12. november 2019

Er hovedsigtet under pres?

Et stigende fokus på individer frem for fællesskaber sætter efterskolernes hovedsigte under pres. Efterskolerne risikerer at miste deres eksistensberettigelse, hvis de glemmer at leve op til hovedsigtet, mener flere.

skovbo

12. november 2019

To liter papvin skubbede til fællesskabet

At lære at tage ansvar for et fællesskab kan vokse ud af mange ting. Selv elevers regelbrud på skolens alkoholregler. Det mener de på Skovbo Efterskole, hvor de gør sig umage med at omsætte hovedsigtet til hverdagen på skolen.

SyngSpisSnak

12. november 2019

Vil I være vært for fællessang?

Nordea-fonden har valgt at støtte projektet ’Syng, spis og snak’ med fem millioner kroner. Projektet skal bl.a. gøre det naturligt for unge at deltage i fællessang. Alle efterskoler kan søge om at være med.

L21

11. november 2019

De skal stå i spidsen for efterskoleshowet til landsstævnet

Det er to personer med stor gymnastik- og efterskoleerfaring, der skal stå i spidsen for det store efterskoleshow til DGI’s Landsstævne i Svendborg i 2021.

05. november 2019

Vær med i nyt brobygningsprojekt

Efterskoler har nu mulighed for at deltage i projektet 'E2E med Verdensmålene i hænderne', der revolutionerer OSO og brobygning i en bæredygtig retning.

05. november 2019

Kronprinsesse Mary: ”Efterskoler er utrolig gode til at styrke relationer”

Mange unge mistrives, og her kan efterskolerne være med til at løfte en stor og vigtig opgave. Det var budskabet fra Kronprinsesse Mary under et efterskole-besøg.

Pernille

05. november 2019

Christiansborg justerer optagelsesregler til gymnasiet

Forligskredsen er blevet enige om at justere optagelsesreglerne til gymnasiet: Unge, der har gået i prøvefri 10. klasse, skal ikke til optagelsesprøve og -samtale.

Danmarks Indsamling

05. november 2019

Vil I være med i Danmarksindsamlingen 2020?

I 2020 kan efterskolerne igen deltage i Danmarksindsamlingen.

Kernnyhed

04. november 2019

Her er medlemmerne af det nye magasinudvalg

Der er så mange, der har søgt om at komme med i det nye magasinudvalg, at udvalget bliver udvidet fra fem til otte medlemmer.

hanne

04. november 2019

Alles køkkenmor

Der er plads til elevers fortrolige snakke om usikkerhed, venskaber og drømme i køkkenet hos Hanne Jensen, som fejrer 40-års jubilæum på Gymnastikefterskolen Stevns.

01. november 2019

Vil I være med i Efterskolernes Køkkentjans?

Der kan nu ansøges om at være med i Efterskolernes Køkkentjans næste skoleår.

Mary

01. november 2019

Høng Efterskole får besøg af kronprinsesse Mary

5. november lægger H.K.H. Kronprinsessen vejen forbi Høng Efterskole. Her skal hun tale med eleverne om trivsel og om et nyt projekt, der skal styrke unges sociale muskel.