Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne. Foto: Trine Bukh

15. september 2021

Hvordan udvikler vi den mest ambitiøse 10. klasse?

Det drøfter vi fredag 17. september på seminaret 'Videre med 10.' Glæd jer samtidig til at læse professor Ove Korsgaards nye essay 'Efterskolen – broen mellem barn og voksen'.

14. september 2021

3 elever: Vi fandt den rigtige efterskole på Efterskolernes Dag

Stemningen blandt eleverne, skolens faciliteter og en god snak med lærerne var afgørende, da tre elever fandt deres efterskole på Efterskolernes Dag. De giver deres bedste råd til kommende efterskoleelever, der skal til Efterskolernes Dag 26. september.

Efterskolerne_regioner_e-Types

14. september 2021

Vær med, når Efterskolerne debatterer øget tilgængelighed i din region

Du kan være med til at diskutere, hvordan vi bliver efterskole for hele Danmark, når Efterskolernes bestyrelse fremlægger deres strategi for øget økonomisk tilgængelighed i Efterskolernes syv regioner. Find datoerne her.

Eksperter_mobil

10. september 2021

Eksperter: Tilbyd stærke alternativer til mobilen

Få to eksperters bud på, hvad der skal til for at skabe et sundt digitalt miljø på efterskolen, som eleverne kan se idéen med.

Mobiltema_guide

5 trin til at skabe et sundt miljø for digitale medier

Det kan være en idé at lade skolens regler og retningslinjer for digitale medier tage udspring i skolens værdier.

Efterskolen_Solbakken_TrineBukh

3 skoler: Sådan er vores mobilpolitik

Mobilen er ikke til at komme udenom. Den fungerer som et uvurderligt redskab, men kan også skabe mistrivsel og store frustrationer. Alle efterskoler bliver nødt til at forholde sig til, hvordan rammerne for mobiler og andre digitale medier skal være på skolerne. Tre efterskoler fortæller, hvordan de griber mobiltelefoner an.

Guide_Natur

09. september 2021

7 gode råd til at bruge naturen på en ny måde

Afstanden mellem mennesket og naturen er blevet for stor, mener biolog og friluftslærer Nikolaj Voldum Ahlburg, som er medforfatter til en bog om naturdannelse. Han guider til sanselige ture, som bringer eleverne tættere på naturen.

Brobygning - Efterskolerne

Efterskolerne og Danske Erhvervsskoler vil sikre bedre brobygning

Den traditionelle brobygning klæder ikke unge godt nok på til deres valg af ungdoms­uddannelse. Det mener Efterskolerne og Danske Erhvervsskoler, som indgår samarbejde om at løfte kvaliteten i brobygningen.

IBO – Michael Drost-Hansen

02. september 2021

Efterskolelærere om brobygningsprojekt: ”De lærer noget, de ikke kan læse sig til”

Da elever fra Farsø Efterskole var med i Efterskolernes brobygningsprojekt E2E opdagede de, at de med deres hænder og idéer kan skabe ting, som verden har brug for.

IBO-projekt. Foto: Michael Drost-Hansen

02. september 2021

IBO klæder elever bedre på til valg af uddannelse

For få år siden eksisterede IBO og ’E2E med verdensmålene i hænderne’ ikke. I år deltager 37 efterskoler og 41 erhvervsskoler. Projektleder Karin Skjøth giver sit bud på, hvorfor der er brug for det alternative brobygningsprojekt.

Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne. Foto: Trine Bukh

01. september 2021

Vi skal kunne diskutere regler og rammer frit

Torben Vind Rasmussen kommer i dette formandsbrev ind på debatten om crop tops.

01. september 2021

Niels Overgaard: ”Det er lederens ansvar ikke at smadre motivationen”

Det hele handler ikke om dig. Det er et af budskaberne i Niels Overgaards oplæg på Efterskolernes lederkonference 2.-4. november, hvor han både vil provokere og give stof til eftertanke. Her deler han fem budskaber til efterskoleledere.