
Formål
Som køkkenmedarbejder i et efterskolekøkken får du indblik i, hvordan du kan bage smagfuld surdejsbrød med fokus på smag, sundhed og bæredygtighed. Kurset giver dig færdigheder i , hvordan du pædagogisk kan arbejde med surdejsbagning som en måde at engagere og involvere efterskoleelever i køkkentjansen, så de får lyst til at bage sunde og velsmagende brød og surdejssnacks.
Som køkkenmedarbejder i et efterskolekøkken får du indblik i, hvordan du kan bage smagfuld surdejsbrød med fokus på smag, sundhed og bæredygtighed. Kurset giver dig færdigheder i , hvordan du pædagogisk kan arbejde med surdejsbagning som en måde at engagere og involvere efterskoleelever i køkkentjansen, så de får lyst til at bage sunde og velsmagende brød og surdejssnacks.
Indhold
Du får lært at lave professionel surdejshævet brød med sprød skorpe og saftig krumme. Kurset kommer omkring æltning, hæveteknikker, formning af brød og boller og bagemetoder. Desuden vil kurset inspirere til at bruge rester af surdej og surdejsbrød. Vi spiser noget af brødet til frokost sammen med lækkert charcuteri og ost, hvor der er rig mulighed for gode snakke. Cand. pæd. Bente Nissen Lundsgaard sørger for, at du får inspiration og pædagogiske redskaber til, hvordan du med baggrund i surdejsbagning kan styrke efterskoleelevernes sundhed, bæredygtige handlekraft og mod på at bage brød til måltider, mellemmåltider og hygge.
Målgruppe
Køkkenmedarbejdere i efterskolekøkkener. Du behøver ikke have kendskab til surdejsbagning i forvejen.
Køkkenmedarbejdere i efterskolekøkkener. Du behøver ikke have kendskab til surdejsbagning i forvejen.