20. september 2019

7 gode råd til en mere bæredygtig skole

Projektleder for Fælles Forandring Charlotte Hedevang Nielsen giver gode råd til, hvordan I kommer i gang med at skabe en mere bæredygtig hverdag på efterskolen.

20. september 2019

Vil I lege med Efterskolernes Instagram?

Ønsker jeres elever at være digitale ambassadører for efterskolerne? Så kan de nu få muligheden for at lave takeovers på Efterskoleforeningens Instagram-konto.

Pernille

18. september 2019

Ny evaluering: Optagelseskrav er forvirrende og komplicerede

De nye optagelsesregler til gymnasiet er uklare og forvirrende og har tilsyneladende ikke den ønskede effekt. Det viser en ny evaluering fra Undervisningsministeriet.

VEJLEDER

17. september 2019

"Vejlederkonferencen er et højdepunkt på året"

Mandag og tirsdag er ca. 420 vejledere fra efterskoler i hele landet samlet til årets vejlederkonference i Vingsted. Vi har spurgt tre af dem, hvad de håber at få med hjem.

spil

12. september 2019

FN tilbyder gratis brætspil om verdensmål

FN-forbundet har udviklet et brætspil med tilhørende app. Formålet er at få eleverne til at reflektere over verdensmålene og deres egen rolle i forhold til bæredygtig udvikling.

Blaakilde

10. september 2019

Overblik: Disse udviklingsprojekter fik støtte sidste skoleår

Bæredygtighedsfestival, fokus på håndværk og en demokratidag. Det er nogle af de projekter, som sidste år modtog økonomisk støtte fra Forsøgs- og udviklingspuljen.

dginy

10. september 2019

Kom med til Landsstævne i Svendborg

Alle efterskoler inviteres til at blive en del af Efterskoleholdet til DGI Landsstævne, som afholdes i Svendborg i 2021. Efterskoleforeningen afholder informationsmøder i løbet af efteråret.

Mette

09. september 2019

Initiativgruppe ønsker flere kvindelige ledere på efterskolerne

Efterskoleforeningen inviterer til fyraftensmøde for kvinder, der er nysgerrige på ledelse. Initiativgruppen bag håber, at det kan give flere kvinder lyst til at blive ledere.

09. september 2019

Nu er Efterskolernes esportliga åben for tilmelding

Efterskolernes helt egen liga i esport er nu oprettet, og alle efterskoler kan tilmelde deres elever til ligaen.

EU

06. september 2019

Bliv European Parliament Ambassador School

Som ambassadørskole tilknyttes skolen til medlemmer af Europa-Parlamentet, som via Skype holder oplæg om deres arbejde. I oktober afholdes seminar, hvor man kan få mere viden om, hvad det vil sige at være ambassadørskole.

Torben

03. september 2019

Efterskolerne roser minister for at love nyt optagelsessystem

Det vækker glæde hos Efterskolernes formand, Torben Vind Rasmussen, at undervisningsministeren vil lave optagelsessystemet til gymnasiet helt om. Han opfordrer ministeren til at ændre reglerne, så den enkelte elev maksimalt skal til én optagelsesprøve.

Mia

02. september 2019

5 elever: Afskaf optagelsesprøverne

Undervisningsministeren vil lave optagelseskravene til gymnasiet helt om. Fem tidligere efterskoleelever fortæller her, hvordan de oplevede optagelsesprøven, og hvad de gerne ser ændret.