04. marts 2021

Nordjysk forstander: "Det bedste er, at eleverne nu ser andre på deres egen alder"

Det var med stor glæde, at forstander Bitten Schjødt Kjær 1. marts kunne tage imod eleverne igen på Dronninglund Efterskole. Men hun føler også med de mange unge i andre dele af landet, der stadig ikke har fået lov til at komme tilbage.

03. marts 2021

3 skoler deler billeder: Genåbning og gensynsglæde

Der blev viftet med flag, negative coronatests og hilst på savnede venner i ét væk på tre af de efterskoler, der måtte genåbne 1. marts.

02. marts 2021

Styrk elevernes trivsel

Trivsel bør være overskriften, når I skal prioritere aktiviteterne for eleverne frem til sommerferien, skriver Torben Vind Rasmussen.

Forstander Ladelund Efterskole

02. marts 2021

Forstander på nedlukket skole: ”Jeg er bange for, eleverne ikke kan mere”

Ladelund Efterskole er en af de skoler, der ikke fik lov til at få eleverne tilbage 1. marts. Forstander Klaus Wiinberg Andersen frygter, at eleverne mister gejsten og kalder det ’ubærligt’, hvis resten af landets efterskoler ikke kan åbne 15. marts.

01. marts 2021

Det er ikke nok ’bare’ at sætte strøm til undervisningen

Rebekka Kjær Fibiger fulgte som en del af sit speciale fra Aalborg Universitet i foråret 2020 undervisningen på en nordjysk efterskole tæt. Hun mener, at onlineundervisning har brug for sin helt egen didaktik og for, at lærerne tør mere end ’bare’ at sætte strøm til deres undervisning.

26. februar 2021

Magnus’ coronadagbog: “Vi kan ikke tåle at blive skuffede igen”

Magnus Attrup-Rasmussen var en af de elever, der ikke fik lov til at komme tilbage på skolen 1. marts, selvom han håbede til det sidste. Han har skrevet om hjemmeskolen og skuffelsen efter pressemødet i en dagbog, som vi har fået lov til at bringe.

Efterskoleelev

24. februar 2021

Mathildes coronadagbog: ”Det er megafrustrerende at føle sig overset”

Savnet, håbet og til sidst skuffelsen over ikke at kunne komme tilbage på efterskolen har præget den seneste tid for Mathilde Thomasen. Vi har fået lov til at bringe hendes dagbog om livet som hjemsendt efterskoleelev.

Efterskoleelev Ingstrup Efterskole

23. februar 2021

Camillas coronadagbog: "Det er vores tid, som er taget fra os"

Camilla Lyngsø Bach savner at vågne op på efterskolen til sin roomies alarm og opdage, at de har glemt at slukke lyskæderne, fordi de har snakket til sent ud på aftenen. Hun har skrevet sine tanker ned i en dagbog, som vi har fået lov til at bringe.

23. februar 2021

Alle landets efterskoler bør åbne

Efterskoler har elever fra hele landet, og derfor giver det ikke mening at gøre genåbningen af efterskolerne regional.

01. januar 0001

3 sidegevinster ved corona

Coronakrisen stiller store krav til efterskolernes omstillingsevne, og trætheden er begyndt at melde sig hos medarbejderne – også på Nøvlingskov Efterskole. Men midt i det hele spirer nye traditioner og coronasidegevinster også frem, fortæller forstanderen og tre af skolens lærere.

01. januar 0001

8 gode råd til at gøre undervisningen mere ordblindevenlig

I gennemsnit er der en til to ordblinde elever i hver skoleklasse, men flere undersøgelser viser, at de ikke får den nødvendige hjælp. Små ændringer i tilrettelæggelsen af undervisningen kan gøre en stor forskel for en ordblind elev.

01. januar 0001

Marianne og Ivan var kærester på efterskolen – nu er de sammen igen

Marianne Forsberg og Ivan Larsen var kærester to gange, da de for 43 år siden gik på efterskole sammen. For syv år siden blev de kærester igen. Og selvom de var i 50’erne, da de mødte hinanden på ny, blev de lige så forelskede denne gang.