Jan Mersebak og Heidi Mersebak. Foto: Privat

30. juni 2022

Tak til alle efterskoleansatte

Et forældrepar takker i et debatindlæg både de ansatte på Viby Efterskole og alle andre efterskoler for at gøre en kæmpe forskel i unge menneskers liv.

Charlotte har netop fået overrakt Verdensmålsprisen af Rasmus Prehn, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri (S)

22. juni 2022

Verdensmålspris går til projektleder for Fælles Forandring

Projektleder Charlotte Hedevang Nielsen har fået Verdensmålsprisen for sit arbejde med Efterskolernes verdensmålsfestival ’Fælles Forandring.’

Foto: Steen Brogaard

22. juni 2022

Kronprinsesse Mary: Efterskoler har en særlig social magi

Kronprinsesse Mary er blevet optimistisk på unges vegne, efter at hun i tre år har fulgt Efterskolernes trivselsprojekt Me&We, som Mary Fonden er engageret i.

Asbjørn Nielsen. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

22. juni 2022

"Idræt er midlet – fællesskab er målet"

Mandag 27. juni ankommer 5.752 efterskoleelever til DGI Landsstævne i Svendborg til en uge fyldt med gymnastik, fodbold, e-sport, Spikeball og meget andet. I alt 60 efterskoler deltager, og kulminationen er Efterskoleholdets show ’Klodeværk’ fredag og lørdag.

Foto: Trine Bukh

22. juni 2022

Skoleåret, der gik: De 10 mest læste historier

Gode råd til nye efterskoleforældre, tips fra elever til valg af efterskole og formandens holdning til bortvisning. Det er nogle af de efterskoleemner, der optog jer mest i skoleåret 2021/22. Her er de ti historier, der blev klikket mest på.

Efterskolernes formand, Torben Vind Rasmussen. Foto: Trine Bukh

22. juni 2022

God og velfortjent sommerferie

I har gjort alt, hvad I kunne – og mere til. Tilføjet ekstra ressourcer for at få så mange elever i mål som muligt. I har gjort et vigtigt arbejde. For vi har brug for en ungdom, der har lyst til og evner at indgå i sociale sammenhænge, skriver Torben Vind Rasmussen til personalet på landets efterskoler og takker for skoleåret 2021/22.

Karen-Bender bortvisning efterskoler

22. juni 2022

Er bortvisning den eneste løsning på et fejltrin?

Karen Bender er både efterskolelærer og mor til en nu bortvist efterskoledreng. I et debatindlæg sætter hun spørgsmålstegn ved, om bortvisninger retfærdiggør de hjerter, de knuser.

Forstanderfamilie: Vestfyns efterskole. Foto: Vestfyns Efterskole

17. juni 2022

Der er brug for små efterskoler

Familien bag Danmarks mindste efterskole, Vestfyns Efterskole, argumenterer i en debatstafet for, hvorfor der i 2022 stadig er brug for små, anderledes efterskoler.

Søren Sinnbeck, forstander på Rønde efterskole. Foto: Rønde efterskole

16. juni 2022

Der er brug for et mere positivt efterskoleprojekt

Der er behov for et mere fremadskuende og positivt orienteret efterskoleprojekt, skriver forstander på Rønde Efterskole, Søren Sinnbeck, i et debatindlæg.

Alberte Waldemarsbo Efterskole

15. juni 2022

Alberte går på specialefterskole: "Tidligere følte jeg mig anderledes i skolen"

To år med et stærkt og ligeværdigt sammenhold blandt eleverne på Waldemarsbo Efterskole har styrket Alberte Sofie Fausts selvværd og givet hende et lyst syn på fremtiden.

Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne. Foto: Trine Bukh

09. juni 2022

Bortvisning er et pædagogisk nederlag

"Vi har med dannelse at gøre, og dannelse sker ikke kun, når regler overholdes. Dannelse sker også i fejlene," skriver Torben Vind Rasmussen.

Portræt Hanne Schønnemann Nicolaisen - foto Trine Bukh

08. juni 2022

Hanne passer på de udsatte elever

Hanne Schønnemann Nicolaisen har arbejdet på Tølløse Slots Efterskole, fra før slottet blev efterskole. Den 68-årige oldfrue passer særligt godt på de elever, som er lidt udsat.