03. juli 2020

Ingen efterskoleelever har været smittet med corona

Siden genåbningen af efterskolerne 18. maj har der ikke været ét eneste tilfælde af smitte med COVID-19 på en efterskole. Det viser nye tal.

26. juni 2020

Politisk konsulent Maren Ottar Hessner stopper i Efterskoleforeningen

Maren Ottar Hessner har ønsket at søge nye udfordringer og glæder sig til at prøve kræfter med noget nyt. Direktør Bjarne Lundager Jensen takker Maren Ottar Hessner for mere end 17 års tro tjeneste i Efterskoleforeningen.

25. juni 2020

Sommerhilsen fra formanden

Efterskolernes formand, Torben Vind Rasmussen, takker medlemmerne for en ekstraordinær indsats i et ekstraordinært skoleår.

25. juni 2020

Tip en 13'er: Hvad ved du om efterskoleåret, der gik?

Hvor stor en andel af efterskolernes forstandere er kvinder? Og hvem udtalte under coronakrisen, at der kunne være "risiko for superspredning", hvis landets efterskoler genåbnede? Test din viden om efterskoleåret, der gik.

23. juni 2020

Efterskoleelev ser tilbage: ”Det var herreskræmmende i starten”

"Det bedste er venskaberne. Jeg har boet på firemandsværelse, og allerede i løbet af den første uge havde vi nået at græde over for hinanden og tale med hinanden om ting, jeg ellers aldrig ville sige til andre så hurtigt," siger Laura Sand Kernel, som dette år har gået på Glamsdalens Idrætsefterskole.

17. juni 2020

Valgfag gør digital teknologi håndgribeligt for eleverne

I faget digital design lærer eleverne på Bork Havn Efterskole at forstå og anvende computerteknologi til selv at producere dagligdags ting som plastbeholdere og lysestager.

17. juni 2020

Ja eller nej til kønsopdelte gange på efterskolen

Skal piger og drenge bo dør om dør? Eller er det bedst at have kønsopdelte pige- og drengegange eller huse på efterskolen? Vi har talt med en forstander på en skole, hvor piger og drenge bor på hver sin gang, og en forstander, hvor drenge og piger bor ved siden af hinanden.

17. juni 2020

Giv elever digitale kompetencer

Digitale teknologier påvirker vores liv på måder, vi ikke altid selv kan gennemskue. Et forsøg med et nyt fag, teknologiforståelse, skal ruste elever i folkeskolen til bedre at kunne forstå og bruge digital teknologi. Efterskolerne bør følge trop, mener eksperter.

10. juni 2020

Efterskolernes formand: Svært at forstå retningslinjerne for sidste skoledag

Jeg ved godt, retningslinjerne for sidste skoledag ikke giver mening. Midt i frustrationen bør vi dog huske hinanden på, at vores skoleform har mødt en stor politisk velvilje på mange andre punkter, skriver Torben Vind Rasmussen i en hilsen til medlemmerne.

10. juni 2020

Torben Vind Rasmussen er ny formand for CeFU

Torben Vind Rasmussen blev valgt som formand på Center for Ungdomsforsknings (CeFU). "Vi er meget glade for vores nye bestyrelse og formandskab og glæder os enormt til samarbejdet," siger Noemi Katznelson, leder af CeFU.

09. juni 2020

Efterskole vinder EU-pris: ”Det europæiske gennemsyrer alt, hvad vi laver”

Det er en vigtig dannelsesopgave at lære eleverne, at EU har konkret betydning for deres hverdag. Det mener Karsten Friis, forstander på Rejsby Europæiske Efterskole, som netop har vundet en pris for sit fokus på EU og europæiske forhold.

09. juni 2020

Tilbageblik: Der var så stille

Torsdag er det tre måneder siden, at Danmark blev lukket ned. Vi har billeddokumenteret det stille liv på fire efterskoler under skolelukningerne.