Af Louise Grønkjær & Christine Sestoft

Der kan nu ansøges om at være med i Efterskolernes Køkkentjans næste skoleår. Denne gang er det skoler fra efterskoleregionerne Nordjyske, Midt- og Vestjyske samt Sydøstjylland, der kan være med.

Køkkentjansen er et samarbejde mellem Efterskoleforeningen og Madkulturen med støtte fra Nordea-fonden. Formålet er at give efterskoleelever øget viden om mad og måltider, håndværksmæssige køkkenfærdigheder og lyst til at gå mere i køkkenet. 

Forløbet består af fem skræddersyede kursusdage med kulinarisk og pædagogisk indhold, fokus på den daglige køkkentjans samt planlægning af elevaktiviteter på efterskolen. Desuden får de deltagende skoler inspirationsmaterialer til afvikling af selvstændige aktiviteter samt løbende besøg, rådgivning og sparring. Køkkenmedarbejderne er i fokus, og på kurserne bliver de klædt på til at lave en sjov, motiverende og madfaglig køkkentjans. 

Der er plads til 26 efterskoler. For at sikre mangfoldighed i projektet udvælges skolerne ud fra type, værdigrundlag, størrelse samt stor og mindre erfaring med køkkenpædagogik. 

Efterskolernes Køkkentjans

  • Efterskoler i efterskoleregionerne Nordjyske, Midt- og Vestjyske samt Sydøstjylland kan ansøge om at deltage i år 2020/2021. 26 efterskoler kan være med.
  • Det er gratis at deltage i Køkkentjansens kurser, men efterskolerne skal selv dække udgifter til vikartimer, transport og tid til planlægning i forbindelse med kurserne samt udgifter ved aktiviteter på skolen.
  • Det første kursus er et to-dages kursus med overnatning og afholdes i Jylland i uge 24, 2020.
  • De fire øvrige kurser er individuelle en-dags kurser og afholdes fra september 2020 til april 2020.