02. april 2020

Information til forældre om hjælpepakke

Hjælpepakken reducerer forældrebetalingen i april måned. De endelige administrative retningslinjer ligger først klar efter påske.

Formandsbrev om hjælpepakken

Efterskolernes formand sender en tak til undervisningsordførerne, der sammen med børne- og undervisningsministeren har banet vejen for hjælpepakken til landets efterskoler.

Hjælpepakke for efterskoler

Ny politisk aftale sikrer forældre kompensation for betaling for efterskoleophold pr. 1. april 2020 og en måned frem.

01. april 2020

Efterskolerne tar’ skraldet – fælles efterskoleevent

Efterskolerne har nu chancen for at engagere elever, ansatte og forældre i det landsdækkende event ’Efterskolerne tar’ skraldet’, som er organiseret i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

31. marts 2020

”Vi lader os ikke slå ud”

Louise Bendtsen er skolesekretær på Karise Efterskole. Eleverne har pga. indlæringsvanskeligheder svært ved at følge almindelig fjernundervisning. Skolen gør derfor meget for at opretholde den personlige kontakt til eleverne.

30. marts 2020

Nye retningslinjer om arbejdstid

Efterskoleforeningen og Frie Skolers Lærerforening har i weekenden udarbejdet fælles anbefalinger for indgåelse af lokalaftaler om lærernes arbejdstid i forbindelse med nedlukningen af efterskoler.

30. marts 2020

”Jeg er stolt af, at vi står sammen”

Martin Petersen er køkkenleder på Høng Efterskole, hvor køkkenpersonalet fjernunderviser eleverne i madlavning. Han fortæller, hvad skolens ansatte gør for at bevare humor, nærhed og efterskolefællesskab under skolelukningen.

26. marts 2020

Formandsbrev: Det kæmper vi for lige nu

"Efterskolernes styrke ligger blandt andet i vores evne til at holde fast i de stærke fællesskaber. Også i denne tid," skriver Torben Vind Rasmussen i dette brev til alle medlemmer.

26. marts 2020

”Bliv hjemme – så jeg kan komme hjem igen”

Chok og frustration fyldte hos efterskoleeleven Lærke Sofia Caspersen de første dage efter skolelukningerne. Nu har hun lavet en video, hvor hun beder danskerne om at blive hjemme – så hun og andre efterskoleelever kan komme tilbage.

25. marts 2020

"Jeg savner nærheden"

Rie Lundby Petersen, som er lærer på Eriksminde Efterskole, fortæller, hvad hun og hendes kolleger har gjort for at bevare efterskolefællesskab, hjemlighed og undervisning under skolelukningen.

24. marts 2020

31 skoler deltager i Me&We næste skoleår

Mange efterskoler har ansøgt om at blive en del af projektet Me&We, som sætter fokus på elevernes sociale trivsel.

17. marts 2020

Corona – ny lov og skoleøkonomi

Medlemsbrev fra Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne.