p

06. april 2020

”Vi tager de gode erfaringer med os”

Der var styr på nødskema og digitale platforme, inden eleverne forlod Ollerup Efterskole. Det har været en fordel for både undervisningen og efterskolefællesskabet, som er blomstret på afstand, oplever skolens viceforstander Poul Stenum.

06. april 2020

4 elever: Det savner vi mest

Vennerne, høj musik på gangen, fællesskabet på skolen, lærerne, gymnastikopvisningerne – ja selv de sure pligter. Alt det savner fire efterskoleelever. De tæller ned til, at efterskolerne forhåbentlig snart må åbne igen.

d

06. april 2020

Nye tal: Flere har tilmeldt sig 10. klasse på efterskole

Tilmeldingerne til 10. klasse på efterskole ser ud til at gå frem igen. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

02. april 2020

Information til forældre om hjælpepakke

Hjælpepakken reducerer forældrebetalingen i april måned. De endelige administrative retningslinjer ligger først klar efter påske.

01. april 2020

Formandsbrev om hjælpepakken

Efterskolernes formand sender en tak til undervisningsordførerne, der sammen med børne- og undervisningsministeren har banet vejen for hjælpepakken til landets efterskoler.

01. april 2020

Efterskolerne tar’ skraldet – fælles efterskoleevent

Efterskolerne har nu chancen for at engagere elever, ansatte og forældre i det landsdækkende event ’Efterskolerne tar’ skraldet’, som er organiseret i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

01. april 2020

Hjælpepakke for efterskoler

Ny politisk aftale sikrer forældre kompensation for betaling for efterskoleophold pr. 1. april 2020 og en måned frem.

31. marts 2020

”Vi lader os ikke slå ud”

Louise Bendtsen er skolesekretær på Karise Efterskole. Eleverne har pga. indlæringsvanskeligheder svært ved at følge almindelig fjernundervisning. Skolen gør derfor meget for at opretholde den personlige kontakt til eleverne.

30. marts 2020

”Jeg er stolt af, at vi står sammen”

Martin Petersen er køkkenleder på Høng Efterskole, hvor køkkenpersonalet fjernunderviser eleverne i madlavning. Han fortæller, hvad skolens ansatte gør for at bevare humor, nærhed og efterskolefællesskab under skolelukningen.

30. marts 2020

Nye retningslinjer om arbejdstid

Efterskoleforeningen og Frie Skolers Lærerforening har i weekenden udarbejdet fælles anbefalinger for indgåelse af lokalaftaler om lærernes arbejdstid i forbindelse med nedlukningen af efterskoler.

l

26. marts 2020

”Bliv hjemme – så jeg kan komme hjem igen”

Chok og frustration fyldte hos efterskoleeleven Lærke Sofia Caspersen de første dage efter skolelukningerne. Nu har hun lavet en video, hvor hun beder danskerne om at blive hjemme – så hun og andre efterskoleelever kan komme tilbage.

26. marts 2020

Formandsbrev: Det kæmper vi for lige nu

"Efterskolernes styrke ligger blandt andet i vores evne til at holde fast i de stærke fællesskaber. Også i denne tid," skriver Torben Vind Rasmussen i dette brev til alle medlemmer.