02. marts 2020

Jagt er på vej frem på efterskoler

Efterskoleforeningen og Danmarks Jægerforbund inviterer for første gang til 'Efterskoledag' i Jagtens Hus. Ambitionen er blandt andet, at de mange efterskoler, der underviser i jagt, skal have mulighed for at erfaringsudveksle med hinanden.

21. februar 2020

Ny rapport: Derfor dropper grønlandske efterskoleelever ud

En ny rapport afliver en række myter om, hvorfor så mange grønlandske unge stopper på efterskolen før tid. Få overblik over rapportens konklusioner her.

21. februar 2020

4 elever: Sådan fandt vi ud af, hvad vi skal efter efterskolen

1. marts er der frist for at søge ind på en ungdomsuddannelse og 10. klasse. Vi har spurgt fire efterskoleelever, hvad de skal efter sommerferien, og hvordan de traf beslutningen.

18. februar 2020

Kan man spise hud?

Aarhus Efterskole ser det som en del af skolens dannelsesopgave at opdrage eleverne til bedre måltidskultur og til at få respekt for madlavning som håndværk. Vi har været med en gruppe elever i køkkenet.

Efterskoleliv23

14. februar 2020

Søges: Nye medlemmer til Vejledningsudvalget

Som medlem af vejledningsudvalget er du blandt andet sparringspartner med Efterskoleforeningens vejlederkonsulent.

12. februar 2020

Lektor: Efterskoler har også 'outsiders within'

Vi skal være opmærksomme på, om vi gør fortællingen om det fejende flotte efterskolefællesskab så entydig, at vi næsten ikke kan få øje på dem, der ikke er med i fællesskaberne, skriver lektor Niels Ulrik Sørensen.

rita2

07. februar 2020

Portræt: Alle kender Rita

De fleste i efterskoleverdenen ved, hvem Rita Nielsen er. Sekretæren og forretningsføreren er både kendt for at undervise nye sekretærer og for sin smittende latter. Vi har besøgt hende på Efterskolen EPOS.

05. februar 2020

Skoler søges: Vil I arbejde med elevernes sociale trivsel?

Mary Fonden, Just Human og Efterskoleforeningen søger 20-30 efterskoler, der i skoleåret 2020/2021 vil være med i projekt Me&We, hvor der arbejdes målrettet med elevernes sociale trivsel.

03. februar 2020

Tuborgfondet støtter Fælles Forandring

Efterskoleforeningen og Tuborgfondet har netop indgået et treårigt samarbejde om at udbrede efterskolernes verdensmålsfestival til hele landet.

31. januar 2020

Jubilæumsår for befrielsen markeres med Danmarks største fællessang

Efterskolerne inviteres til at deltage i fællessangsarrangementer, som markerer 75-året for Danmarks befrielse.

29. januar 2020

6 efterskoler er værter for Syng, spis og snak

De frie skolers fællessangsprojekt Syng, spis og snak er nu klar med forårets arrangementer, der er fordelt over hele Danmark.

29. januar 2020

Guide: Sådan spotter og hjælper du ensomme unge

Det kan både være svært at se, om en elev føler sig ensom, og at vide, hvordan du bedst hjælper. Koordinator for ’Ventilen Fortæller’ Camilla Lund Riemann giver gode råd.