19. juni 2021

Sagt på folkemødet: ”Nu skal vi fokusere på fællesskaberne”

Mange elever har følt sig alene under fjernundervisningen, mens andre har fået mere ro til fordybelse. Hvordan kan skolerne rumme dem alle og sikre, at vi lærer af coronaepidemien? Få nedslag fra Efterskolernes debat om unges trivsel på Folkemødet her.

18. juni 2021

Sagt på Folkemødet: ”Jeg glæder mig over, at vi får en debat om læreruddannelsen med dannelse i centrum”

Et flertal i Folketinget har vedtaget, at der kan etableres en ny, privat læreruddannelse. Debattørerne på Efterskolernes debat på Folkemødet vil gerne bruge det som et startskud til at diskutere, hvordan læreruddannelsen generelt kan styrkes.

17. juni 2021

Sagt på Folkemødet: ”Jeg håber, at alle skoler vil tage kønsidentitet op til diskussion”

Sara Bro modererede debatten, da Efterskolerne torsdag på Folkemødet på Bornholm satte unge og kønsidentitet til debat. Få nogle af de vigtigste indspark her.

Stine Bossen Davidsen

15. juni 2021

Stine Bossen Davidsen ny næstformand for Efterskolerne

Foreningens bestyrelse har på første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstitueret sig.

Koensidentitet_efterskoler_Arya_TorBirkTrads

09. juni 2021

Forstandere efterlyser mere åbenhed for elever med flydende kønsidentitet

En lille håndfuld efterskoler har fået ry for at være et godt sted for elever med flydende kønsidentitet. Det betyder, at nogle elever søger skolerne af de forkerte årsager, fortæller to efterskoleforstandere.

09. juni 2021

Book efterskolekoncerter med nye danske kunstnere

E-TUR turnerer i skoleåret 2021/22 for 16. år i træk rundt på landets efterskoler og holder efterskolekoncerter med nye danske kunstnere. Se programmet her, og book koncerter efter først til mølle-princippet.

Tendens

09. juni 2021

Unge udfordrer efterskolers rammer for køn

Flere unge er transkønnede eller identificerer sig hverken som dreng eller pige. Efterskoler skal være bedre til at rumme de elever, mener både LGBT+ Danmark, en psykolog og de unge selv.

Arya

09. juni 2021

”Tanken om at bo på et kønnet værelse er ikke rar”

Hvordan er det at gå på efterskole, hvis man har en anden kønsidentitet end det køn, man er blevet tildelt ved fødslen? Vi har spurgt tre unge.

7 trin til at skabe et inkluderende miljø for transkønnede og nonbinære elever

Det kan være svært at vide, hvordan man bedst skaber en skole, hvor elever uanset kønsidentitet føler sig rummet og velkomne. Eksperter og forstandere kommer med deres bud på, hvad der skal til.

Efterskolelandskabet

9 ud af 10 er tilfredse med Efterskolelandskabet

En ny medlemsundersøgelse viser stor tilfredshed med nyhedsbrevet Efterskolelandskabet. Dog efterlyser medlemmerne flere aktuelle artikler og artikler om forandringer i efterskoleverdenen.

5 erfaringer med integration på efterskoler

Tidligere elever med etnisk minoritetsbaggrund, UU-vejledere og lærere var nogle af deltagerne på Sjællandske Regions konference om integration på efterskoler 28. maj. Læs de vigtigste erfaringer her.

Torben Vind Rasmussen. Foto: Trine Bukh

Ny genåbning styrker efterskoleafslutningen

Det var gode nyheder, politikerne kom med natten til torsdag efter 11 timers forhandlinger, skriver Torben Vind Rasmussen bl.a. efter meldingen om den nye genåbningsaftale.