Af redaktionen

En række efterskoler har allerede tilmeldt sig Danmarks Pantsamling, hvor formålet er at samle pant til fordel for verdens sultne børn. Og der er god læring i at opfordre de unge til at samle pant, for undersøgelser viser, at 15-30-årige er mere tilbøjelige end andre aldersgrupper til at smide panten i skraldespanden eller stille den tilfældigt på gaden. Den pant, som er skrald for skoleelever, kan blive til guld for børn i verdens fattigste lande. Pantindsamlingen giver altså eleverne et konkret eksempel på at gøre noget godt for både børn, der sulter, og for klimaet.

En del af noget, der er større end os selv
Hellebjerg Idrætsefterskole deltog i indsamlingen sidste skoleår, og lærer Karen Kjærgaard oplevede, at indsamlingen gjorde indtryk på flere måder:

"Jeg tror, at det, der har motiveret eleverne her på skolen, er, at de har følt, at de var en del af noget større. At de sammen med andre efterskoler har kunnet gøre en forskel for sårbare børn ude i verden," siger hun.

Indhold kan ikke vises...

Indholdet kræver accept af cookies for at kunne vises

Dannelsesrejse i genanvendelse og udviklingshjælp
True North Efterskole deltog også sidste år, hvor skolens tovholder på indsamlingen, Michael Sørensen, oplevede, at elevernes syn på pant ændrede sig. Det, de ellers så som skrald, fik værdi, fordi en dåse i pantcontaineren blev en måde at hjælpe verdens sårbare børn.

"Der var helt sikkert en motivation i, at noget, der i deres øjne var skrald, det blev faktisk måske til guld for nogle andre," siger Michael Sørensen, afdelingsleder og lærer på True North Efterskole.

Indhold kan ikke vises...

Indholdet kræver accept af cookies for at kunne vises

Vær med i Danmarks Indsamling 2023/24

Undervisningsmateriale om pant og sult
Danmarks Indsamling kulminerer 3. februar 2024. Når Danmarks Pantindsamling går i gang allerede nu, er det både for at komme i gang med indsamlingen og for at give lærere og elever mulighed for at gøre genanvendelse og hjælp til verdens sultne børn til en del af undervisningen. Danmarks Pantindsamling har samlet en række undervisningsforløb, der kan sætte pantsystemet og hjælpearbejdet i perspektiv. Der er forløb for alle klassetrin og i flere forskellige temaer. Find f.eks. et forløb om sult eller et forløb, der handler om at forstå, hvorfor man gør planeten en tjeneste ved at pante.

Se alle undervisningsforløb.

Få besøg eller tag på besøg
Flere af de 12 organisationer bag Danmarks Indsamling tilbyder workshops og foredrag. Klassen kan f.eks. tage på besøg hos Røde Kors, hvor de kan få indblik i, hvordan nødhjælpsorganisationer forsøger at løse længerevarende og akutte kriser med autentisk nødhjælpsudstyr, virtual reality og krævende dilemmaspil.

Få panten hentet på skolen
I udgangspunktet indsamler skolen pant og indløser den, som man plejer, og sætter beløbet ind på skolens egen indsamling. Der er dog også mulighed for at få hentet panten én gang i januar 2024, hvis I kan samle mere end 30 indsamlingssække fra Dansk Retursystem. Læs mere om, hvordan I kan få panten hentet.

Tilmeld skolen nu og få jeres egen indsamlingsside
Alle skoler får tilsendt en startpakke og jeres egen MobilePay-kode og pantindsamlingsside, så I kan følge jeres indsamling.

Meld skolen til Danmarks Pantindsamling via Dansk Retursystems hjemmeside, Join2Recycle.