Formål
Som køkkenmedarbejder i et efterskolekøkken får du indblik i, hvordan du kan bage smagfuld surdejsbrød med fokus på smag, sundhed og bæredygtighed. Kurset giver dig  færdigheder i , hvordan du  pædagogisk kan arbejde med surdejsbagning som en måde at engagere og involvere efterskoleelever i køkkentjansen, så de får lyst til at bage  sunde og velsmagende brød og surdejssnacks.

Indhold
Du får lært at lave professionel surdejshævet brød med sprød skorpe og saftig krumme. Kurset kommer omkring æltning, hæveteknikker, formning af brød og boller og bagemetoder. Desuden vil kurset inspirere til at bruge  rester af surdej og surdejsbrød. Vi spiser noget af brødet til frokost sammen med lækkert charcuteri og ost, hvor der er rig mulighed for gode snakke.  Cand. pæd. Bente Nissen Lundsgaard sørger for, at du  får  inspiration og  pædagogiske redskaber til, hvordan du med baggrund i surdejsbagning kan styrke efterskoleelevernes  sundhed, bæredygtige handlekraft og mod på at bage brød til måltider, mellemmåltider og hygge.
 
Målgruppe
Køkkenmedarbejdere  i efterskolekøkkener. Du behøver ikke have kendskab til surdejsbagning i forvejen.
 

 

Praktiske informationer
  • 12. november 2025
  • 3.150kr.
  • Meyers Madshus, Nørrebrogade 52C, 2200, København N
  • Tilmeldingsfrist: 17. oktober 2025