01. oktober 2020

Dømmekraft!

"Det var ikke en helt nem beslutning at aflyse Efterskolernes Dag. Og det må det heller ikke være, for hvor meget skal vi blande os i jeres frihed til selv at træffe beslutninger?" spørger Torben Vind Rasmussen i en formandshilsen til medlemmerne.

01. oktober 2020

Formand: Vi holder de unge for nar ved at diktere gennemførelse af brobygning

Elever skal trods corona-virussets opblussen samles på ungdomsuddannelser for at blive klogere på studievalg, insisterer Børne- og Undervisningsministeriet. Efterskolernes formand, Torben Vind Rasmussen, er stærkt uenig og uddyber her sin kritik.

Efterskoleliv13

01. oktober 2020

Ministerium fastholder brobygning trods coronarisiko

Unge på efterskoler må sige farvel til studieture og sociale arrangementer for at holde coronasmitten nede. Samtidig insisterer børne- og undervisningsministeren på, at det er sikkert at sende 30.000 overbygningselever i brobygning på landets ungdomsuddannelser. Efterskoleforeningens formand siger, at beslutningen “klinger hult”.

30. september 2020

4 skoler: Sådan håndterede vi aflysningen af Efterskolernes Dag

Kan eleverne mærke deres mavefornemmelse, når de vises rundt digitalt? Og hvad betyder dette års særlige vilkår for Efterskolernes Dag for skolernes rekruttering? Vi har spurgt fire forstandere.

30. september 2020

To nye efterskoler på vej på Fyn

To nye skoler har ansøgt Børne- og Undervisningsministeriet om tilladelse til at få statsstøtte fra næste skoleår. Få indblik i, hvad tankerne bag de to meget forskellige efterskoler er her.

21. september 2020

Efterskolernes Dag på søndag 27.9. aflyses fysisk

Efterskolernes bestyrelse har valgt at aflyse Efterskolernes Dag på søndag som et fælles, landsdækkende, fysisk arrangement.

17. september 2020

"Jeg respekterer hver enkelt skoles beslutning om Efterskolernes Dag"

"Nogle skoler har udsat Efterskolernes Dag, nogle kører den digitalt, andre skoler supplerer dagen med åbent hus henover efteråret. Jeg har dyb respekt for hver enkelt skoles beslutning. Og jeg vil også meget gerne opfordre til, at vi alle har respekt for hinandens valg," skriver Torben Vind Rasmussen i dette formandsbrev.

17. september 2020

Se avisernes efterskoletillæg her

Flere store dagblade har udgivet efterskoletillæg. Se dem her.

16. september 2020

Fra 1978-2015: Det har efterskolen betydet for mig

Seks personer, som har gået på efterskole fra 1970’erne og frem til i dag, fortæller, hvordan deres efterskoleophold har været med til at præge dem og deres liv.

16. september 2020

3 skoler: Me&We har gjort opstarten nemmere

Tre efterskoler, der er med i Me&We, oplever, at trivselsprojektet har styrket sammenholdet i opstartsfasen. Skolerne har også i forskellig grad oplevet mindre frafald den første måned i år end tidligere år. Det mener de til dels kan tilskrives projektet.

08. september 2020

Her er kandidaterne til Efterskoleforeningens bestyrelse

Fire kandidater stiller op til Efterskoleforeningens bestyrelse, men kun tre pladser skal besættes. Beslutningen er op til medlemmerne, som stemmer på en digital generalforsamling 3. oktober.

03. september 2020

Formandsbrev: De mange beslutningers tid

Hvordan tolker vi afstandskrav? Hvordan tolker vi ondt i halsen og hoste? Hvordan forholder vi os til besøg? Det er hårdt hele tiden at skulle træffe nye beslutninger pga. corona, skriver Torben Vind Rasmussen i et formandsbrev, hvor han anerkender det store arbejde, alle på skolerne gør for at få enderne til at nå sammen.