22. januar 2021

Ny forstander: ”Jeg vil være dér, hvor skolelivet leves”

Michael Thagaard er ’vendt hjem’ efter nogle år væk fra efterskoleverdenen. Han er Langelands Efterskoles nye forstander og vil skabe et folkehus, hvor de lokale bliver budt indenfor.

18. januar 2021

Fire tidligere elever: Få det bedste ud af hjemsendelsen

Fire efterskoleelever fra sidste år fortæller, hvordan de oplevede at være hjemsendt i foråret og giver deres bedste råd til nuværende elever om, hvordan man holder humøret oppe i hjemmeskolen.

14. januar 2021

Tilmeld jeres skole til digitale værksteder om bæredygtighed

Som noget nyt i år kan alle efterskoler sende et elevudvalg på en række gratis digitale værksteder, som skal klæde eleverne på til at skabe bæredygtige initiativer på skolerne. Tilmeld jeres elevgruppe senest 26. januar.

14. januar 2021

Formandsbrev

Efterskolernes formand Torben Vind Rasmussen skriver her om ny nedlukning og ny dato for generalforsamling.

13. januar 2021

Tilmelding til Efterskole-ligaen – deadline 17. januar

Der er nu tilmelding til Efterskole-ligaens bredderække.

12. januar 2021

Tre skoler: Sådan laver vi fællessang på afstand

Det kan være svært at få fællessang til at lykkes på afstand. Ikke desto mindre er det en af de vigtigste efterskoletraditioner at holde fast i lige nu, mener lederne fra tre efterskoler. De deler ud af deres erfaringer med fællessang hver for sig.

11. januar 2021

Kan man overhovedet få søvn nok på en efterskole?

På Efterskolen Smededal kender eleverne alt til at være kronisk trætte. En uge i november deltog de i et søvneksperiment.

Vil I sætte fokus på elevernes sociale trivsel? Nu kan I tilmelde jer Me&We

45 skoler kan deltage i Me&We i skoleåret 2021-2022. Læs her, hvad dette års deltagere har fået ud af at være med, og få information om, hvordan I ansøger om at komme med næste skoleår.

11. januar 2021

Chris MacDonald: Lad eleverne gå senere i seng og stå senere op

Unge sover alt for lidt, og de bliver dummere af det. Vil efterskoler sikre bedre søvn, trivsel og læring hos eleverne, bør skolerne indrette dagen anderledes, lyder det fra humanfysiolog og sundhedsekspert Chris MacDonald.

elever

Hjælpepakke til efterskolerne

Forældre kan få op til 1.000 kr. pr. uge i kompensation under nedlukningen af efterskolerne. Det har et bredt flertal i Folketinget besluttet.