25. april 2020

Mette Hjort-Madsen ansat som vicedirektør i Efterskoleforeningen

Mette Hjort-Madsen har været konstitueret i Anette Ingemansens stilling som vicedirektør siden 1. august 2019. "Mette har i den rolle og funktion ydet en meget overbevisende indsats," siger Bjarne Lundager Jensen.

25. april 2020

Anette Ingemansen stopper som vicedirektør i Efterskoleforeningen

Anette Ingemansen har opsagt sin stilling som vicedirektør i Efterskoleforeningen. "Efter et års orlov har jeg besluttet, at tiden nu er inde for mig, til at lave et skift i mit arbejdsliv og søge nye udfordringer," siger hun.

23. april 2020

Hjælpepakken forlænges

Børne- og Undervisningsministeriet har torsdag offentliggjort den konkrete udmøntning af hjælpepakken til efterskolerne. Det fremgår bl.a., at forældrekompensationen er forlænget til 10. maj.

23. april 2020

Efterskoleelever samlede over 4 ton skrald

Ca. 40 efterskoler deltog i eventet 'Efterskolerne tar' skraldet!', som Efterskoleforeningen arrangerede i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. I alt samlede de mere end 4 ton skrald.

22. april 2020

Efterskolernes generalforsamling udsættes på ubestemt tid

Efterskoleforeningens bestyrelse har besluttet at udsætte generalforsamlingen 2020 på ubestemt tid. Det betyder, at den nuværende bestyrelse fortsætter, indtil en ordinær generalforsamling kan afholdes.

22. april 2020

Digitalt informationsmøde for alle medlemmer

Efterskoleforeningen inviterer til digitalt informationsmøde 27. april klokken 15-16.

22. april 2020

Torben Vind Rasmussen: Vi står midt i et stort paradigmeskifte

I foreningen arbejder vi målrettet på at sikre os, at efterskolerne ligger højt på dagsordenen, når partilederne mødes til politiske forhandlinger om genåbningsplanen, skriver Torben Vind Rasmussen.

22. april 2020

To forstandere: Det prioriterer vi, når vi må åbne igen

Hvis efterskolerne åbner igen 10. maj, har de markant kortere tid til at nå alt det, der var planlagt i foråret. Derfor må skolerne prioritere. Vi har spurgt to forstandere, hvad de vil bruge de sidste uger på.

21. april 2020

Digital workshop om verdensmålene

Efterskoleforeningen, Ungdomsbyen og Tuborgfondet tilbyder efterskolerne gratis digital workshop og webinar om verdensmålene.

16. april 2020

Efterskolerne skriver historie – vil du skrive med?

Efterskoleforeningen vil lave en samlet udgivelse om, hvordan der bedrives efterskole på afstand under coronakrisen. Elever og ansatte opfordres til at sende kildemateriale.

14. april 2020

Mindeord: Ann Marika Leth Klinge

"Alle os, der kendte Ann Marika og arbejdede med hende, er efterladt helt uden ord. Hun var en stærk klippe, som indeholdt alt det, der er behov for at indeholde som menneske," skriver Jeppe Søe.

14. april 2020

Dagbog fra de første dage i coronakrisen: ”Jeg er under et stort pres”

I de første dage af coronakrisen skulle Sportsefterskolen SINEs 265 elever have været på rejser i hele verden. Samtidig skulle skolen forholde sig til en mulig smittespredning. Forstander Peter Bruhn Jepsen ser tilbage på seks hæsblæsende dage.