Af Maren Ottar Hessner og Louise Grønkjær

Efterskolerne har i en årrække modtaget elever fra Grønland, og mange medarbejdere oplever et stort behov for at vide mere om, hvad denne gruppe unge kommer med og skal tilbage til, efter efterskolen. Efterskoleforeningen arrangerer derfor studietur til Grønland fra 14.-19. maj 2020. Turen henvender sig til lærere og andre medarbejdere på efterskolerne, der ønsker indsigt i det grønlandske samfund og skolesystem. 

Programmet vil bestå af en kombination af skole- og uddannelsesbesøg og besøg hos samarbejdspartnere, f.eks Nationalt Center for Vejledning i Nuuk. Der er også indlagt en tur til Maniitsoq med besøg på Maniitsoq Efterskole, hvor der vil være workshop og erfaringsudveksling med de grønlandske efterskolelærere.


Praktisk info

  • Turen går fra København torsdag d. 14. maj til Nuuk med en enkelt overnatning i Maniitsoq d. 18. maj og derefter hjem til København via Kangerlussuaq tirsdag d. 19. maj.
  • Prisen for turen er 16.700 kr. pr. deltager.
  • Inkluderet i prisen er: Fly tur/retur CPH-Nuuk samt indenrigs i Grønland, hotelovernatninger i dobbeltværelser og morgenmad alle dage. 
  • Tilmelding senest 13. december til konsulent Maren Ottar Hessner på moh@efterskolerne.dk .
  • Der er begrænsede pladser, og da turen henvender sig til de skoler, der har fokus på eller ønsker at udvikle tilbud til de grønlandske unge, bedes man beskrive, hvordan deltagelse i turen skal indgå i efterskolens arbejde. 
  • Detaljeret program følger, når endeligt deltagerantal er på plads.