Illustration e-Types

15. august 2021

12 trin til et godt skole-hjem-samarbejde

Du kan ikke følge med i dit barns skoleliv på helt samme måde, som før dit barn kom på efterskole. Du er dog stadig en vigtig medspiller, når det gælder om at skabe gode betingelser for det næste år. Her er 12 trin til et godt skole-hjem-samarbejde med efterskolen.

09. september 2020

Et kig ind i teenagehjernen …

… vil afsløre, at store dele er under ombygning. Så hvis du i løbet af det næste år ind i mellem ikke kan kende dit barn, handler det ikke kun om efterskoleopholdet.

02. september 2020

Klumme: Efterskolelærere bliver en slags forældre

"Selvom jeg var glad for mit efterskoleophold, var der også mange problemer og situationer, som var svære for mig at håndtere. Her var mine efterskolelærere en stor hjælp. Jeg ville ikke kunne være kommet igennem året uden dem," skriver tidligere efterskoleelev Nora Rongsted.

02. september 2020

Landsstævnet udskydes til 2022

DGI Landsstævne flyttes fra sommeren 2021 til sommeren 2022. Det har Landsstævnets bestyrelse onsdag besluttet. Beslutningen træffes med baggrund i den nuværende corona-situation.

02. september 2020

Undervisningsministeren: ”Jeg har ikke tænkt mig at lave fikumdik med 10. klasse”

Det ekspertudvalg, som skal se på, hvordan man kan erhvervsrette 10. klasse, har været lagt på is, siden den nuværende regering tiltrådte. ”Slagretningen i det arbejde, der er sat i gang, er efter min mening forkert,” lyder det fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

01. september 2020

Integrationskoordinator skaffede 10 stipendier til elever med ikke-vestlig baggrund

Det er blevet sværere at få økonomisk støtte som elev med flygtninge- og indvandrerbaggrund. Derfor har efterskolelærer og integrationskoordinator Julie Høj Thomsen taget sagen i egen hånd og skrevet til en række fonde. Det er der kommet 10 nye stipendier ud af.

01. september 2020

Finanslovsforslag uden ubehagelige overraskelser for efterskolerne

Taksterne har i finansforslaget blot undergået almindelige fremskrivninger, og de fleste er blot reguleret med den almindelige pris- og lønregulering.

31. august 2020

Vil du være med i efterskolernes køkkenudvalg?

Er du ansat i køkkenet på en efterskole? Har du interesse for bæredygtighed og kompetenceudvikling af køkkenansatte? Og kan du afsætte tid til to-tre møder og eventuelt kursusledelse på et-to kurser om året? Så er du måske det nye medlem af efterskolernes køkkenudvalg.

31. august 2020

Lene Tanggaard: ”God vejledning handler om at have fornemmelse for det menneske, der sidder over for en”

Det nære kendskab til eleverne giver efterskolevejledere helt særlige forudsætninger for at give vejledning, som kommer rundt om det hele menneske. Men det skaber også en række etiske dilemmaer, mener rektor og professor Lene Tanggaard, som er hovedtaler på Efterskolernes vejlederkonference 2021.

20. august 2020

Rekord: Flere unge er startet på efterskole

30.669 unge har valgt at tage på efterskole i skoleåret 2020/21. Det er 600 flere end sidste skoleår og det højeste antal nogensinde.

14. august 2020

Lau Højen om sine efterskolevenskaber: ”Der er så mange kærlighedstråde mellem os”

Efterskoleopholdet og venskaberne derfra er ifølge musiker Lau Højen blevet den smukkeste underlægningsmusik til resten af hans liv.

11. august 2020

Sæt kryds i kalenderen: Fælles Forandring afholder tre festivaler i 2021

Efterskolernes verdensmålsfestival afholdes i dette skoleår både i Sønderjylland, Nordjylland og på Sjælland. Find ud af, hvordan jeres efterskole kommer med, her.