Empty Nest - e-Types

21. juli 2021

Var det svært at aflevere dit barn på efterskole?

Du er ikke skør, hvis du føler dig mere trist end ventet, når du har vinket farvel til dit barn. Det kan rive og flå i hjertet at se sit barn folde vingerne ud, lyder det fra Heidi Agerkvist, der er familiepsykolog med speciale i ’empty nest’ syndromet.

09. juli 2021

Syng sammen med hele Danmark i uge 35

Har I også savnet at mærke fællesskabet ved fællessang? ALSANG inviterer til fællessang i uge 35 og opfordrer efterskoler til selv at arrangere fællessangsbegivenheder for lokalbefolkningen.

Efterskolen-gavner-hele-familien2-TorBirkTrads

Efterskolen gavner hele familien

Det er ikke kun dit efterskolebarn, der får oplevelser for livet. Som forældre gennemgår I også en udvikling. Fire forældre og tre elever fortæller, hvordan efterskoleopholdet har forandret deres relation.

Idraetsefterskoler5-Michael Drost Hansen

01. januar 0001

Savnede viden om, hvad der virker – så tog de selv affære

Forstanderne på tre idrætsefterskoler ville udvikle deres måde at lave efterskole på, men opdagede, at de manglede viden. Derfor tog de selv initiativ til et forskningsprojekt, som bl.a. har gjort dem klogere på idrættens betydning for efterskoleopholdet.

Idraetsefterskoler4-Michael Drost Hansen

5 vigtige fund om idrætsefterskoler

Forskningprojekt giver indblik i, hvad elever på tre idrætsefterskoler har oplevet som det særlige ved deres efterskoleophold, og hvilken rolle idræt spiller heri.

Idraetsefterskoler3-Michael Drost Hansen

01. januar 0001

Tre forstandere: Det har vi fået ud af undersøgelsen

Initiativtagerne bag forskningsprojektet fortæller, hvad de har taget med sig ind i undervisningen og efterskolehverdagen.

Anna Lin-foto Tor Birk Trads

Tv-vært Anna Lin om et uperfekt, lærerigt efterskoleår

DR-vært Anna Lin har aldrig fortrudt det år, hun tilbragte på efterskole. Heller ikke selv om det faktisk var hårdt. Hun lærte nemlig noget vigtigt om sig selv, der gavner hende i dag.

Portræt Mogens Damm

01. januar 0001

Fra orgel og pigekor til efterskole og rytmisk musik

Mogens Damm begyndte på et helt nyt kapitel i sit liv midt i coronanedlukningen. Han sagde i vinter sit gode job som organist og kirkekorleder op for at blive efterskolelærer.

Nikoline - X Factor

Fra forsigtig efterskoleelev til X Factor finalist

Nikoline Steen Kristensen stod i foråret på scenen i X Factor-finalen. En ret vild oplevelse for en pige, der godt to år tidligere var ved at gå til af hjemvé på sin efterskole.