Efterskolernes Dag 2021 Karise Efterskole

30. september 2021

Forstandere: Det væltede ind på Efterskolernes Dag

Flere besøgende har været en gennemgående tendens på tre skoler til Efterskolernes Dag i år. Forstanderne fortæller, hvad de gjorde for at skabe ro og nærvær trods de mange gæster.

Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne. Foto: Trine Bukh

29. september 2021

Større succes forpligter

Når vi får så stor opmærksomhed, ligger der et stort ansvar på hver eneste skole for at bevare det gode omdømme, skriver Torben Vind Rasmussen i sit formandsbrev efter Efterskolernes Dag i søndags.

Perfekt_efterskoleaar_Tor_Birk_Trads

28. september 2021

Drømmen om det perfekte efterskoleår

Livet på efterskolen er fedt, men også fyldt med idealer, forventninger og pres. Det kan få de unge til at føle sig utilstrækkelige og gøre dem bekymrede for, at de ikke kan leve op til idealet, mener fire tidligere efterskoleelever.

28. september 2021

Deltag i webinarer om udvikling af 10. klasse

Næste webinar finder sted tirsdag d.16. november, og alle kan deltage. Her kan der bl.a. udveksles erfaringer med de fem projektskoler i udviklingsprojektet ’Videre med 10.’

Perfekt_efterskoleaar_Tor_Birk_Trads

28. september 2021

Eksperter: Lyt til de unge og indgyd dem mod

Drop udtryk som: ’Tro på dig selv’, ’du må selv klare det’ og ’pyt’. Hvis du har elever, som føler sig utilstrækkelige, så gå i stedet dialog med dem og vis, at du er der, lyder opfordringen fra en ungdomsforsker og en forfatter.

Himmerlandscentrets_Idraetsefterskole_Pris

28. september 2021

Efterskole modtager pris for coronaindsats

Himmerlandscentrets Idrætsefterskole vinder Undervisningsmiljøprisen 2020/21. Da børne- og undervisningsministeren uddelte prisen, roste hun alle efterskolers indsats under coronanedlukningerne.

Seminar_Videre med 10. Privatfoto.

22. september 2021

10. klasse er en succes, men skal udvikles

Efterskolerne har stor succes med at tiltrække unge, ikke mindst i 10. klasse. 140 fagfolk mødtes for at diskutere, hvordan skolerne udvikler de bedste og mest ambitiøse 10. klasser.

Efterskolekaerlighed_MariaTuxenHedegaard

21. september 2021

Mariann og Ernst fandt sammen 27 år efter efterskolen

Ernst var kæreste med Marianns roommate, og Mariann var kæreste med Ernsts ven, da de i 1986/87 gik på Kongeådalens Efterskole. 27 år efter skrev de tilfældigt sammen på Facebook, og flirten spirede (næsten) fra første besked.

Efterskoletillaeg

20. september 2021

Se avisernes efterskoletillæg her

Flere store dagblade har udgivet efterskoletillæg frem mod Efterskolernes Dag 2021. Se onlineudgaverne her.

Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne. Foto: Trine Bukh

15. september 2021

Hvordan udvikler vi den mest ambitiøse 10. klasse?

Det drøfter vi fredag 17. september på seminaret 'Videre med 10.' Glæd jer samtidig til at læse professor Ove Korsgaards nye essay 'Efterskolen – broen mellem barn og voksen'.

Efterskolerne_regioner_e-Types

14. september 2021

Vær med, når Efterskolerne debatterer øget tilgængelighed i din region

Du kan være med til at diskutere, hvordan vi bliver efterskole for hele Danmark, når Efterskolernes bestyrelse fremlægger sin strategi for øget økonomisk tilgængelighed i Efterskolernes syv regioner. Find datoerne her.

14. september 2021

3 elever: Vi fandt den rigtige efterskole på Efterskolernes Dag

Stemningen blandt eleverne, skolens faciliteter og en god snak med lærerne var afgørende, da tre elever fandt deres efterskole på Efterskolernes Dag. De giver deres bedste råd til kommende efterskoleelever, der skal til Efterskolernes Dag 26. september.