til 3. november.

Du kan læse mere om konkurrencen her