Efterskoleholdet landsstævne

19. maj 2022

5.500 efterskoleelever træner sammen til landsstævne

Tirsdag 17. maj mødtes efterskoleelever fra hele landet til fælles træningsdag i Svendborg, så de er helt klar til efterskoleshowet til DGI Landsstævne. Se billeder fra dagen.

Fransine Ris Østergaard. Foto: Trine Bukh

19. maj 2022

Efterskolen ruster unge bedre til ungdomsuddannelse

Unge, der har gået i 10. klasse på efterskole, har lettere ved at komme i gang med og gennemføre en ungdomsuddannelse, viser ny undersøgelse.

Sophia Eriksen – Michael Drost-Hansen

19. maj 2022

3 tidligere elever: Sådan gjorde efterskolen mig klar til en ungdomsuddannelse

Tre tidligere efterskoleelever fortæller om, hvordan deres efterskoleophold gjorde dem mere modne og parat til en ungdomsuddannelse.

Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne. Foto: Trine Bukh

19. maj 2022

10. klasse skal blive i grundskolen

KL vil lægge 10. klasse over i ungdomsuddannelserne. Send hellere de unge i 10. klasse på efterskole, skriver Torben Vind Rasmussen i formandsbrevet. Et efterskoleophold øger nemlig sandsynligheden for, at unge gennemfører en uddannelse.

Eu-studietur

18. maj 2022

Efterskoler i Bruxelles: Turen har kvalificeret vores undervisning om EU

Lærere og forstandere fra 12 forskellige efterskoler var 9.-12. maj på studietur i Bruxelles. Tre efterskolefolk fortæller, hvad turen har givet dem, og hvordan de vil formidle EU i undervisningen fremover.

Fælles-Forandring

18. maj 2022

3 skoler om Fælles Forandring: Det har givet os en bæredygtig retning

Over tusind efterskoleelever var onsdag 18. maj samlet lokalt på skolerne og fælles digitalt til efterskolernes bæredygtighedsfestival, Fælles Forandring. Tre efterskoler fortæller, hvad de har fået ud af at være med i projektet.

Anne-mette Pinderup Efterskolernes bestyrelse

17. maj 2022

"Jeg er med til at få bestyrelsesarbejdet ned på gulvniveau"

Anne-Mette Pinderup mener, at efterskoler skal inspirere hinanden til at styrke 9. klasse. Det arbejder hun bl.a. for i Efterskolernes bestyrelse, hvor hun både får lov til at hæve blikket fra sin egen skole og bringe eksempler fra efterskolehverdagen i spil i bestyrelsesarbejdet.

Michael Schack - Skibelund Efterskole - Maria Tuxen Hedegaard

15. maj 2022

"Jeg skal passe det store gamle bygningsværk"

Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskoles nye pedel, Michael Schack, elsker at renovere gamle bygninger. Samtidig synes han, at det er fantastisk, at han som pedel også får mulighed for at byde ind med valgfag.

Illustration: e-Types / Freepik

15. maj 2022

3 anbefalinger til at arbejde med ledelse

De seneste år med corona har ført til nye tendenser inden for både ledelsestænkning og ledelsespraksis. Her er to anbefalinger til spændende ny litteratur samt et inspirerende indspark om regenerativt lederskab.

Klumme - Jens Fabricius - privatfoto

15. maj 2022

Husk at passe på vores guld

Bestyrelsesformand på Idrætsefterskolen Ulbølle, Jens Fabricius Hansen, opfordrer efterskoler til at stå imod det, han kalder rigid, konform og instrumentel skoletænkning.

Jannie Dallgaard og Jakob Kristensen - Aalestrup Naturefterskole - Tor Birk Trads

14. maj 2022

"Vi måtte knibe os i armen, da det lykkedes os at få lov til at lede en efterskole sammen"

En drøm blev til virkelighed, da Jannie Dallgaard og Jakob Kristensen blev ansat som ny lederduo på Aalestrup Naturefterskole. De tårnhøje ambitioner til deres nye job må indimellem skrues ned på et realistisk niveau. For det tager tid at vende en tanker.

Kathrine-Svane-Christiansen-bestyrelsesmedlem-for-Efterskolerne

04. maj 2022

"Jeg bringer min viden om unge og vejledning ind i bestyrelsen"

Kathrine Svane Christiansen mener, at vejledning kan få en helt anden plads i det pædagogiske arbejde på efterskoler. I Efterskolernes bestyrelse arbejder hun bl.a. for at styrke vejledningen og tydeliggøre, hvordan efterskolen kan gavne unge i fremtiden.